Voordelig erop uit met kinderen? Bekijk deze 7 tips!

Weer of geen weer, als je vrij bent is het een goed plan om erop uit te gaan met je kinderen. Zo kunnen zij hun energie kwijt, vervelen ze zich niet zo snel en het is nog gezond ook voor jullie allemaal.

Maar hoe kun je er voordelig op uit in deze steeds duurder wordende tijd? Door gebruik te maken van de 7 tips in dit artikel. Dan kunnen jullie erop uit met de kinderen, zonder dat het hard aankomt in je portemonnee!  

erop uit met kinderen

Voordelig erop uit met kinderen met deze tips

1. Spaar supermarktacties

Het hele jaar door zijn er allerlei soorten acties bij heel veel winkels. Dit geldt ook voor supermarkten. Sterker nog, supermarkten hebben maar al te vaak acties die met dagjes uit te maken hebben.

Jumbo staat bijvoorbeeld bekend om hun Jumbo dagje uit-actie en de Albert Heijn om hun 2e kaartje gratis-actie. Daarnaast heeft Albert Heijn ook jaarlijks de AH Efteling spaaractie, waarmee je tot wel € 12,50 korting per entreekaartje per volle spaarkaart kunt sparen!

Dat is mooi meegenomen voor zo’n prachtig maar prijzig pretpark als De Efteling!

Dus ben je op zoek naar een mooie aanbieding om erop uit t egaan met je kinderen, ga dan naar de website van de supermarkt(en) waar je regelmatig komt. Kijk vervolgens op hun actiepagina voor de lopende acties. Zit er wat voor je tussen? Spaar dan zeker mee.

Meestal is de spaarperiode lang genoeg om voldoende kaarten vol te krijgen voor je hele gezin. Denk je dat het niet op tijd lukt of kom je er niet vaak genoeg? Schakel dan je vrienden, familie en kennissen in om voor jullie mee te sparen, dan moet het zeker lukken.

Via social media worden er ook regelmatig spaarzegeltjes aangeboden.

2. Maak een account aan bij Social Deal & Vakantieveilingen

Als je je registreert bij Social Deal, krijg je regelmatig scherpe aanbiedingen bij jou in de buurt toegestuurd via e-mail.

Arrangementen, tickets, dagjes uit, dagaanbiedingen en nog veel meer. De keuze is reuze. Wanneer je je inschrijft, kun je zelf aangeven hoe vaak je e-mails met “deals” wilt ontvangen en waar jouw interesse naar uit gaat.

Grote kans dus dat er wat tussen zit voor jullie gezin. Heb je gevonden wat je zocht? Koop daar dan een voucher voor en ga erop uit met de kinderen! Koop je een arrangement en kopen 3 vrienden jouw gedeelde link? Dan krijg jij je aankoopbedrag terug. Een gratis uitje dus, hoe leuk is dat?

Vakantieveilingen is ook een goede optie. De bekendste online veilingsite voor allerlei leuke dingen die je in je vrije tijd kunt doen. Dus ook erop uit gaan.

Kies bijvoorbeeld voor het kopje “Dagje weg” of “Dierentuinen en Pretparken” , kijk of er op dat moment wat leuks voor jullie tussen zit en begin simpelweg met bieden. Let op, concentreer je en zit er bovenop.

De meeste getrainde bieders op Vakantieveilingen doen hun laatste bod in de laatste 10 seconden, voordat de veiling is afgelopen. Ik raad je aan om hetzelfde te doen. Zo heb je namelijk de meeste kans om het hoogste bod te plaatsen en daarmee de veiling te winnen.

Ook op de website van Vakantieveilingen kun je je gratis registreren, je eigen interesses aangeven en e-mails ontvangen van interessante lopende veilingen. Je kunt zelf aangeven hoe vaak je deze e-mails wilt ontvangen.

Kijk hier voor meer informatie over de werkwijze van Vakantieveilingen.

3. Schaf een stadspas aan of een CJP Cultuurkaart voor jongeren

In het kader van kunst en cultuur, biedt nagenoeg elke stad of gemeente de mogelijkheid om een stadspas te kopen.

Hiermee kun je met hoge kortingen de leukste musea, theaters, horecagelegenheden en nog veel meer bezoeken en voordelig shoppen bij de fijnste winkels. Uiteraard allemaal in de betreffende stad waarvoor je de pas hebt aangeschaft.

Gemiddeld kost een stadspas rond de € 15,00 per jaar. Bij online bestelling van de pas krijg je vaak nog gratis extra’s. Als je de pas dan ook nog regelmatig gebruikt, heb je de ca. € 15,00 per jaar er in no time uit!

Een mooi voorbeeld is de AlkmaarPas van de prachtige kaasstad in Noord-Holland. Ga naar de website van jouw stad of gemeente voor hun aanbod en voorwaarden en beslis of dit voor jou de moeite waard is.

Een andere superhandige voordeelkaart, vooral op erop uit te gaan met kinderen, is de CJP Cultuurkaart. CJP staat voor Cultureel Jongeren Paspoort en geeft korting op (cultureel) uitgaan en shoppen voor jongeren tot 30 jaar.

Scholieren vanaf de middelbare school en MBO-studenten komen gratis in aanmerking voor de CJP Cultuurkaart. Valt jouw kind niet in deze categorie? Dan kan hij/zij al CJP-lid worden voor € 17,50 per jaar.

Kijk hier voor meer informatie, het aanbod, de werkwijze en alle voorwaarden.

4. De Museumkaart

Om nog even in het kader van kunst en cultuur te blijven; er bestaan meer voordeelkaarten dan de CJP Cultuurkaart. De Museumkaart bijvoorbeeld. Musea zijn namelijk lang niet altijd duf en saai.

Ze zijn er in alle soorten en maten en voor alle leeftijdscategorieën. Zelfs interactieve kindermusea. Leuk dus om met je kinderen erop uit te gaan.

Denk bijvoorbeeld aan het Nijntjemuseum, het Spoorwegmuseum of het NEMO Science Museum.

Om ervoor te zorgen dat meer mensen dit inzien, is De Museumkaart in het leven geroepen. Voor rond de € 60,00 per jaar kun je een jaar lang meer dan 450 inspirerende musea in Nederland bezoeken.

Voor kinderen bestaat de Museumkidskaart en de Jongerenkaart voor ongeveer de helft van de prijs. Dus als jij van plan bent om regelmatig verschillende soorten musea bezoeken met de kinderen, dan heb je het geld er in no time uit.

Ga voor meer informatie over De Museumkaart, het aanbod, de voorwaarden en het aanschaffen naar de website van Stichting Museumkaart.

Is het je toch een beetje te prijzig om bovengenoemde bedragen voor De Museumkaart of Jongerenkaart uit te geven, dan kun je er ook voor kiezen om de jaarlijkse Nationale Museumweken en Monumentendagen in de gaten te houden.

Dankzij deze campagnes kun je er dan zeer voordelig op uit naar verschillende musea, monumenten en andere culturele instellingen. Kijk voor meer informatie op de website van de Nationale Museumweken en Monumentendagen.

Bron: ANWB

5. Houdt ANWB acties en ANWB ledendagen in de gaten

Bijna iedereen die een auto heeft is wel ANWB-lid. En als ANWB-lid kun je ook voordelig erop uit met kinderen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de aanbiedingen en arrangementen in de Kampioen, het ledenblad van de ANWB.

Deze verschijnt acht keer per jaar en ontvang je als ANWB-lid per post of digitaal, afhankelijk van jouw eigen aangegeven voorkeur. Neem de Kampioen dus altijd even door om te kijken of er nog wat interessants voor jullie tussen staat.

Eens in de zoveel tijd organiseert de ANWB ook speciale ANWB Ledendagen in verschillende categorieën. Bijvoorbeeld voor de helft van de prijs naar De Efteling.

Houd hiervoor de actiepagina in de gaten op de ANWB website onder kopje “Erop uit”. Vergeet je het om regelmatig lopende acties in de gaten te houden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van ANWB, want dan word je per email op de hoogte gehouden.

Je kunt zelf aangeven hoe vaak je deze wilt ontvangen en over welke onderwerpen je informatie wilt ontvangen. Hoe handig is dat?

Ga je voor gemak op je smartphone? Download dan gratis de ANWB Erop uit app. Met de app kun je supersnel pech melden, gebruik maken van exclusieve ledenvoordelen en allerlei routes bekijken. Ideaal voor als je onderweg bent.

voordelig erop uit met kinderen

6. Ga er gezond en gratis op uit in de natuur met de kinderen

Over routes gesproken; er bestaan in Nederland talloze speurtochten. Ga daarom eens op onderzoek uit.

Bedenk eerst naar welke plaats of provincie je wilt gaan met het gezin. Vervolgens bekijk je welke natuurgebieden er in deze omgeving zijn, of naar welke speeltuinen je gratis kan. In de duinen of in bosrijk gebied bestaan er vaak verschillende wandelroutes en bijhorende speurtochten.

Deze staan nagenoeg altijd bij de entree van het betreffende natuurgebied op een bord aangegeven, waar ook de kaart van de omgeving op te zien is. Uiteraard is het handig om de website van het natuurgebied even door te lezen alvorens je op pad gaat. Zo kun je een planning maken en kom je niet voor verrassingen te staan.

Heb je kleine kinderen? Dan kun je ook op zoek gaan naar natuurspeeltuinen of buurtspeeltuinen, zoals bijvoorbeeld Woeste Willem of Tiengemeten. Deze zijn er vast en zeker ook bij jou in de buurt.

Veel gemeentes hebben ook wat grotere speeltuinen die door vrijwilligers open, veilig en draaiende worden gehouden. Voor een paar euro kunnen kinderen dan de hele dag naar hartenlust rennen en spelen.

7. Erop uit gaan met kinderen? Google is je beste vriend

Het kan zijn dat je alle bovenstaande tips hebt bekeken en onderzocht, maar er toch niets geschikts voor je bij zit. Bedenk dan eerst eens goed wat je wilt. Dan weet je in welke hoek je moet zoeken.

Actief of rustig en ontspannen? Binnen of buiten? Met grote of met kleine kinderen op pad? Dat maakt een wereld van verschil. Probeer dit goed onder woorden te brengen en typ het in op Google.nl.

Als je weet wat je wilt en dit goed onder woorden weet te brengen, is Google je beste vriend. Hij laat vaak de eerste paar regels van bepaalde zoekresultaten al zien, zodat jij kunt beslissen of dit wel aansluit op je wensen.

Zo zie je maar dat erop uit gaan met kinderen ook voordelig kan. Dus denk ruim en in mogelijkheden en maak jouw eigen stappenplan. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven