Epileren of scheren, wat zijn de voor- en nadelen en wat weet je nog niet?

Epileren of scheren? Wat is jouw favoriet? Ik heb aan beiden een hekel, en heb daardoor steeds de neiging om van ’techniek’ te wisselen. In de winter scheer ik mezelf meestal (tenzij ik te lam ben en op dat moment in een tijdelijke ontkenningsfase zit met betrekking tot het haar op mijn benen 😉 ).

Epileren of scheren, waar ligt de voorkeur ?

Uiteraard is scheren wellicht iets makkelijker, in ieder geval pijnloos (als je het goed doet 😉 ), maar epileren levert toch wat langer resultaat en zachte terug groei. Lees hieronder wanneer ik kies voor epileren of scheren en waarom. Wie weet heb je er wat aan!

Winter ritueel

Gewoon onder de douche scheren is dan ‘mijn ding’. Het past relatief snel in mijn dagelijkse ritme en ik hoef er niet echt bij na te denken. Maar natuurlijk doe ik dat dan weer niet helemaal op de juiste manier. Ik gebruik geen goede scheergel en eigenlijk zou ik al helemaal niet onder de douche moeten scheren. Wist jij al dat je je benen beter vóór het douchen kan scheren ? Al eerder gaven wij een aantal tips om irritatie na scheren te voorkomen, lees ze maar eens door!

Epileren in de zomer

In de zomer dan vind ik scheren weer niets, want dan komen de haren te snel weer tevoorschijn, en ook nog eens als lelijke stoppels. En aangezien ik ‘gezegend’ ben met een behoorlijke haardos is dat niet gewenst. Dus dan probeer ik het epileren weer in mijn ritme in te passen.

Je snapt dat het na mijn winterritueel weer even een pijnlijke slag is om te slaan. Het starten is geen lolletje. Als jij het als eens geprobeerd hebt, dan weet je dat dat niet gelogen is. In het begin is het een pijnlijke bezigheid waar ik klotsende oksels van krijg omdat het zweet me gewoon uitbreekt. Gelukkig is dat maar een tijdelijke ervaring, want het epileren wordt steeds minder pijnlijk. Deels omdat je eraan gewend raakt en deels natuurlijk omdat er steeds minder haar op je benen te vinden is.

epileren of scheren

Daarnaast is het ook nog afhankelijk van het type epilator wat je hebt. Ik loop al even mee als het over scheren en epileren gaat en mijn eigen epilator is dan ook al enigszins bejaard te noemen. Nu werd ik een paar weken geleden verwend door Braun met een perspakket waar de Braun Silk-épil 9 en de Braun Face in zaten.

Epileren met de Braun Silk-épil 9

De Braun Silk-épil 9 is duidelijk van deze tijd. Met zijn bredere ergonomische kop zorgt hij ervoor dat je in één beweging meer haartjes meeneemt. En de rondingen van deze epilator zorgen voor een beter contact met de huid waardoor ook kortere haartjes makkelijker verwijderd kunnen worden. Zoals je in het filmpje kan zien was het bij mij hoog tijd en waren de haartjes niet zo heel kort 🙂 . Wat je ook ziet is dat je niet te snel met de epilator over je been moet gaan. Langzaam epileren zorgt voor een beter resultaat. Je pakt dan beter alle haartjes mee.

httpv://youtu.be/BFt2-DxVy5Q

Epileren doe je in fases

Daarnaast is hij draadloos, en dat vind ik nog wel het grootste voordeel ten opzichte van mijn oudje. Je pakt hem er makkelijk even bij, ook voor een klein stukje.

Want wist je dat je haren een verschillende groeiperiode hebben? Dus als jij denkt dat je van het begin af aan met het epileren 4 weken haarvrij bent, dan heb je het mis. En dat ligt niet aan je epilator. Epileren werkt heel goed en je bent zeker een tijd haarvrij, maar omdat de haren op je benen in ‘groepen’ groeien heb jij een week na het epileren toch gewoon weer wat haar op je benen staan. Niet zoveel als voor het epileren, maar de groep haren die toen niet zichtbaar was is inmiddels weer wat gegroeid en is nu wel zichtbaar.

tip: Ben je op zoek naar een goed epileer apparaat? Check dan hier even. Veel op voorraad en héél veel reviews die je exact vertellen wat de voor- en nadelen zijn van een specifiek apparaat.

Epileren of scheren, het kost beiden tijd

Dit betekent dat je ook bij epileren een aantal weken achter elkaar bezig moet blijven voor het beste resultaat. Maar niet getreurd… als je dat een aantal keren gedaan hebt, dan zal je merken dat je langer haarvrij blijft! Na het epileren even lekker je benen verwennen met wat olie of bijvoorbeeld deze Rozemarijn hydrolaat en klaar is kees.

Vertel eens, scheer jij liever of ben jij ook favoriet van epileren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven