Meer energie krijgen door bewuste keuzes te maken; mijn tips!

Je energiek voelen en het gevoel hebben dat je wel 10 dingen tegelijk kunt doen. Dat is wat maakt dat je een soort van ‘happy feeling’ krijgt. De laatste jaren mis ik dat gevoel en het is tijd om hier wat aan te doen, no more excuses! Meer energie krijgen komt de aankomende maand aan de top van mijn prioriteitenlijstje te staan en ik weet al hoe ik dat ga aanpakken.

energiek voelen

Energie krijgen en fit voelen lukte vroeger toch ook!

De afgelopen maand heb ik eens wat gewoontes van mezelf onder de loep genomen en eigenlijk schrok ik ervan. Toen ik Frank leerde kennen (16 jaar geleden) was ik mega energiek en zat ik goed in mijn vel. Ik had twee paarden die ik dagelijks reed, stond een aantal keren per week in de ochtend vroeg op om te gaan hardlopen voordat ik naar mijn werk ging en als het weer even meezat dan ging ik ook nog op de fiets naar mijn werk.

Wat daar van over gebleven is? Niets! Mijn energie lijkt op. In de avond lig ik – met man- voor pampus op de bank een serie te kijken. Moeite met sporten heb ik al jaren en ik verzin dan ook allerlei excuses bij elkaar om niet te sporten.

Hoe komt het dat ik al jaren niet meer energiek ben?

Het is een optelsom vermoed ik zo. Van mijn bourgondische levensstijl (hapje en drankje? Ja graag!), tot aan het krijgen en opvoeden van opgroeiende kinderen. En van het hebben van een eigen zaak (druk, druk, druk) tot aan de overgang. En ongetwijfeld nog veel meer!

Mijn vader is erg ziek, ik ren dus van hot naar her, eet onregelmatig, snack tussendoor en als ik ’s avonds volledig uitgeput voor de tv hang dan staat er altijd iets op tafel om te eten.

Het is allemaal een gewoonte geworden. Dat tezamen met mijn veranderende lichaam maakt dat ik me niet meer energiek voel en minder lekker in mijn vel zit.. En ik ben ‘pas’ 46!

energiek voelen challenge

Hoe ga ik mij weer goed voelen?

Om echt meer energie te krijgen en mij weer goed te voelen zal ik op moeten letten wat ik in mijn mond stop. In combinatie met meer bewegen en goed slapen moet dat tot een gezonder gevoel gaan leiden.

Suikerbewuste challenge invoeren

Een van mijn grote verleidingen is eten. Alhoewel ik zelf vind dat het allemaal wel meevalt zegt de weegschaal iets anders. Natuurlijk hebben ook mijn leeftijd en de vervroegde overgang daar mee te maken, maar ik voel me er verre van happy onder. Ik zie mijn lichaam veranderen maar bovenal voel ik me niet energiek. En dat stoort me nog het meeste.

Ik hoef écht niet per se als een jong veulen door de wei te dartelen, maar ik wil wél graag gewoon doen wat ik altijd deed en meer energie krijgen om met de kinderen mee te blijven doen.

Hoe suiker onbewust ‘het leven’ overneemt

En eigenlijk weet ik wel wat de boosdoener is. We eten namelijk relatief gezond, maar maar wat zoets op de boterham, wat lekkers tussendoor bij de koffie en toegeven aan mijn cravings in de avond, dat zijn mijn verleiders. Meer suikerbewust leven kan me daar in bijstaan, daar ben ik van overtuigd, ik wil het alleen wel graag laten passen in mijn levensstijl.

Ik ga niet alles tegelijk aanpakken, want dan hou ik het niet vol én het past niet goed binnen mijn bourgondische levensstijl. Ik wil ook niet op een houtje hoeven bijten, maar ik vind het wel belangrijk dat ik bewustere keuzes ga maken. En Céréal gaat me erbij helpen om dat ook te kunnen combineren met mijn gezinsleven.

meer energie krijgen

Wél ‘zoet’ eten en een tussendoortje, maar bewuster kiezen

Als ik iets lekkers pak, dan wordt dat iets wat verantwoorder is, waar minder suiker in zit. En dat geldt niet alleen voor de snack tussendoor of in de avond, maar óók voor wat ik tijdens of bij mijn lunch of ontbijt eet. Deze suikervrije muffins bijvoorbeeld.

Drinken we koffie aan tafel en pakken de kinderen er iets lekkers bij? Dan doe ik graag mee, maar dan met een slimmere keuze. Denk bijvoorbeeld aan een koekje of stukje chocolade waar minder suiker in zit. Net zo lekker, maar doordat er minder suiker in zit raakt mijn suikerspiegel niet uit balans.

En tijdens mijn lunch of ontbijt gebruik ik ook handige alternatieven van Céréal, zoals bijvoorbeeld de Céréal aardbeienjam op een cracker. Heerlijk!

Bewuster kiezen, bewuster minder suiker eten. Hierdoor krijg ik minder ups and downs en dat draait dan hopelijk mijn cravings de nek om. Met als doel: meer energie krijgen!

Voel jij je energiek, of doe je met me mee?

Zit jij je wel lekker in je vel? Mooi zo doorgaan zou ik dan zeggen! Maar herken jij je in mijn verhaal, en wil je ook energie krijgen en je beter in je vel voelen? Doe dan met me mee de komende maand! Samen is leuker dan alleen, dan kunnen we elkaar ook nog een beetje ondersteunen.

Ik heb zelf een pakket ontvangen om de suikervrije producten te testen en mag 5 Céréal verwenpakketten weggeven aan lezeressen die met me mee willen doen. Geef hieronder in een reactie aan waarom jij graag mee wilt doen en wie weet krijg jij zo’n pakket toegezonden.

60 gedachten over “Meer energie krijgen door bewuste keuzes te maken; mijn tips!”

 1. Ik herken je verhaal heel erg en ben, met vallen en opstaan, andere keuzes aan het maken. betere keuzes. Ik doe graag met je mee.

 2. Ik doe graag mee. Tussendoortjes heb ik wel nodig om op de been te blijven maar wat is soms lastig. Want wel energie, geen suikerpieken en dippen….pffff lastig!

 3. Ik eet sinds een jaar vrijwel geen suiker meer. Dat ging eigenlijk tot nu toe altijd prima, maar de laatste tijd heb ik het er weer even moeilijk mee. Ik kom uit een depressie, het leven is zo lang niet leuk geweest dat ik mezelf de laatste tijd soms iets te vaak ’trakteer’.
  Ik moet even de motivatie terugvinden en ik denk dat een leuk, gezond verwenpakket mij daarbij kan helpen!

 4. Wauw, bizar hoe erg ik mijn eigen neigingen herken in jouw verhaal. Voel me de laatste tijd ook minder energie door alle drukte en zou absoluut een oppepper kunnen gebruiken. Cereal suikervrij klinkt veelbelovend, dus ik maak heel graag kans op dit proefpakket.

 5. Avatar foto
  Sanne vd mei

  Ik doe heel graag mee! Ben sinds een jaar bezig met gezond en bewust leven. Na 3 kindjes en veel werken werd het toch tijd om goed om mezelf te denken.
  Sinds een paar maanden krijg ik ook voedingsadvies mbt suikervrij eten. Ik vind het lastig om goede tussendoortjes te vinden. Misschien is dit pakket een welkome afwisseling bij het suikervrij eten!!
  En kan ik het ook doorgeven aan familie en vrienden die bewust eten.

 6. Avatar foto
  Wendy van Zetten

  Dat lijkt mijn heerlijk om te mogen uotproberen zodat ik de zomer hopelijk een paar kilo lichter en met minder honger naar suiker kan beginnen dat zou echt geweldig zijn doe graag mee nu maar heel hard hopen ?❤?

 7. Avatar foto
  marij brand

  Ben al een paar weken bezig om te minderen met het suiker. Dit gaat me tot nu toe goed af.
  Al vind ik het brood beleg zo wel eenzijdig worden (ik houd niet van vleeswaren…) en steeds kaas wordt ook saai.

 8. Avatar foto
  Thomas Geurts

  Ik ben nu 43 met eentje van 1 en een van 3: tropenjaren dus… “Gezond” is het laatste waar ik tijd voor maak helaas en dat begint wel merkbaar te worden. Ik meld me graag aan!

  1. Gefeliciteerd Thomas, jij hebt een van de verwen pakketten gewonnen! Stuur even een mailtje met je adresgegevens naar info@mamsatwork.nl en je kan de suikervrije producten binnenkort gaan proberen 🙂 . Veel succes!

 9. Ik heb altijd gedacht dat ik me slechter voelde na een te grote hoeveelheid suiker, maar vanuit mijn omgeving hoorde ik dan vaak “Je hebt een suikerdipje, eet wat zoets en dan gaat het weer over”. Na het lezen van dit artikel besef ik me dat ik het waarschijnlijk juist al die tijd hartstikke fout heb gedaan, en ik wil heel graag een ‘frisse’start maken en kijken of het minderen van suiker effect heeft op mijn energie-niveau en gemoedstoestand. Ik doe daarom graag mee aan deze winactie, het zou me alvast een handje in de goede richting kunnen helpen.

  1. Owww Priscilla, dat is wel zuur dat je daar nu achterkomt. Maar ik ben blij dat je het nu in ieder geval wel weet en dat je er wat aan kan gaan doen. Succes met het veranderen van je patronen en je hoort vanzelf als je bij de winnaars hoort!

  2. Gefeliciteerd Priscilla, jij hebt een van de verwen pakketten gewonnen! Stuur even een mailtje met je adresgegevens naar info@mamsatwork.nl en je kan de suikervrije producten binnenkort gaan proberen 🙂 . Veel succes!

 10. zeer herkenbaar, De ochtend kom ik nog wel fit door maar zo rond een uur of 15:00 is het een drama. Dan snak ik naar iets met suiker en/ of vet. Superslecht natuurlijk maar mijn lijf schreeuwt erom .Ik probeer dan wel iets gezonds te nemen maar zwicht ook regelmatig voor iets lekkers.

  1. Gefeliciteerd Linda, jij hebt een van de verwen pakketten gewonnen! Stuur even een mailtje met je adresgegevens naar info@mamsatwork.nl en je kan de suikervrije producten binnenkort gaan proberen 🙂 . Veel succes!

 11. ik herken mij zo goed in je verhaal,
  ik heb soms zelfs ’s morgens geen energie als ik juist uit bed kom

  en wat neem je dan : zo zoet mogelijk ontbijt en dat verslecht de zaak maar

  tevens ben ik echt op zoek naar een verantwoord tussendoortje om mee te nemen naar kantoor

  en da plan ik om elf te beginnen maken, maar dat komt er gewoon niet van

  1. Wat goed dat je ze al gebruikt Brit! Misschien zijn ze inderdaad wat duurder in verhouding, daar heb ik niet eens naar gekeken. Wat wel scheelt… je hoeft geen rol of heel pak koekjes meer op te eten 😉

 12. Doe graag mee ….. ben op last van de huisarts op dit moment flink aan het stoeien met de suikertjes en koolhydraten !!!

 13. Zeer heel herkenbaar, wat tegenslagen te verwerken gehad en merk dat zo in mijn energie en humeur, wellicht dat voeding kan helpen!

 14. Ik doe graag mee, mijn gezondheid heeft een flinke opstart gehad, vorige week keizersnede & onverwacht open hart operatie gehad….. Dus ik ga extra,goed voor mijzelf zorgen…..

  Je gezondheid is het aller belangrijkste weer ik nu…..

  1. Gefeliciteerd Fenny, jij hebt een van de verwen pakketten gewonnen! Stuur even een mailtje met je adresgegevens naar info@mamsatwork.nl en je kan de suikervrije producten binnenkort gaan proberen 🙂 . Veel succes!

 15. Zeer herkenbaar en inderdaad als de kinderen iets lekkers pakken ben ik nog sneller geneigd om mee te doen. Ook voor de tv of in bed, geen excuus om niet iets lekkers te eten of te drinken. Helaas vind ik van dit alles ook nog echt alles lekkerrrrrrrrrrrrrr. Beweeg wel meer dan eerst, pak vaker de fiets of lopen het kleine stukje waar ik snel geneigd raak om dit met de auto te doen. #zoetekauwtotenmet #nutellalover #hartigedingengaanerookin

 16. Best herkenbaar, ik ben mantelzorger van mijn 2 jongens en bovendien deels voor een man die herstellende is van een burnout. Bovendien heb ik zelf ook de nodige lichamelijke dingen die er ook nog eens voor zorgen dat ik moe ben. (En ondertussen moet ik alle ballen thuis in de lucht houden) Nu is er hulp onderweg, ik krijg vanaf volgende week hulp in huis en ga ik een traject in vanwege de pijn en vermoeidheid. Toch (eigenwijs als ik ben) los ik het (gedeeltelijk) zelf op, ben al 5 kilo afgevallen maar wil (natuurlijk) nog meer. Dus het bovenstaande verhaal past wel bij mij, wil graag zien/meemaken wat ik zelf kan doen om fitter te voelen. Ik ga wel een heel traject in bij de revalidatie maar er zijn thuis nog allemaal balken die om hoog gehouden moeten worden dus als ik zelf alvast fitter kan worden scheelt dat weer.

 17. Avatar foto
  Ilse Overweg

  Ik heb een heel druk leven, gezin, werk, mantelzorg etc.
  Het laatste jaar heb ik erg weinig energie en loop ik tegen mijzelf aan. Ik wil me dolgraag energieker voelen, zodat ik beter in mijn vel zit.
  Graag test ik de producten die mij hiermee kunnen helpen.

 18. Dat komt me allemaal bekend voor. Ook ik zou me heel graag energieker willen voelen, ook hier echt een suiker ding ben ik bang. Ik wil al lang de knop omzetten en minder suiker tot me nemen maar op een of andere manier stel ik het steeds uit…
  Doe graag en poging en dus met je mee.

 19. Avatar foto
  wilmsen anita

  Ik wil graag minder suiker eten om meer energie te krijgen en wat af te vallen. Dat is ook beter voor mijn zwakke rug

 20. Ik doe graag mee! Ik voelde me fit, maar nu 8 jaar, 2 kinderen en 10 kilo later merk ik dat mijn energielevel soms erg laag is. Een de oplossoing kan zo simpel zijn!

 21. Heel erg herkenbaar!
  Alleen maar druk en me doodop voelen!

  5 jaar geleden, 38 kilo afgevallen! 3x per week hardlopen! Wat voelde ik me energiek!

  Vorig jaar kwam er een rug probleem, waardoor ik niet meer kon hardlopen! Langzaam aan begon ik mijn eetpatroon te verliezen en wonnen de suikers weer! Met gevolg dat ik weer tien kilo aangekomen ben!

  Afgelopen maandag was ik het beu! Heb de app de eetmeter weer op mijn telefoon gezet, en schrijf alles op om weer bewust te worden! En suikers…. zoveel mogelijk vermijden! Dus dat pakket zou mij heel goed uitkomen!

  En deze week weer hardgelopen, en mijn rug hield het! Wat voelde ik me goed!!

 22. Zoooo herkenbaar, jouw verhaal is gewoon ook precies mijn verhaal. Dit pakket zou een onwijs goede motivatie zijn om te starten met een nieuwe levensstijl. Stap voor stap……

 23. Ja ik doe graag mee. Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik zwangerschapsdiabetes. Een teken dat mijn lichaam gevoelig is voor diabetes en maar liefst 50% kans op diabetes de eerste 5 jaar. Daarnaast loop ik al jaren met allerlei vage klachten en ben ik vaak moe. Maar ik ben een echte zoetekauw en ben ook slank dus de verleiding tot snoepen blijft groot. Een beetje ondersteuning bij het verbeteren van mijn leefstijl zou goed uitkomen. Jij ook veel succes met je uitdaging!

 24. Avatar foto
  Natalie Schenk

  Mijn dochters zitten op een lekker fit school. Dat betekend fruit groente en een bidon water mee overdag. Voor hen wil ik graag mijn eigen gewoonten verbeteren en minder/geen suiker meer gebruiken. Want uit hun zicht en op t werk gaat t hard: koffie met max suiker, taart bij een jarige collega en een tablet chocolade van een lieve patient. Ik wil graag het goede voorbeeld volgen van mijn kids en heel graag mee doen.

 25. Avatar foto
  Danny Ammerlaan

  Goed plan. Ik ben ook al een tijdje aan het rondkijken wat te doen om minder suiker binnen te krijgen. Al maanden thee zonder suiker aan het drinken, het is te doen maar lekker is anders. En tijdens de lunch is iets zoets op brood toch het lekkerst, alleen zijn het weer suikers.
  Overal suiker waar je maar kijkt. Leven zonder is niet te doen, maar minderen dat moet kunnen en moet zeker kunnen zodat het ook nog lekker blijft.
  Ben benieuwd wat er in het pakket zit en hoeverre het kan helpen om mijn doel, en zeker om onze dochter op te voeden met minder suikers.

  1. Gefeliciteerd Danny, jij hebt een van de verwen pakketten gewonnen! Stuur even een mailtje met je adresgegevens naar info@mamsatwork.nl en je kan de suikervrije producten binnenkort gaan proberen 🙂 . Veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven