Elvie; een elektrische kolf die handsfree te gebruiken is

In ‘mijn tijd’ was de elektrische kolf nog niet zoveel in beeld. Ik ben dan zelf ook zwaar onder de indruk van de mogelijkheden van deze Elvie kolf en vind deze elektrische borstkolf in enkele of dubbele uitvoering een grote uitkomst voor (jonge) moeders.

Vandaag is er een nieuwe elektrische borstkolf gelanceerd van Elvie en ik bespreek graag de ins en outs met je zodat je -als je wilt gaan kolven- een goede afweging kan maken voor de elektrische borstkolf die bij jou past.

Elvie Stride elektrische kolf
Handsfree kolven met de Elvie kolf

Met de hand kolven is niet meer van deze tijd toch?

Dat is in ieder geval de indruk die ik heb. Ik heb zelf elektrisch gekolfd in het ziekenhuis (mijn oudste is 7 weken te vroeg geboren) én ben thuis handmatig verder gegaan. Wat een drama was dat laatste. Het enige voordeel dat ik dan ook kan benoemen van een handkolf is dat hij goedkoop is.

Wil je echter de beste kolfervaring hebben dan zou ik je willen adviseren om naar een dubbele elektrische borstkolf te kijken zoals bijvoorbeeld de Elvie kolf.

En denk niet dat je –omdat je borstvoeding geeft– geen kolf nodig hebt. Want als je weer gaat werken, of je man bijvoorbeeld in de avond een flesje wilt laten geven- dan is een elektrische kolf onmisbaar.

Kolven met elektrische borstkolf: de Elvie kolf helpt een handje

Elvie, de maker van de bekroonde Elvie Pump, en hét bedrijf achter verschillende hoogstaande technologische producten voor vrouwen heeft een nieuwe handsfree en elektrische borstkolf gelanceerd. 

De Elvie Stride

De Elvie Stride elektrische kolf is te verkijgen in een enkele uitvoering (voor 1 borst) en in een dubbele uitvoering. De laatste is bedoeld om beide borsten tegelijk aan het werk te zetten bij het kolven van de borstvoeding.

De Elvie kolf Stride uitvoering is een super licht elektrisch kolfapparaat wat het gebruik ervan positief beïnvloedt.

Met een gewicht van minder dan 150 gram per cup verzamelt de Elvie Stride melk in de bh. Je hebt daarbij geen last van bungelende flesjes of draden. Vooral die bungelende flesjes vind ik zelf écht dramatisch, precies hetgeen waardoor je jezelf een melkkoe voelt. Dat is dus met de Elvie kolf verleden tijd.

Omdat deze Elvie Stride (en ook de Elvie Pump) geen bungelende draden ben je vrij om jezelf te bewegen. Je hoeft niet bij een stopcontact in de buurt te zitten.

De voordelen van deze Elvie kolf

De Stride uitvoering van de kolf is een krachtige kolf die – net als in de ziekenhuizen- een sterkte biedt tot -300 mmHg bij de enkele kolf en -270 mmHg bij de dubbele uitvoering van de Elvie kolf.

Je kan daarbij kiezen uit 10 intensiteit-instellingen tijdens het kolven waardoor je zelf veel meer controle hebt over je eigen kolfervaring. Want iedereen is anders en ervaart ook het gevoel van kolven anders.

Waar de één zich afzondert om alleen te zijn tijdens het kolven en met moeite genoeg melk voor haar baby gekolfd krijgt is de ander terwijl de was aan het vouwen of aan het afwassen. En zo moet het in de ideale wereld van jonge borstvoedende moeders ook zijn.

Om goed te kunnen kolven dient jouw ervaring optimaal te zijn en toegespitst te zijn op jouw lichaam en jouw behoeftes.

Naast de bijzondere kracht van de kolf van Elvie is deze ook nog eens ulta-stil. Dit lichtgewicht kolfapparaat draag je comfortabel onder je kleding in je bh. Hierdoor ben je vrij om je te bewegen als je dat wilt.

Een ander groot voordeel dat iedere elektrische dubbele kolf heeft ten opzichte van een handkolf is het feit dat je geen lamme hand hoeft te krijgen. Best een groot voordeel kan ik je vertellen.

In dit filmpje zie je hoe de Elvie Stride kolf werkt

De prijs voor de Elvie Stride

  • De Elvie Stride kolf met enkele uitvoering kost € 199,00
  • De Elvie Stride dubbele kolf kost € 349,00

De Elvie Stride lijkt in een aantal opzichten op de Elvie Pump kolf, maar wijkt op verschillende punten toch af. Verderop gaan we daar nog wat dieper op in.

De Elvie app om bij je elektrische kolf te gebruiken

Je kan de Elvie Stride (net als de Elvie Pump) ook verbinden met de (gratis) Elvie app. Door het gebruik van de app kan je de kolf op afstand bedienen als je wilt (handmatig is ook nog steeds mogelijk). Daarnaast kan je bepaalde voorkeursinstellingen opslaan, zoals bijvoorbeeld de kolfintensiteit.

Wat ik zelf een grote plus vind van de app die je bij de Elvie kolf kan gebruiken is dat deze ook je kolfgeschiedenis registreert.

Zo zie je welke borst je de vorige keer hebt gekolfd (als je de enkele variant van de Elvie kolf gebruikt), maar ook hoeveel je kolft. Het verplaatsen van het strikje aan je bh is dan ook verleden tijd met deze kolfapparatuur.

Hoe lang gaat de Elvie kolf mee?

Omdat de Elvie kolf (Stride en Pump) een elektrische kolf is die niet in het stopcontact hoeft betekent dit dat er batterijen in zitten die opgeladen moeten worden.

Het duurt ongeveer 2 uur voordat de Elvie kolf weer opgeladen is. Dit doet je door hem met de laadkabel aan te sluiten aan een usb voedingsbron. Hiermee kan je ongeveer 1,5 uur je borstvoeding afkolven over verschillende kolfbeurten.

Als het lampje van de Elvie Stride kolf rood is dan is de batterij leeg. Is het lampje groen dan is hij vol en de kleur geel geeft aan dat hij aan het opladen is.

Tip: de Elvie kolf heeft intensiteitslampjes waaraan je kan zien hoeveel procent batterij je kolf nog heeft. Elk lampje geeft 10% batterij aan.

Het verschil tussen de Elvie Pump en Elvie Stride kolf

De Elvie Pump is de meest geavanceerde elektrische borstkolf van Elvie. Het biedt Elvie’s meest geavanceerde in-bra slimme pomptechnologie.

Hij is kleiner, stiller én slimmer dan Elvie Stride. Omdat deze volledig buisvrij is, is deze Elvie kolf de beste keuze als je voor utieme discretie gaat. Het biedt moeders baanbrekende vrijheid om te bewegen en zelfverzekerd te kolven waar ze maar durven.

De Elvie Stride kolf biedt moeders discreet kolven, handsfree bewegen en slimme app-functies met daarnaast de kolfprestaties van ziekenhuiskwaliteit.

Elvie Stride kolf met kleine hub tussen de cups.
Elvie Stride kolf met hub tussen de cups

Het grootste verschil is echter dat de Elvie Stride een kleine hub heeft die buiten de beha zit. Deze kan je aan een riem of kleding klemmen zodat je je handen vrijhoudt.

Elvie pump kolf
Zoals je hierboven ziet is de Elvie Pump volledig draadvrij

Verder is de Elvie Pump van een duurdere prijsklasse als de Stride uitvoering. De enkelvoudige Pump uitvoering is € 329,00 en de dubbele kolf kost € 599,00. Dat is niet niks natuurlijk.

Hoe kies je uit welke elektrische kolf het beste bij je past?

Het is belangrijk dat je alle informatie tot je neemt over de elektrische kolfapparatuur die je aan wilt schaffen. Kijk hoe jouw persoonlijke situatie er uit ziet.

Werk je veel of ben je veel thuis? Moet je vaak kolven of eigenlijk maar zo nu en dan? Heb je een enorme melkproductie, of ‘gewoon’? Hoeveel geld heb je beschikbaar voor de aanschaf van je (Elvie) elektrische kolf?

De antwoorden op deze vragen kunnen je helpen in het maken van de juiste keuze.

Je vindt de borstkolven hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven