Originele examenfeest ideeën. Laat het feest beginnen!

Yesss, je kind is geslaagd voor het schoolexamen. Of misschien ben jij zelf wel geslaagd, gefeliciteerd! Een fantastische manier om deze mijlpaal te vieren is uiteraard met het organiseren van een examenfeest. Wij hebben heel wat examenfeest ideeën, en delen ze graag met je!

In dit artikel delen we, naast creatieve ideeën voor het examenfeest, ook praktische tips voor je examenfeest outfit, de uitnodigingen en cadeaus.

examenfeest ideeën

Feestideeën voor een knallend examenfeest  

Het organiseren van een onvergetelijk examenfeest kan superleuk zijn, en het kiezen van het juiste thema maakt het nog specialer. We hebben een paar ideeën die je feest extra bijzonder kunnen maken! 

1. Thema-feesten 

Denk na over wat je leuk vindt! Hou je van oude dingen? Misschien is een retrofeest dan iets voor jou. Of als je van de zee houdt, kan een strandfeest perfect zijn. Een thema geeft je feest een soort van ‘persoonlijke touch’, iets speciaals dat helemaal bij jou past. 

2. Tuinfeest 

Als het buiten mooi weer is, waarom niet je feestje in de tuin houden? Versier het met lichtjes om het extra gezellig te maken. Zorg voor comfortabele stoelen, zodat iedereen lekker kan zitten en genieten van de frisse lucht. En een dansvloer mag natuurlijk ook niet ontbreken!

3. Karaoke-night 

Wat als je al je vrienden uitnodigt en een avondje karaoke organiseert? Breng een karaoke-machine mee of gebruik een app. Iedereen kan zijn zangtalent laten zien (of gewoon plezier hebben) en het zal zeker veel gelach en plezier opleveren! 

4. Fotobooth 

Heb je ooit een fotobooth gezien? Het is als een kleine fotohoekje met grappige accessoires. Je kunt er een huren of er zelf een maken. Het is een geweldige manier om leuke foto’s te maken en herinneringen vast te leggen.  

5. Buffet van favoriete gerechten 

Waarom niet iedereen laten genieten van hun favoriete eten? Stel een buffet samen met allerlei lekkernijen. Of je nu van pizza, sushi of zelfgemaakte taart houdt, het buffet kan vol zitten met al het lekkers dat jij en je vrienden lekker vinden. 

Heb je geen zin om zelf een buffet samen te stellen? Dit kun je ook eenvoudig door de Buffetboer laten verzorgen. Je bestelt gewoon online het buffet waar je zin in hebt.

Geef aan wanneer je het buffet graag wenst en op de afgesproken dag wordt je buffet geleverd. Warm of koud, daar kan je in kiezen, zo heb jij meer tijd voor het organiseren van een onvergetelijk examenfeest!

6. Spelletjesavond 

Wat dacht je van een avond vol spelletjes? Bordspellen, kaartspellen of zelfs een videogametoernooi. Het brengt mensen samen, iedereen kan plezier hebben en het voegt een gezellige sfeer toe aan je feest. 

Kies gewoon wat je leuk vindt en wat past bij jou en je vrienden. Deze examenfeest ideeën dienen ter inspiratie. Het belangrijkste is om plezier te hebben en samen mooie herinneringen te maken. Ennuh… vergeet zelf niet te genieten van jouw examenfeest! 

Uitnodiging examenfeest ideeën

Een goede uitnodiging zet de toon voor je feest. Wij hebben de volgende examenfeest ideeën voor een goede uitnodiging op een rijtje gezet.

  • Creatieve uitnodigingen: Maak je uitnodigingen persoonlijk en creatief. Denk aan het toevoegen van foto’s uit je schooltijd of het gebruik van grappige citaten. 
  • Digitale uitnodigingen: Bespaar papier en verstuur digitale uitnodigingen. Dit is ook handig om RSVP’s bij te houden. 
  • Duidelijke details: Zorg ervoor dat alle details duidelijk vermeld zijn, zoals de datum, tijd, locatie en eventuele thema-instructies. 
  • Herinneringen toevoegen: Voeg een persoonlijke touch toe door herinneringen met gasten te delen, zoals grappige anekdotes of gedeelde momenten. 
  • RSVP-opties: Maak het gemakkelijk voor gasten om te reageren door duidelijke RSVP-opties toe te voegen, zoals een online formulier of telefoonnummer. 
  • Adres en routebeschrijving: Voeg een kaartje toe met het adres en eventueel een routebeschrijving om gasten te helpen de locatie te vinden. 

Fact: RSVP is eigenlijk een kort woordje dat betekent: “Laat alsjeblieft weten of je komt of niet!” Het staat op uitnodigingen voor feestjes of evenementen.

Dus als je zo’n uitnodiging krijgt, is het een vriendelijke manier om te zeggen of je erbij zult zijn of niet. Het helpt de persoon die het feest organiseert om te plannen en te weten hoeveel mensen er zullen zijn. Het is dus gewoon een vriendelijk antwoord op de vraag: “Kom je naar mijn feestje?”  

Examenfeest ideeën voor een geslaagde outfit 

Het is tijd om na te denken over wat je gaat dragen op het examenfeest. Hier zijn wat tips om ervoor te zorgen dat je er geweldig uitziet en je tegelijkertijd super comfortabel voelt! 

1. Feestelijke kleding 

Kies kleren die bij het feest passen en je laten stralen! Denk aan mooie jurken, stijlvolle overhemden of zelfs een cool kostuum als het een themafeest is. Het is jouw kans om te schitteren, dus trek iets aan waarin je je fantastisch voelt! 

2. Comfortabele schoenen 

Als je van plan bent om de dansvloer onveilig te maken, is het slim om comfy schoenen te dragen. Je wilt niet dat zere voeten je plezier bederven.

3. Accessoires 

Maak je outfit extra leuk met accessoires! Denk aan feestelijke hoeden, glimmende sieraden of misschien wel gekke brillen. Het zijn de kleine dingen die je look compleet maken. 

4. Dresscode 

Als het nog leuker moet, voeg dan een dresscode toe aan de uitnodiging. Dit is gewoon een fancy woord voor: “Draag dit soort kleding!” Het kan van alles zijn, van netjes en casual tot iets dat past bij het thema van het feest. Gebruik je fantasie! 

5. Verkleedwedstrijd 

Hou je van verkleden? Organiseer dan een verkleedwedstrijd! Dat betekent dat mensen hun meest creatieve outfits kunnen laten zien.  

Het belangrijkste is dat je je goed voelt in wat je draagt. Of het nu chic, casual, of helemaal gek is, het gaat erom dat jij plezier hebt op het feest. Dus trek iets aan waarin je kunt dansen, lachen en gewoon jezelf kunt zijn.  

Examenfeest cadeau ideeën

Nu komt het leuke deel: het cadeau! We hebben een aantal eenvoudige examenfeest ideeën om een geweldig examenfeest cadeau te kiezen. Hier vind je nog meer inspiratie om het ideale cadeau te kiezen.

  1. Gepersonaliseerde items: Geef iets heel speciaals door te kiezen voor een gepersonaliseerd cadeau. Denk aan mooie gegraveerde sieraden, een fotoboek vol herinneringen of zelfs een kledingstuk dat helemaal op maat is gemaakt. Het maakt je cadeau extra bijzonder en laat zien dat je er echt over hebt nagedacht! 
  1. Educatieve geschenken: Als de persoon die net is afgestudeerd verder gaat studeren, zijn cadeaus die praktisch zijn altijd handig! Denk aan boeken om te leren, schriftjes om aantekeningen te maken of zelfs een hoes voor hun laptop om het veilig te houden. Zo geef je iets nuttigs waar ze echt iets aan hebben.   
  1. Ervaringscadeaus: Wil je echt een onvergetelijk cadeau geven? Denk dan aan het schenken van een ervaring! Dit kan bijvoorbeeld tickets zijn voor een gaaf concert, een gezellig weekendje weg of zelfs een kookcursus. Het mooie hiervan is dat je niet alleen iets geeft, maar ook blijvende herinneringen creëert. 
  1. Groepscadeau: Als je vrienden en familie betrekt bij een groepscadeau, kunnen jullie samen iets heel bijzonders uitkiezen. Het is niet alleen een groot cadeau waar iemand heel blij van wordt, maar het laat ook zien dat iedereen samenwerkt en waardering toont. Het maakt het cadeau extra speciaal door de inspanning van alle betrokkenen! 

Examenfeest ideeën en organisatietips

Als je van plan bent om een onvergetelijk examenfeest te organiseren, hebben we een aantal geweldige organisatietips die ervoor zorgen dat jouw feest een absolute hit wordt.  

Tijdige planning 

Begin op tijd met de voorbereidingen om stress te verminderen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. 

Check de regels en vergunningen 

Controleer of er specifieke regels of vergunningen zijn die je moet volgen, vooral als je het feest op een openbare locatie organiseert. 

Veiligheid eerst 

Zorg voor de veiligheid van je gasten door bijvoorbeeld EHBO-materialen beschikbaar te hebben en te zorgen voor voldoende verlichting op de locatie. 

Muziekplaylist 

Stel van tevoren een gevarieerde muziekplaylist samen die past bij de sfeer van het feest en de smaak van je gasten. 

Bedankjes 

Misschien is het leuk om kleine bedankjes of aandenkens te geven aan je gasten als blijk van waardering voor hun aanwezigheid.  

Een onvergetelijk examenfeest organiseren kost wat planning, maar het is echt de moeite waard. Alles, van leuke uitnodigingen tot vrolijke outfits en doordachte cadeaus, maakt het feest extra bijzonder. 

Heb jij nog leuke examenfeest ideeën?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven