Even voorstellen: Estelle van der Ploeg

IK EN MIJN GEZIN

Ik ben 12 jaar getrouwd met Erwin, moeder van twee jongens (12 en 10 jaar) en een meisje (7 jaar). Ik heb een bijzonder gezin, want mijn kinderen zijn gezegend met een beperking in het autisme spectrum. Gezegend, vraag je je nu waarschijnlijk verbaasd af? Ja, ik heb het goed geschreven!

Ondanks de zorgen, de bijkomende problemen en de onzekere toekomst voor de kinderen, maakt de autisme hen juist zo bijzonder en speciaal. Wij komen als ouder vaak voor verassende problemen of obstakels te staan, die soms verdrietig, maar vaak ontzettend humoristisch zijn. Ook kennen we tegenslagen, urenlange gesprekken met therapeuten en begeleiders, het (on)begrip van de omgeving, maar ook het zich bewust van hun anders zijn door de kinderen zelf. In ieder geval is geen enkele dag in ons gezin saai.

IK EN MIJN WERK

Ik ben directeur bij een kinderopvang organisatie, auteur en doe momenteel een opleiding tot lifecoach. De afgelopen jaren ben ik mezelf aardig voorbij gelopen en dat heeft ervoor gezorgd dat ik sinds vier maanden thuis zit, om langzaam uit mijn burn-out te krabbelen. Dat gaat me gelukkig goed af en eindelijk kan ik zeggen dat ik voorzichtig, met een steeds meer groeiend positief gevoel en zelfvertrouwen weer naar de toekomst kan kijken en voorzichtig weer kan gaan plannen.

Achteraf kan ik zeggen, nu het eindelijk weer de goede kant opgaat, dat het goed is geweest. Het was zeker niet fijn om zo diep te gaan, maar ik weet wel dat dit me ook nooit meer gaat gebeuren! Het grote voordeel is, dat ik veel heb nagedacht, zo’n 24 uur per dag, aangezien ik aan een chronische slapeloosheid leed.

En ik heb veel over mezelf geleerd. Wat wil ik wel én wat wil ik niet meer? Over mijn werk, het moederschap, de hectiek en de combinatie daarvan. Ik ga mijn leven drastisch omgooien! Ik laat het jullie weten!

IK EN MIJN PASSIE

Ik zei het al. Ik ben auteur… Wat geweldig om dat te kunnen schrijven! Jarenlang dacht ik eraan om een boek te schrijven, maar ik heb er nooit de tijd voor gehad. Uiteindelijk ben ik in de zomer van 2011 begonnen. Ik pakte mijn laptop en zette een zin neer: “Het was een koude winternacht.”

Met die zin is het begonnen; het schrijven. Ik kon niet meer stoppen. Het resultaat is mijn debuutroman CAPPUCCINO & MILAAN, die vanaf 17 februari bij http://www.boekscout.nl te koop is en via het ISBN nummer in elke boekhandel in Nederland te bestellen is.

Over twee weken krijg ik het eerste exemplaar in mijn handen. Het schijnt een heel bijzonder gevoel te zijn. Ik ga proberen dat gevoel op papier te zetten en aan jullie over te dragen.

Het eerste hoofdstuk van mijn tweede manuscript staat op een site voor auteurs; Tenpages.com onder de volgende link  http://www.tenpages.com/manuscript/de_muziekdoos. Ik heb vier maanden de tijd om aandeelhouders te vinden, zodat het boek kan worden uitgegeven. Ik hoop dat het lukt, want het is een geweldig manuscript geworden. 150.000 woorden, een heerlijke feelgood roman, uitermate geschikt om een paar uurtjes ontspannen in weg te dromen.

Meer informatie kunnen jullie vinden op mijn eigen site http://www.estellevanderploeg.nl.

IK & IK

Heb ik een druk en hectiek leven? Ja, dat zeker! Maar ik doe het met plezier en ben vastbesloten om dát te bereiken wat ik in mijn hoofd heb. In mijn blog voor Mamsatwork hou ik jullie op de hoogte van het reilen en zeilen van mijn bijzondere gezin, mijn carrière en mijn boeken. Soms met een traan, maar waarschijnlijk vaker met een lach! Daarbij zal ik proberen te schrijven over items die jullie aanspreken; de working mom! Mijn blog zal ook te lezen zijn op mijn eigen site, aangezien ik het belangrijk vind dat de lezers achter mijn boeken, ook weten wie ik in het dagelijks leven ben!

Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop dat jullie mijn items met plezier zullen lezen!

Ik ben Estelle van der Ploeg en ik ben een working mom!

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top