Ergernissen van vrouwen over mannen (en andersom zijn ze er ook?)

Het lijkt bijna onmogelijk om te bedenken dat er punten zijn waar de mannen zich bij hun vrouwen aan kunnen ergeren. Maar het is toch gelukt om daar een top 5 van te maken! Uiteraard is er ook een top 5 over de ergernissen van vrouwen over mannen. Die was zo klaar, eerlijk gezegd. Maar als objectief medium belichten we natuurlijk beide kanten 😉 . Hieronder lees je alles over ergernissen tussen partners. 

Lees ook: Opgroeien gaat niet over rozen: de 10 irritaties van je peuter

 

 

Ergernissen van vrouwen over mannen

Waarschijnlijk komen onderstaande ergernissen van vrouwen over mannen je herkenbaar voor. Ons wel in ieder geval 😉 . Mis je zelf toch nog een bloedirritante eigenschap van jouw verder heel lieve mannetje? Dan horen we die natuurlijk graag!

1. Mannen luisteren niet goed

De absolute nummer 1 onder ergernissen van vrouwen over mannen. Ze luisteren gewoon niet! Of in ieder geval: nauwelijks. Meer dan een derde van de vrouwen zegt dat dit de slechtste eigenschap van mannen is. Volgens onderzoek kunnen de mannen hier niet altijd wat aan doen (ja dames ze hebben een excuus ). Mannen kunnen nu eenmaal niet multitasken. Je moet ook geen verhalen vertellen aan mannen als ze net bezig zijn om hun krantje te lezen, voetbal te kijken, even de social media bijhouden op hun smartphone of wat dan ook. Ze zijn soms gewoon druk met andere dingen. Wil je echt dat ze luisteren zullen we er eerst voor moeten zorgen dat we de volledige aandacht van ze krijgen. Oh en geef dan ook gelijk aan hoe lang ze moeten luisteren.

2. Mannen doen nooit de toiletbril naar beneden

Vrouwen vinden dit verschrikkelijk, omdat het niet netjes staat en het is ook niet attent. Maar ja je kan het ze duizend keer vertellen, het kan ze niet schelen. Wil je dat ze het wel doen? Probeer het dan eens met logische redenen of vertel hoe fijn je het zou vinden als ze de bril naar beneden doen…. Succes! Maar wees ook gewaarschuwd en lees de vorige irritatie in dit lijstje ergernissen van vrouwen over mannen nog eens door. Het zou kunnen dat meneer weer niet echt luistert 😉 .

3. Mannen laten hun geknipte nagels of haar van scheersessies liggen waar ze het laten vallen

Dit vind ik persoonlijk een van de ergste. Misschien ook wel omdat ik dat zelf niet zo fris vind. Eigenlijk ligt de schuld hiervan toch in de opvoeding, ze hadden vroeger al gecorrigeerd moeten worden. Dus dames: op naar de schoonmoeders om ze te bedanken hiervoor!

4. Mannen hebben vaak vrienden die de wederhelft niet leuk vindt

Een man heeft vrienden nodig en dat moet je accepteren. Je kunt er wat van vinden en over zeggen, maar het is niet jouw probleem. Ergernissen van vrouwen over mannen kunnen soms ook een beetje doorslaan. Maar in dit geval schuilt er wel een risico. Het wordt wel een probleem als hij elke vrije avond en/of weekend bij zijn vrienden is of als je ervan overtuigd bent dat zijn vrienden een verkeerde invloed op hem hebben. Dan moet je er serieus over praten.

5. Hij is de baas van de afstandsbediening

Mannen denken dat ze het alleenrecht hebben op de afstandsbediening omdat ze het fijn vinden om de controle te hebben, maar vrouwen moeten net zo veel te zeggen hebben als mannen. Zeker in deze sportmaanden (EK, Tour de France en de Olympische spelen) mogen wij ook best wel eens een keer een lekkere jankfilm of soap kijken, toch?

En helaas is dan nu het moment aangebroken dat we het toch echt ook even over onszelf moeten hebben…

Ergernissen van mannen over vrouwen

Dat er ergernissen van vrouwen over mannen bestaan is je vast niet onbekend. Maar, newsflash: blijkbaar is er ook wel eens sprake van ergernissen van mannen over vrouwen. Ongelofelijk he? Hieronder lees je de meest voorkomende ergernissen van mannen over vrouwen. Wat denk je, deelt manlief deze irritaties ook?

1. Vrouwen zeggen altijd dat er niets aan de hand is terwijl er duidelijk wèl iets aan de hand is

Bij mannen is dit de grootste ergernis (40%). Vrouwen vinden het moeilijk om eerlijk te zijn over hun gevoelens en dat leidt tot passief-agressief gedrag. Ze maken zich zorgen over wat er zou gebeuren als ze eerlijk zeggen wat er aan mankeert en ze willen niet graag als een zeur overkomen. Vrouwen vinden het daarnaast prettig als iemand hun gedachten kan lezen. Ze denken: ’als hij me echt kent dan begrijpt hij wel waarom zus of waarom zo.’ Dit leidt tot teleurstelling omdat de partner haar meestal niet begrijpt. De oplossing zou natuurlijk heel simpel kunnen zijn. Kom gewoon voor de draad met je probleem!

Herken je dit? Man vraagt aan zijn vrouw: “ Is er iets schat?” …. Vrouw antwoord: “ Nee, hoor niks aan de hand”, met rode wangen en een ietwat stokkende stem… Of gewoon zo kortaf mogelijk. Dat verdient je lief nou ook weer niet. Aan de andere kant: onder ergernissen van vrouwen over mannen stond niet luisteren bovenaan. Dus tsja.

2. Vrouwen praten te veel

Mannen luisteren niet. Maar zij vinden dat wij te veel praten? Hoe ze hier bij komen geen idee, maar mannen denken echt dat vrouwen meer praten dan mannen. Wellicht komt dit door het feit dat mannen en vrouwen over andere onderwerpen praten. Mannen willen bijvoorbeeld vaker praten over voetbal of werk, terwijl vrouwen weer willen praten over relaties en gevoelens. Mannen zijn niet (of in ieder geval minder) geïnteresseerd in die onderwerpen. Als vrouw zijnde is het handiger om deze onderwerpen uitgebreid met je vriendinnen te bespreken en de kortere versie dan met je eigen partner.

3.Vrouwen vragen constant wat mannen denken

Dit ligt eigenlijk aan het zelfvertrouwen van de persoon in kwestie. Wel heel herkenbaar. Kennen je de reclame nog waar de vrouw aan de man vraagt of die mooie roze broek haar dik maakt?? Kleine tip voor de man: de waarheid wordt niet altijd gewaardeerd.

4. Vrouwen proberen altijd een ruzie te winnen met een huilbui

Aan de ene kant hebben de vrouwen echt verdriet en willen ze getroost worden, aan de andere willen ze juist hun zin krijgen en zetten ze de kraan vol open. Niet helemaal netjes, maar ja, het doel heiligt de middelen?

5. Vrouwen geven nooit hun fouten toe

Voor vrouwen is het moeilijk om sorry te zeggen, omdat ze de neiging hebben te vinden dat alles om hen draait en dat mannen zich daarnaar moeten voegen. Vrouwen zijn nog altijd de spil van het huishouden, maar ze zijn vaak ook werkende moeders. Ze proberen alles tegelijk te doen en als resultaat denken ze dat ze het gelijk aan hun kant hebben.

Wat vind jij van bovenstaande TOP 5 ergernissen van vrouwen over mannen? Enne, andersom? Wij zijn benieuwd!

Lees ook: Lekker shoppen? Ik erger me rot!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven