Ergeren aan partner; de top 5 aan ergernissen van vrouwen

Op Facebook vragen aan de lezers en lezeressen of ze zich ergeren aan partner of huisgenoot en waar aan dan is natuurlijk een beetje riskant. De partner of huisgenoot in kwestie zou dit zomaar kunnen lezen natuurlijk. Toch zijn de reacties overweldigend. Er zijn nogal wat mensen die zich ergeren aan hun partner.

Voor we verder gaan… disclaimer:

We zijn niet aansprakelijk voor mogelijke negatieve relatiegevolgen van dit onderzoek en de uitkomsten 😉 .

De vraagstelling is bewust geformuleerd. Het gaat om ergeren aan partner óf huisgenoot. De laatste kunnen uiteraard ook de kinderen zijn, maar deze worden maar zelden in de reacties genoemd. Blijkbaar kunnen onze lezeressen beter tegen rariteiten van de kinderen dan van hun partner. Het allergrootste deel van de reacties komt van vrouwen die zich ergeren aan kleine aspecten van hun verder geweldige liefdevolle man.

ergeren aan partner

Ergeren aan partner, hoe zit dat?

Ik heb overigens makkelijk praten als single. Ik mis het samenwonen totaal niet, we hadden ook altijd gedoe over het huishouden. Herkenning is er zeker wel in een aantal van deze ergernissen aan je partner. Die sokken die binnenstebuiten in de was zitten die mis ik uiteraard niet 😉 .

Tip: Begeef je je in het partnerselectie stadium op het moment? Selecteer dan op iets langer alleenstaande partners 😉 .

Gelukkig zijn het grotendeels kleine ergernissen waar de meeste relaties niet op stuk zullen lopen. Alhoewel een enkele lezeres wel een wat grotere alarmbel laat rinkelen. Zoals emotioneel onbereikbaar of slechte communicatie…

Ergernissen aan partner in cijfers

We hebben 103 ergernispunten binnen gekregen, hiervan ging maar liefst 73% over het huishouden, 14% over gedrag (niet huishouden gerelateerd) en 11% over algemene dingen. Slechts één ergernis ging over de opvoeding en één andere over de uiterlijke verzorging. Op zich goed natuurlijk, want ik zou me liever ergeren aan kruimels op tafel, dan een opvoedingsissue hebben met mijn partner over Emma.

Lees ook: Je keuken opruimen? Appeltje eitje met deze tips!

Top 5 ergernissen

  1. Vaat niet in vaatwasser
  2. Lades en deuren open laten staan
  3. Was niet in de wasmand
  4. Sokken binnenste buiten in de was
  5. Rondslingerende schoenen en jassenergeren aan partner

1. Vaat niet in de vaatwasser

Gedeelde plaats met het volgende punt is het niet zetten van de vaat in de vaatwasser. Een lezeres noemt nog reden die haar partner gaf. Volgens hem overigens een hele legitieme reden. Manlief gaf aan dat de vaatwasser nog vol zat met schone vaat. Hij kon zijn vieze vaat dus niet kwijt. Really? 😛

Vaat niet in de vaatwasser zetten is écht een serieus issue in een relatie. Doe j het zelf? Dan kan je het vaak goed hebben. Sterker nog, ik doe het zelf continu. Ik zet eens in de twee à drie dagen de vaatwasser aan. En de eerste dag nadat ie klaar is pak ik spullen uit de vaatwasser en die gebruik ik dan direct. De vieze vaat zet ik dan op het aanrecht. En dan ga ik opruimen zodra het me irriteert. Niets mis mee, zolang het je eigen rommel en eigen keuze is. Als ik net alles heb opgeruimd en een ander maakt er een rommeltje van dan erger ik me ook!

2. Lades en deuren laten open staan

Ik wist niet dat dit een ding was. Hoeveel moeite is het nou om de lade of deur even een duwtje te geven? Misschien kunnen ze hier een campagne over maken, gesubsidieerd vanuit de overheid. Het is tenslotte ook beter voor het milieu als die deuren dicht zijn!

3. Was niet in de was

Zo’n 10% ergert zich aan zijn of haar partner als het gaat om de was. Was naast de wasmand plempen of het euvel met de sokken van punt 4. Of was in de badkamer laten liggen.

Dit doe ik zelf ook regelmatig. Ik trek in de avonds m’n kleren uit en met de ochtend hectiek blijven ze liggen. Dus vind ik ze op exact dezelfde plek die volgende avond weer terug. Eens in de twee dagen pluk ik alles overal van de vloer en gooi ik het in de wasmand. Dat noem ik dan opruimen 😉 . Daar begin ik mee. Kleine moeite waardoor de slaapkamers heel snel opknappen. Of ik gooi bijvoorbeeld de donkere was alvast voor de wasmachine. In de wasmachine kan niet, want peuter stopt er nog weleens voorwerpen in die er niet in horen.

4. Sokken binnenstebuiten in de was

Deze herinner ik me nog zo goed! Ik heb hier zelfs een hele discussie over gehad met mijn ex. Ze snappen het gewoon niet. Hoeveel moeite is dat nou? Dat dacht hij dus ook. Hoeveel moeite is het nou dat jij ze even goed doet voor me? Want zelf de was doen en zo’n wasmachine bedienen is wel heel ingewikkeld! Ook al heeft ie minder knopjes dan de PlayStation controller. Don’t get me started…

Voor de dames die zich ergeren aan partner op dit punt. Reken onderstaande even voor aan je partner. Misschien dat hij het dan wel begrijpt! Zeg dat jullie twee kinderen hebben én een partner. Geen van allen maken ze zich druk om de sokken. Dat zijn dan 21 paar sokken per week. Dat is 42 stukjes stof per week! Oftewel 2148 stukjes stof per jaar. Die we weer goed moet doen alvorens ze te wassen, exclusief onze eigen sokken!

Ik stel voor dat we ze bij bovengenoemde campagne meenemen.

5. Schoenen en jassen niet waar ze horen

Tja uh, guilty. Ik doe dit dus soms ook. Mijn peuter is hier veel beter in dan ik. Sterker nog, ze ruimt het voor me op.

Opvallende ergernissen die bijzondere aandacht verdienen

Emancipatie, genderneutraliteit et cetera, het zijn hot topics tegenwoordig. Reacties als ‘als ik mijn keuken aan kant heb’ geven ons de indruk dat we kunnen spreken van ‘hoofd huishouding’. En in het merendeel van de gevallen is dit de vrouw.

Lees ook: Mannen en huishouden, Mars en Venus zitten elkaar dwars

Klassiekers die missen

We missen nog een aantal klassiekers: niemand heeft het bijvoorbeeld gehad over een leeg pak melk in de koelkast of het dopje van de tandpasta. Zou de aandacht die de media eraan besteed heeft geholpen hebben?

Ergeren aan partner op de wc

Zelfs de wc staat garant voor ergernissen. Lege wc-rollen, wc rollen die verkeerd om hangen, remsporen in het toilet. Even voor de zekerheid… de wc-rol verkeerd om? Kan iemand mij vertellen wat de goede kant is 😛 ? Die discussie tussen partners zal voorlopig nog wel even doorgaan…

2 gedachten over “Ergeren aan partner; de top 5 aan ergernissen van vrouwen”

  1. De goede kant van de wc-rol is waar het velletje hangt. Die moet niet tegen de wand aan hangen, vind ik. 🙂 Overigens maak ik mij ook regelmatig schuldig aan het net vervangen van de wc-rol. Ik vind dat een laatste velletje genoeg is, hij vindt van niet.

    Sokken binnenstebuiten is vervelend maar waar ik me echt druk om kan maken zijn washandjes die hij binnenstebuiten trekt. Geen idee wat hij ermee doet dat dit nodig is maar het gebeurd!
    Zijn grootste ergernis is waarschijnlijk dat ik niet altijd schone hand/theedoeken ophang als ik de vieze in de was heb gedaan.

    Maar goed als dit onze grootste problemen zijn dan hebben we het toch best goed he. 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven