Escape room kinderfeestje thuis een gegarandeerd succes met deze tips

0

“Een escape room kinderfeestje thuis? Zelf organiseren? Ik geloof dat jij gek bent!” Dat is wat een vriendin zei toen ik dit idee opperde. Ja, ik ben gek. Samen met die vriendin hebben we een hartstikke stoer escape room kinderfeestje georganiseerd! Ben je benieuwd hoe? Lees dan vooral verder.

Waarom een escape room kinderfeestje vieren?

Mijn meisje is 11 jaar geworden. Tijd voor een feestje. Mijn meisje wil het liefst haar hele klas uitnodigen. En dan naar een escape room. De hele klas uitnodigen gaat me wat ver. Een escape room kinderfeestje vind ik prima, leuk juist, het is weer eens wat anders.

Hoeveel kinderen mogen ze bij jullie uitnodigen? Als wij weg gaan, mag mijn dochter zeven kinderen uitnodigen. Met haar erbij past dat in twee auto’s. Maar daar gaat het mis. Ze kan niet kiezen. Ze mag gerust meer kinderen uitnodigen, maar dan blijven we thuis. Deal. Samen struinen we het internet af naar ideetjes. Knutselen vindt ze niets en een filmmiddagje is saai. Ze wil iets cools. “Kan jij dan niet een escape room maken mam?” Euh, nou nee. Dat lukt me nooit. Denk ik.

escape room kinderfeestje

Clockdown escape room feestje thuis

Als ik google op “escape room kinderfeestje thuis” stuit ik op de website van Locohippo.com. Zij bieden dé oplossing: het Clockdown escape room kinderfeestje. Een interactief kinderfeestje met spionnen en geheimagenten. En ….. een escaperoom! Dat is wat we zoeken!

De feestgangers moeten met behulp van een mobiele telefoon en de Clockdown website een missie volbrengen. Eén van de opdrachten om de missie te laten slagen is ontsnappen uit de Escape Room.

Het gebruik van smartphones, IPad of laptop maakt dit feestje helemaal van deze tijd en extra spannend. Als er ook nog eens onverwacht contact met hen wordt opgenomen door een geheimzinnige agent, wordt het helemaal gaaf. Zo beloofd de website. Met deze agent kunnen ze zelf ook altijd contact opnemen. Als een opdracht lijkt te mislukken, of de kinderen komen er even niet uit, dan is er dus altijd hulp. Een geruststellende gedachte als je tien kinderen gaat opsluiten.

Kant en klaar dik draaiboek voor dit kinderfeestje

Voor een erg bescheiden prijsje koop ik het uitgebreide draaiboek. Het wiel hoeft dus niet opnieuw door mij te worden uitgevonden. Dat is maar goed ook. Het draaiboek is dik. Alle informatie moet even landen. Ik zie toegangscodes, opdrachten en missies maar zie nog geen verband tussen dit alles. Wat heb ik me op de hals gehaald? Kan ik dit wel? En vooral, vinden die meiden het leuk? Ze zijn tien en elf jaar. Die speld je niet zomaar een verhaaltje over spionnen en geheim agenten op de mouw. Die zijn niet gek! Mijn meisje wil zo graag een escape room kinderfeestje dat ik besluit, ondanks mijn lichte twijfel, er toch voor te gaan. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Nu kunnen de echte voorbereidingen beginnen. Zonder mijn dochter, want voor haar moet alles ook een verrassing blijven. Via de site van Locohippo kun je een clue-pakket kopen. Hierin zitten alle benodigdheden voor de escape room en zijn de opdrachten, hints en codes al helemaal uitgewerkt. Dit scheelt zoveel werk en je ziet eerder de verbanden tussen de verschillende opdrachten en codes. In het draaiboek staat overigens stap voor stap uitgelegd hoe je dit zelf kunt doen. Gemak dient te mens dus het clue-pakket wordt aan mijn winkelmandje toegevoegd. Ook shop ik hier een heuse tijdbom om de spanning straks wat extra op te voeren.

Feestpret voor ieder budget

Er zijn hier ook bijbehorende feestpakketten te koop. Hierin zitten onder andere uitnodigingen, ID-kaarten, notitieboekjes en ballonnen. Omdat je niet persé alles hoeft te bestellen, kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Hiermee is het feestje geschikt voor iedere portemonnee.

Ik koop geen standaard feestpakket, maar ga helemaal los bij de Hema en de Action. Ook voor de aankleding shop ik hier allerlei versieringen en toebehoren. Alles in de kleuren zwart, wit, grijs en lichtblauw. De kleuren van de Clockdown website. Online bestel ik leuke eetbare Clockdown logo’s (ouwel) voor op de soesjes en mini-tompouces.

Lees ook: wat als jouw kind niet uitgenodigd wordt voor het klassenfeestje

Escape room kinderfeestje opdrachten

Maar dan het allerbelangrijkste. De opdrachten en escape room zelf. Onmisbaar in dit geheel is een goede geheim agent. Met mijn lieve vriendin, die de rol van geheim agent Q op zich neemt, hebben we het hele draaiboek helemaal doorgelezen. Best pittig vonden wij. Samen hebben we alle codes en opdrachten doorgenomen tot alles een beetje duidelijk was. Dit was een avondvullende activiteit!

De ochtend voor het feestje heb ik de escape room in orde gemaakt. De ruime slaapkamer van de jarige werd omgetoverd tot escape room. De klink werd aan de binnenzijde van de deur afgehaald en in een kluisje gestopt. Hiermee konden ze ontsnappen, mits ze op tijd de opdrachten op zouden lossen. Alle aanwijzingen werden zorgvuldig verstopt. Foto’s van de verstopplekken en hints stuurde ik door naar mijn partner in crime, agent Q. Het feest kon beginnen.

 

Escape room kinderfeestje in actie:

Spionnen en verdenkingen

Bij de eerste opdracht leek het feestje al in de soep te lopen. Voor de eerste code überhaupt gekraakt was, hadden ze code twee al ontrafeld. Toen ze eenmaal op de website waren belandt en ze de spionnen in de gaten kregen, nam het feestje plots een hele andere wending. Gelukkig. De meiden werden volledig het verhaal ingetrokken. Op de spionnenpagina stond namelijk een foto van mijn lieve buurvrouw. Ook zij zat in het complot. Toen zij “plots” aanbelde met een smoesje, brak de hel los. Mijn lieve buurvrouw werd aangezien voor een echte spion en moest weg.

De groep ging haar in de gaten houden. Ze vetrouwenden haar niet. Er werd niemand meer vertrouwd. Besloten werd dat drie meiden het crisiscentrum moesten bemannen. Achter de laptop informatie verzamelen over de spionnenbende. De rest ging buiten in groepjes op onderzoek uit. Van verdachte voertuigen werd het kenteken genoteerd. Nietsvermoedende voorbijgangers werden ondervraagd omdat zij werden aangezien als spion en er werd een heus buurtonderzoek gehouden. 

Escape room kinderfeestje thuis, ook leuk voor de ouders

Toen de meiden alle informatie uit het buurtonderzoek hadden besproken, konden ze zich gaan voorbereiden op de escape room. Hier was het allemaal om te doen. Eerst allemaal plassen en dan…. KNAL… de deur dicht. Hier kunnen ze voorlopig niet meer uit. Ze kregen een uur de tijd om te ontsnappen.

Onder het genot van een glaasje wijn en met mijn mobiel binnen handbereik heb ik me voor de deur van de escape room genesteld. Bijna een uur lang heb ik krom gelegen van het lachen. Ik hoorde chaos, lichte paniek, een leider, een slimmerik, een onderzoeker en iemand die de bom in de gaten hield. “Schiet op, we hebben nog maar 58 minuten”. (en dat om de vier minuten… ). Mijn bevindingen werden doorgebriefd aan Agent Q die de meiden op afstand vakkundig begeleidde, daar waar nodig.

Met nog 13 minuten en 40 seconden op de teller was de ontsnapping een feit! De feestvierders waren blij en trots! Ze vonden het supergaaf. En ik ook!

Lees ook: Mad Science verjaardagsfeestje thuis vieren

Missie volbracht

Tijdens het avondeten werd er nagepraat, gelachen en vooruitgedacht. Er volgde nog een laatste opdracht. Deze koste wat moeite maar uiteindelijk hebben de meiden alle opdrachten tot een goed einde gebracht.

De kinderen hadden hun missie volbracht! En deze mama haar missie ook. Operatie Clockdown is geslaagd.

RECENSIEOVERZICHT
entertainment
voorbereiding/werk
DELEN
Aangenaam. Mijn naam is Erika en ik heb al jaren verkering met mijn grote liefde Roger. Samen hebben wij twee prachtige kinderen. Een superleuke jongeman van 7 en een pittig dametje van 9 jaar. Naast mijn parttime baan als regiosecretaresse bij een groot gevelmanagementbedrijf ben ik vooral druk met mijn gezin, spreek ik graag af met mijn lieve familie en schatten van vriendinnen. Wanneer deze Mam niet “at work” is, geniet ze vooral van shoppen, eten en op z’n tijd een filmpje. Ik zal jullie af en toe een kijkje geven in mijn gewone leventje en je laten inzien dat een gewoon leven ook gewoon goed en gezellig is.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER