Erfgoedlogies d’Ouffenhoff; een perfect weekendje weg!

Twee weken geleden hebben wij een heerlijk weekendje beleefd aan de Maas in Limburg. Uiteraard hebben we volop foto’s gemaakt en ineens schiet me te binnen dat dit eigenlijk het perfecte moederdag cadeau is. Geen tierelantijntjes, alhoewel die ook leuk zijn om te krijgen van je kinderen. Maar heerlijk een weekendje weg in Erfgoedlogies d’Ouffenhoff in Limburg!

En dat hoeft natuurlijk helemaal niet in het moederdagweekend te zijn! Liever niet zelfs, want dan heb je lekker nog iets om naar uit te kijken. Ik zal je vertellen hoe wij erfgoedlogies d’Ouffenhoff ervaren hebben. Ik kan me niet voorstellen dat je dan niet om bent en het perfecte cadeau idee voor jezelf gevonden hebt. Hoef je alleen de rest van je gezin hier nog maar even over in te lichten. Want zeg nou zelf, wat is er nu fijner dan even tijd aan elkaar besteden en niet op de klok te hoeven kijken? En dat kan volop op Erfgoedlogies d’Ouffenhoff.

Erfgoedlogies d’Ouffenhoff, mijn review

Als je bij d’Ouffenhoff in Baarlo aan komt rijden dan waan je jezelf in een kasteelachtige omgeving bij dit erfgoedlogies. Dat kan ook wel kloppen want vlakbij dit prachtige erfgoedlogies ligt kasteel ‘De Berckt’. D’Ouffenhoff zelf beschikt als erfgoedlogies ook over een prachtige binnenplaats en dat alleen al geeft de boederij een bepaald elan.

De kinderen konden niet wachten met het bekijken van ‘ons huisje’. Ze hebben overigens ook direct al een mening over de eigenaren van dit prachtige plekje in Limburg. ‘Die hebben veel huizen, ze zijn vast heel rijk!’ klinkt het in koor als ze de binneplaats zien. Ik denk dat dat idee voortkomt uit het feit dat de hele binnenplaats is voorzien van prachtige huisjes waar je met je gezin, óf met een hele familie kan vertoeven. Ook leuk dus voor grotere groepen. De vijver in het midden én alle beplanting eromheen geven je het gevoel dat je onderdeel uitmaakt van een groter geheel, zonder dat je je eigen privé verliest. Heerlijk!

Meer informatie over deze heerlijke plek vind je hier

erfgoedlogies huisje

Onze cottage op Erfgoedlogies d’Ouffenhoff

Van de cottage waar we in verblijven worden we zeker niet minder enthousiast. Een smaakvol ingerichte woning waar de kinderen van perplex staan. Ik snap wel waarom, want ze hadden blijkbaar gedacht dat we zouden gaan kamperen in een stacaravan zoals we wel vaker hebben gedaan 😉 . Geen vergelijk uiteraard, want dit erfgoedlogies ademt nostalgie, schoonheid én romantiek uit.

erfgoedlogies binnenplaats

Ons huisje heeft ook een achtertuin, maar wij hebben er bewust voor gekozen om in onze ‘voortuin’ te vertoeven. Op deze manier kunnen we vanaf een afstandje de gezelligheid ervaren van andere vakantiegangers op erfgoedlogies d” Ouffenhoff. Vooral ook leuk voor de kinderen! De eerste warme zonnestralen zorgen voor spelende kinderen op de binnenplaats en ouders en opa’s en oma’s die lekker in een stoel vertoeven. Of in de bij het huisje horende tweepersoons hangmat liggen. Gezellig geroezemoes op de achtergrond maakt het gevoel van ontspanning compleet. Boek erbij en klaar zou je denken.

En dat is ook zo, maar wij willen natuurlijk ook iets van de omgeving zien en wat is nu beter dan lekker langs de Maas wandelen? Zeker als je je hond mee hebt genomen! Daarnaast hebben ze fijne buitenspeeltuinen in Limburg.

Je kan hier met je gezin terecht, maar ook met grote groepen, check alle accommodaties hier.

erfgoedlogies aan de maas

Wandelen langs de maas en genieten van de omgeving

Ons weekend heeft dan ook voornamelijk in het teken gestaan van lekker wandelen. Langs de Maas, met het pontje over naar Steyl, een buurtdorpje van Baarlo. Wandelen door de botanische tuin daar en theeleuten in een heus theehuis met uitzicht op de Maas! Uiteraard met lokale lekkernijen.

erfgoedlogies

Vanuit dat fantastische plekje zie je de rondvaartboot langskomen waarmee je bijvoorbeeld op en neer kan naar Venlo en heb je in de verte uitkijk op de stuw. Even uitrusten en of we go… daar moeten we natuurlijk even gaan kijken! Wil je trouwnes liever in de buurt van Maastricht zitten? Lees dan mijn review over Dormio Maastricht eens.

erfgoedlogies stuw

Na een wandeling van zo’n 3 uur zijn de kinderen bekaf, hangt de tong van Ca$h uit zijn mond en hebben ook wij zin om even te luieren bij ons mooie huisje. De kids zijn (uiteraard) snel weer bijgetankt en kunnen hun ei kwijt in de speeltuin van Erfgoedlogies d’Ouffenhoff. Trampoline, schommel, speelhuis, tafeltennissen of op de skelter, er is keus genoeg!

erfgoedlogies buiten spelen

Dineren doen wij lekker simpel. We hebben laat geluncht dus we zakken gewoon heerlijk met een kaasplankje en een wijntje en de fles biologische appelsap van de overbuurman onderuit voor de tv. Even helemaal niets. Wil je liever wat uitgebreider eten maar heb je geen zin om zelf te koken? Ook daar is aan gedacht. Bij erfgoedlogies d’Ouffenhoff kan je heel wat extra services verkrijgen als je dat graag wilt.

Van een BBQ aan je huisje tot een heuse kok in je keuken. Eigenaren Bart & Liesbeth koken niet (meer) zelf voor je, maar zij weten wel wie daar uitstekend geschikt voor zijn en dus hoef je maar eenvoudig even bij te boeken via de website van d’Ouffenhoff. Niet zelf zoeken, maar juist ontspannen en genieten.

Een dag later verkennen we Venlo nog, wat op een steenworp afstand ligt en doen we de maaswandeling nog eens dunnetjes over, maar nu naar het linkerdeel waar de runderen rondlopen. Genieten met een hoofdletter G. Naar hartelust bomen klimmen, bootjes kijken en bijwarmen met de zon op onze rug. De lente had voor mijn gevoel niet beter kunnen starten.

Wil je overigens graag naar een camping in Zuid Limburg, lees dan het blog van mijn collegablogger Rosa. Zij heeft hele uitgebreide informatie voor je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven