Extra geld verdienen vanuit huis door teksten te vertalen

Het lijkt een droom voor velen, van huis uit werken. Maar ook extra geld verdienen vanuit huis gaat niet vanzelf. Je moet er wel wat voor doen. Diegene die slapend rijk wil worden kan zijn tijd beter niet aan dit blogartikel besteden, want daar ga ik het niet over hebben. Ik geloof er ook niet zo in, dat slapend rijk worden.

Tuurlijk zijn er mensen waarbij het geld binnenkomt terwijl ze er niets voor lijken te doen. Maar wat je op dat moment niet ziet is dat betreffende personen er -op een uitzondering daargelaten- wel voor gewerkt hebben, alleen misschien niet op dat moment. Leuk voer voor een volgend blog.

Kan je eenvoudig extra geld verdienen vanuit huis?

Maar er blijkt toch wel degelijk werk te zijn wat je van huis uit kan doen om extra geld te verdienen. In het verleden heb ik al eens het een en ander uitgezocht over betrouwbaar thuiswerk. Een van de zaken die me daarvan is bijgebleven is bijvoorbeeld het vertalen van teksten.

Je kan natuurlijk ook gaan bloggen, maar bloggen is niet voor iedereen een eenvoudige manier om extra geld te verdienen. Om te beginnen zou je dan eerst veel uren in je blog moeten steken alvorens het wat gaat opleveren. Daarnaast vormt ook de techniek voor sommigen een belemmering. En mocht je niet veel tijd hebben, dan is bloggen niet bij uitstek de manier om extra geld te verdienen door vanuit huis te werken. Het kost nu eenmaal veel tijd om met je blog ook een boterham te kunnen verdienen. Ook al is het wel heel leuk om te doen.

Wil je liever wat geld bijverdienen in plaats van dat je er fulltime mee bezig bent? Of ben je gewoonweg niet zo creatief, maar juist wél heel sterk in bepaalde talen? Dan is het werken voor een online vertaalbureau een uitkomst. Zo kwam ik bijvoorbeeld in aanraking met Fairlingo en heb ik me enigszins verdiept in hun manier van werken.

Vertalen van teksten als thuiswerk

Fairlingo is een vertaalbureau waarbij je als opdrachtgever online je teksten kan aanbieden om te laten vertalen. Er zit een hele werkwijze achter, maar wat vooral opvalt is dat ze niet al te duur zijn en dat ze mooie referenties hebben. Zelfs de overheid werkt met ze samen.

Als vertaler kan je je aanmelden bij dit bureau en kan je van huis uit werken aan de vertalingen. Ze hebben daar hun eigen systeem voor en iedere vertaling wordt ook nog geredigeerd. Ook daar kan je je voor aanmelden. Er zijn dus twee mensen nodig voor iedere ‘job’. Je schrijft je in op een vertaling en wie het eerst komt die het eerst maalt. Zo wordt van huis uit extra geld verdienen een goede optie. Mits je je talen kent natuurlijk 😉 .

Ze werken redelijk wat samen met native vertalers. Zo hebben ze bijvoorbeeld native vertalers Nederlands Frans die zich druk maken om het naar het Frans vertalen van teksten. Maar ook Engels, Noors, Chinees, Arabisch, Duits en nog veel meer andere talen worden vertaald.

Bijverdienen of fulltime job van huis uit

Of dat ze voldoende werk hebben om je fulltime van werk te voorzien dat durf ik niet zeker te zeggen. Maar als je goed bent in een bepaalde taal en je vindt het leuk om te doen, dan is het een ideale manier om wat extra geld te verdienen vanuit huis. Lekker achter je eigen laptop teksten typen op het moment dat het jou uitkomt. Ideaal toch om zo als werkende moeder wat extra geld binnen te brengen?

Zo heb ik een groot deel van mijn leven wat extra geld verdiend door van huis uit te werken. Weliswaar niet als vertaler, want ik ben niet zo sterk in vreemde talen, waar wel door ander thuiswerk.

Wie van jullie heeft er wel eens over nagedacht om iets aan thuiswerk te gaan doen? En wat voor werk wilde je dan gaan oppakken? Als baan, naast het moederschap? Of als bijverdienste naast je baan, gewoon om wat extra te verdienen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven