Ervaringen met onze pvc vloer; hoe bevalt de vloer na een half jaar?

Inmiddels ligt de vloer al ruim een half jaar in onze woonkamer, keuken, eetkamer en hal en zo’n 4 maanden in de bijkeuken en het toilet. En ik wil graag onze ervaringen met de pvc vloer met jullie delen. Twijfel je of dat een pvc vloer wat voor jullie is? Of dat je er na verloop van tijd nog tevreden mee zal zijn? Of tijfel je nog ergens anders aan? Lees dan vooral mijn blog even. En mocht je het antwoord op jouw vraag niet terug gevonden hebben in onderstaande artikel over de ervaringen met een pvc vloer? Stuur me dan gewoon even een mailtje. Ik geef je graag antwoord op je vragen.

ervaringen pvc vloer

Hoe bevalt onze pvc vloer, ervaringen en tips van een gebruiker

Dat is toch eigenlijk ook het fijnste, om de ervaringen van een gebruiker te lezen, nietwaar? Vandaar ook dat ik me bedacht dat het wellicht goed is om er na een half jaar nog eens een artikel over te schrijven. Want inmiddels hebben we al heel wat meer ervaring opgedaan met de pvc vloer.

Allereerst wil ik even ingaan op de pvc vloer in het algemeen en onze betonlook pvc vloer in het bijzonder. Als je mijn ervaringen hieronder over de pvc vloer leest is het namelijk wél belangrijk om te weten over welke pvc vloer dat gaat. Er zit immers voldoende verschil in pvc vloeren. De ene pvc vloer is de andere niet. Het zou dan ook jammer zijn als je mijn ervaringen leest en zelf hals over kop een pvc vloer uit gaat kiezen van een ander merk, of bij een bouwmarkt. Daar zijn mijn ervaringen namelijk niet op gebaseerd. Zie het als een soort disclaimer, haha.

PVC vloer van Ambiant vloeren

Onze pvc vloer komt bij Ambiant Vloeren vandaan. Een sterke pvc vloer in een click variant die we zelf gelegd hebben. Meer weten? In dit blog lees je meer tips over het zelf leggen van deze pvc vloer. We hebben een vloer gekozen uit de vtwonen collectie met een betonlook. Als eerste viel mijn oog op de pvc click tegel die een egale betonlook heeft. Super mooi en redelijk strak. Echt wat voor ons. Dacht ik. Maar gaandeweg het beslissingsproces zijn we toch geswitcht naar de composite look pvc vloer. Deze vloer heeft eenzelfde grijze uitstraling bij ons (is in meerdere kleuren verkrijgbaar), maar hij is wat meer gespikkeld. En dat vinden wij echt een uitkomst.

Vlekken zijn bijna niet zichtbaar leert onze ervaring met deze pvc vloer

De enige reden waarom we dat een uitkomst vinden is het feit dat we nogal wat huisdieren hebben rondlopen en we in het buitengebied wonen. Dat betekent dat de hond en de katten onbedoeld nogal wat zand, modder, blaadjes en takjes mee naar binnen slepen. Op zich niet erg, maar wel als ik hierdoor iedere dag de vloer moet poetsen. Dat past er écht niet bij in mijn schoonmaakroutine.

Iedere dag stofzuigen gaat nog net, maar dagelijks dweilen is geen optie. Er ligt dus bij ons gewoon regelmatig het een en ander op de vloer. Aan viezigheid en vlekken. Die viezigheid die stofzuig ik weg, en die vlek die dweil ik eens in de zoveel tijd wel. Maar in de tussentijd wil ik toch graag dat mijn vloer er goed uitziet. En als je al die vlekken ziet liggen dan ga je je daar alleen maar aan ergeren. En dát is dus het grote voordeel van de pvc vloer die wij gekozen hebben blijkt wel uit onze ervaringen. Op deze vloer zie je nagenoeg geen vlekken!

Het schoonmaken en onderhouden van de pvc vloer

Maargoed, het feit dat je de vlekken niet ziet liggen wil niet zeggen dat ze er ook niet zijn. Zo nu en dan dweilen is dus echt wel noodzakelijk. Dat blijkt een makkie met een goede pvc vloer. En niet alleen een dryback vloer die gelijmd ligt kan je makkelijk dweilen, maar ook de pvc vloer in click variant is op deze manier heel goed schoon te maken.

Het enige wat wij dus doen is stofzuigen en dweilen. En bij het dweilen gebruik ik alleen maar wat warm water. Niet bloedheet, maar gewoon handwarm. Ik wring mijn dweil goed uit voordat ik ga dweilen en binnen mum van tijd heb ik mijn pvc vloer gedweild. Mijn ervaringen met het dweilen van de pvc vloer zijn wel dat het slim is om de vloer na het dweilen even te laten drogen. Zonder dat je er direct weer overheen loopt. Dan heb je weer de mooiste ‘start’ van je schone pvc vloer. Ik probeer dus altijd zo te dweilen dat ik eindig bij mijn bureau… kan ik gelijk weer aan het werk terwijl de vloer droogt.

pvc vloer ervaringen en tips

Hoe bescherm je je pvc vloer, onze ervaringen

We hebben in ieder geval een goede mat bij de voordeur en bij de achterdeur liggen. Hierdoor lopen we het meeste vuil al van onze schoenen af. Daarnaast trek ik zelf mijn schoenen binnen altijd uit en de kinderen ook. Alleen Frank heeft de neiging om de hele dag zijn schoenen aan te houden binnen. Kwestie van opvoeden eigenlijk, maar dat is me bij hem dus nog niet helemaal gelukt 😉 . Ik heb binnen gewoon lekker mijn sloffen aan.

Dit is in ieder geval de eerste stap om je pvc vloer goed te beschermen. Daarnaast kan je nog wat extra dingen doen. Het is bijvoorbeeld slim om onder de meeste meubels vilt te plakken. Nu zal je je meubels misschien niet zo heel vaak verplaatsen, maar als er dan vilt onder zit weet je in ieder geval zeker dat je je pvc vloer goed beschermt bij het verschuiven.

Voor de eetkamerstoelen wordt er geen vilt geadviseerd. Eerlijkheidshalve moet ik aangeven dat we daar momenteel nog wel vilt onder hebben zitten. Maar dat is maar tijdelijk totdat we de dopjes van Scratchnomore hebben ontvangen. Vilt onder je stoelen lijkt namelijk wel slim, maar daar blijven zandkorrels en dergelijke onder zitten die uiteindelijk toch krassen kunnen veroorzaken als je ze niet verwijderd.

Risico’s tot krassen in de pvc vloer

Ik heb tot nu toe nog geen krassen kunnen ontdekken in onze pvc vloer dus daar heb ik geen ervaringen mee. Dat zegt wat mij betreft dan ook al heel veel over de kwaliteit van de vloer, aangezien wij geen huishouden hebben dat heel zuinig met de vloer omgaat. Niet bewust, maar gewoon omdat we druk zijn, twee pubers in huis hebben en veel huisdieren. Voor mijn gevoel is ons huishouden dan ook de ultieme testcase voor een pvc vloer en uit onze ervaringen blijkt momenteel wel dat deze uitstekend uit de test komt. Je snapt dan ook ongetwijfeld dat wij erg blij zijn met deze vloer.

8 gedachten over “Ervaringen met onze pvc vloer; hoe bevalt de vloer na een half jaar?”

 1. hoi hoi, wij gaan ook een click pvc van ambiant leggen. heb je nog tips voor het leggen en hoe gaat het inmiddels met de vloer?

  1. Hier nog steeds blij met de vloer Miranda. Ik heb ook een apart blog geschreven met tips over het leggen van de pvc vloer, misschien dat je daar nog wat aan hebt? : https://www.mamsatwork.nl/pvc-vloer-leggen-tips/
   Verder denk ik dat het vooral belangrijk is dat je ervoor zorgt dat de ondervloer goed geegaliseerd is én dat je ook echt wat ruimte aan de randen overlaat. Ook al is het geen hout, ook een pvc vloer werkt een beetje en heeft die ruimte aan de zijkanten nodig.
   Succes met leggen en veel plezier ermee! Wij vinden het nog steeds een top vloer!

 2. Heel benieuwd hoe het over 2 jaar is…. 🙂
  Wij gaan pas volgend jaar verbouwen en we willen een vloer met houtlook.
  PVC of keramische tegels.
  Maar bij PVC zijn we toch bang voor de krassen van de hond e.d.

  1. Ik wil je met alle plezier volgend jaar nog een update geven, moet je me er tzt wel even aan herinneren 😉 . Maar ik heb nog geen enkele twijfel over de tevredenheid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven