Fair Trade kruidentuin

Verse kruiden

Als je eenmaal begint met je eigen kruidentuin wil je niet meer ophouden! De heerlijke smaak die verse kruiden aan je eten geven is erg verslavend en je gerecht ziet er ook nog veel aantrekkelijker uit en dat is vooral leuk als je gasten hebt.

Zelf kweken

Het is zo gemakkelijk om kruiden zelf te kweken.  Je hebt maar één  flinke pot, bak of plantzak nodig. Zolang het maar drainagegaten heeft en er goede potgrond in zit kun je er prima mee aan de slag. Je hebt vast een aantal favoriete kruiden die je graag in je gerechten gebruikt. Bijvoorbeeld basilicum voor bij de pasta, peterselie voor bij vis, tijm voor sauzen, rozemarijn voor gebakken aardappeltjes en bieslook voor door roomkaas en salades.  Deze vijf soorten hebben het samen prima naar de zin in een kruidentuintje die je het beste zo dicht mogelijk bij je keukendeur neer kunt zetten. Het liefst wel op een zonnige plaats, daar houden kruiden van.

Plantzak

Een leuke manier om een kruidentuintje te maken is in de plantzak op de foto. Deze is qua formaat prima geschikt voor een tomatenplant, maar kruiden hebben het ook prima naar hun zin. Door de handvaten kun je de kruidentuin gemakkelijk verplaatsen en er zitten al drainagegaten in.

Fairtrade

Het leuke aan de plantzak is dat deze gemaakt is van oude visvoerzakken. De opdruk van die visvoerzakken komt terug op de plantzak. Ze komen uit Cambodja, waar vrouwen ze voor een eerlijke prijs in elkaar hebben gezet. Elk fairtrade exemplaar is net weer even iets anders. Je kunt de zakken voor €11,- bestellen bij www.kitchengardenshop.nl . Ook verkopen ze daar sinds kort kruidenzaden. Je kunt dus zo je eigen kruidentuintje beginnen!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top