21 smoesjes die ik gebruik om niet te hoeven gaan sporten

Een drama vind ik het. Ik ben geen sporter, dat weten jullie inmiddels. En ik heb al veel sporten geprobeerd, maar de excuses om niet te sporten worden er niet minder om. In de laatste jaren zijn de sporten beperkt gebleven tot FIT30, hardlopen, yoga tot nu crossfit (waar ben ik aan begonnen!). Maar iedere keer weer betrap ik mezelf erop dat ik smoesjes gebruik om niet te hoeven gaan sporten. Dit varieert van excuses die ik hardop tegen manlief uitspreek als ik zijn bestraffende blik weer zie omdat ik opbiecht dat ik niet ben wezen sporten, tot smoesjes die ik in mezelf opratel om maar niet te hoeven gaan. Die laatste die zijn eigenlijk nog het ergste. Ik ben namelijk haast geneigd om ze nog te geloven ook 😛 .

En ik vraag me zo af… ben ik hier de enige in of zijn er velen met mij die ook smoesjes verzinnen? Voor zichzelf of om zich te verdedigen tegenover een ander? En dan heb ik het dus niet over het excuus dat een abonnement in de sportschool te duur is, want dat abonnement dat heb ik al. Nee, ik bedoel excuses om niet te sporten die ene keer (of die tweede keer) die je eigenlijk wél gepland had.

excuses om niet te sporten

Mijn excuses om niet te sporten

Hieronder dus de smoesjes die ik gebruik om niet te hoeven sporten. Doe er je voordeel mee 😉 .

 1. Ik heb nog heel veel spierpijn van de vorige keer (Yeah right, dat was ruim een week geleden).
 2. Ik ben veel te druk en heb deadlines staan die ik anders niet ga halen.
 3. De oudste heeft onverwachts de eerste twee uur vrij van school, iemand moet er voor zorgen dat hij op tijd op school komt, toch?
 4. Teveel gedronken gisterenavond (dit smoesje hou ik voor mezelf en spreek ik niet hardop uit 😉 ).
 5. Ik heb al een flink eind met de hond gewandeld vandaag.
 6. Ik heb een hekel aan sporten.
 7. Mijn maandelijkse periode is net ingegaan (waarvan manlief weet dat dit inmiddels al lang geen maandelijkse periode meer is).
 8. Ik eet vandaag gewoon een stuk minder; dat geeft hetzelfde resultaat.
 9. Yoga mag dan goed zijn voor je, maar het is zo zweverig.
 10. Als ik een los shirt draag dan valt het wel mee met die vetrolletjes.
 11. Mijn lijf is nog herstellende van de vorige keer.
 12. Ik kan de rest toch niet bijhouden.
 13. Dochter had vandaag meerdere vriendinnetjes mee uit school, die kan ik toch niet alleen laten?
 14. Ik denk dat ik morgen ga.
 15. Het is toch onbegonnen werk, na twee kinderen wil mijn lijf niet meer terug in shape.
 16. Ik heb een soort van bijna dood ervaringen daar (crossfit).
 17. Het is saai (FIT30).
 18. Ik krijg last van blessures (hardlopen).
 19. Opstappen zonder krukje wil niet meer lukken, dat ziet er niet uit toch? (paardrijden).
 20. Ik zou tevreden moeten zijn met hoe ik eruit zie.
 21. Ik heb al geluk in de liefde en hoef dus niet te sporten (Dit is een goede smoes, check het blog maar).

Goed. Dit zijn dus mijn excuses om niet te sporten. Er zitten ongetwijfeld een paar open deuren tussen die jij ook wel eens gebruikt? Welke smoesjes zijn dat? En heb jij misschien nog een paar smoesjes om niet te hoeven sporten voor mij? Liefst in privé mail, zodat de man hier in huis ze niet kan lezen 😉 .

2 gedachten over “21 smoesjes die ik gebruik om niet te hoeven gaan sporten”

 1. Hahaha, hoewel ik het absoluut eens ben met nr. 20, herken ik het helemaal niet want ik vind sporten heeeerlijk!! Al sport ik wel een heel stuk minder dan voordat ik kindjes had, maar toen gaf ik ook nog heel veel groepslessen. Ik zou het niet willen missen al heb ik ook wel een klein beetje last van nr. 15, haha, helaas maar gelukkig is daar nr. 20.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven