De lekkerste koffie thuis, op het werk óf op vakantie!

Ik schrijf nogal eens over koffie. Over koffie drinken bijvoorbeeld, over mijn rare gewoontes met koffie en dat ik zo’n zeikerd ben met koffie. Maar ook over de vraagstelling of koffie gezond of ongezond is en over het welbekende bakkie pleur. Dit keer besteed ik graag aandacht aan Fairtrade koffie. Niet zomaar Fairtrade koffie, maar hele lekkere 😉 .

Waarom over lekkere Fairtrade koffie?

Nou dat lijkt me helder. Koffie drinken doe je voor je plezier. Omdat het lekker is en soms ook omdat je er tijdelijk van opknapt. Of omdat het een must is in je dagelijkse leven (ik denk even aan de tijden dat de kids jong waren).

Wist je dat we gezamenlijk 50 miljoen kopjes koffie op een dag drinken in Nederland? Des te mooier is het dan als je lekkere koffie kan drinken die ook nog eens Fairtrade is. Want Fairtrade kiezen doe je met je hart.

Gewoontedieren in een notedop

Ben jij ook zo’n gewoontedier? Op bepaalde momenten van de dag koffie drinken omdat je dat altijd doet bijvoorbeeld. Of standaard naar dat ene schap in de supermarkt lopen omdat daar de koffie staat die je nu eenmaal altijd drinkt? Ik wel. Geef ik eerlijk toe. Maar tegelijkertijd geef ik toe dat ik daar eigenlijk helemaal niet blij mee ben. Niet met het feit dat ik een gewoontedier ben (alhoewel het ook een soort van rust geeft), maar vooral niet met het feit dat ik hierdoor beslissingen maak waar ik eigenlijk niet achter sta als ik er goed over nadenk. Zoals over welke koffie ik koop en het feit dat Fairtrade niet in dat lijstje stond.

Klimaatverandering en onze koffie

Ben jij ook zo gehecht aan je bakkie pleur in de ochtend? Sta dan ook eens stil bij wat er aan de hand is in ‘koffieland’. De huidige klimaatverandering zorgt er namelijk in een rap tempo voor dat de koffiebonenproductie zwaar onder druk staat. Als het zo doorgaat zouden we zomaar in 2050 koffieloos door het leven moeten gaan. Daar kan ik me nog even niets bij voorstellen!

Helpende hand aan boeren in zwaar weer

Om de boeren te helpen met de gevolgen van het klimaat én de koffie oogst te beschermen is Stichting Max Havelaar the Climate Academy gestart. Met deze Academy voorzien zij de boeren in armere landen van de nodige kennis en inzichten waarmee zij niet alleen de productie van Fairtrade koffie bonen in stand kunnen houden, maar ook betere keuzes maken in het kader van het klimaat. Zo leren ze bijvoorbeeld om op andere manieren te koken dan op hout, waardoor meer bos behouden blijft.

coffee to stay, fairtrade koffie

Koffie blijven drinken? Doe mee met Fairtrade!

Wil je tot in de lengte der jaren van je kopje koffie kunnen blijven genieten, denk dan eens aan Fairtrade koffie op je wekelijkse boodschappenlijstje.

Coffee to stay, Fairtrade koffie

Coffee to Stay koffie is Fairtrade geproduceerd door boeren die meedoen aan de bovenstaande Climate Academy van Stichting Max Havelaar. Ik ontving een pak filterkoffie om te proberen. Nu drinken wij normaal gesproken koffie van versgemalen bonen (ook te verkrijgen bij Coffee to Stay) maar deze filterkoffie kwam uitstekend van pas op onze vakantie. Op vakantie zetten we namelijk altijd gewoon koffie in een cafetière. Super easy, lekker slow, en prima van smaak.

coffee to stay

En dit keer hebben we dus -tegen alle gewoontes in- de Coffee to Stay koffie geprobeerd. En die beviel uitstekend. Zo heb ik ook tijdens mijn vakantie dubbel én puur genoten.

Genoten van een heerlijke kop koffie in de ochtend op het moment dat ik nog even aan het werk was. Maar ook genoten van het feit dat ik met het drinken van deze koffie bijdraag aan een betere wereld. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de boeren die dagelijks zo hard werken om de lekkerste koffiebonen te produceren.

Wil je drie dubbel genieten? Pak dan bij je dagelijkse Fairtrade koffie ook lekker iedere dag een stukje chocolade erbij. Fairtrade 😉 .

Is Fairtrade voor jou ook belangrijk? Probeer dan zeker deze Coffee to Stay eens. Een Fairtrade koffie gemaakt door de koffieboeren in samenwerking met koffiebrander Peeze en stichting Max Havelaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven