Familierecepten en levenswijsheden van succesvolle powervrouwen: Bon appetit!

Familierecepten in een kookboek, waarom niet? Natuurlijk heb je mannen voor sommige dingen nodig, en je geeft de heren dan ook wel het gevoel dat zij de baas zijn,  maar de meeste hapjes maken we toch zeker zelf? Zomaar een heerlijke power-vrouw quote uit het boek Power Queens – Culinair de wereld delen. Een nieuw inspiratiekookboek, vol verhalen van sterke vrouwen én hun persoonlijke familierecepten, die er deels voor gezorgd hebben dat ze zo sterk zijn geworden 😉 .

Familierecepten van over de hele wereld

Heb jij thuis ook een volgeschreven kookboek? Zo’n oud, half uit elkaar vallen notitieboek waar de recepten van je moeder en oma’s veilig in zijn vastgelegd? Het doorgeven van recepten van moeder op dochter gebeurt natuurlijk al eeuwenlang. En anno 2017 mogen ook zonen uiteraard gewoon helpen in de keuken. Welke recepten geef jij aan je kids door?

familierecepten kookboek power queens

Danitza Jacobs en Caïnva Isenia, twee echte powervrouwen, kregen het idee om familierecepten van over de hele wereld te bundelen. En daar is een boek uit gekomen dat véél meer is dan een kookboek.

Lees ook: Hollandse kost, het komt me mijn neus uit

Power Queens: Culinair de wereld delen

De titel zegt het al een beetje: dit boek gaat over power queens. Stuk voor stuk oersterke vrouwen van over de hele wereld. Die niet alleen hun familierecepten, maar ook hun levensverhaal met ons delen. Wat inspireert hen, en wat houdt hen sterk? Welke wijze lessen hebben zij van hun oma meegekregen?

Al met al een heerlijk boek vol sterke vrouwen én heerlijke internationale gerechten. Surinaamse bami, Thaise curry of andijviestamppot: je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het tussen de familierecepten in dit boek.

Lees ook: Samen recepten bundelen met dit online kookboek!

Get inspired

Wat een verademing om een kookboek door te bladeren zonder dat de beangstigende info je om de oren vliegt. Dit boek gaat niet over calorieën, super foods of diëten. In plaats daarvan maak je een soort culinaire wereldreis. En als kers op de taart word je verwend met de inspirerende verhalen van de Power Queens, die stuk voor stuk succesvol ondernemer zijn of succesvol boeken als artiest of kunstenares. En ze hebben nog wat gemeen: ze beschikken over heerlijke internationale familierecepten. Een aanrader voor liefhebbers van multi-culti en stoere vrouwen! En stoere vrouwen, wie houdt daar nou niet van?

Lees ook: Koken en sex? Meals that get you laid!

Winnen?

En, ben je geïnspireerd? Dan hebben we goed nieuws: we mogen een boek weggeven! Deel hieronder jouw favo familierecept dat ook geschikt is voor kinderen en wie weet kook je binnenkort wel met dit inspiratieboek. Willen we natuurlijk wel jouw recept met foto ook op onze website kunnen plaatsen voor al die andere drukke moeders hè 😉 . De winactie loopt tot 7 maart 2017.

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft bericht gehad.

11 REACTIES

  1. Pizza Hawai

    INGREDIENTEN
    1 pak pizzadeeg uit de diepvries, 2 dl tomatensaus met kruiden (pot), 1 mozzarellakaasje, 150 gram gerookte kip, 1 klein blikje ananas op sap, 1 banaan, citroensap

    Bereidingswijze

    Behandel het deeg zoals op de verpakking staat aangegeven en laat het rijzen. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en beleg het met de in plakjes gesneden kaas, de in plakjes gesneden gerookte kip, de in stukjes gesneden ananas en de in plakjes gesneden banaan. Besprenkel de banaan met wat citroensap. Schuif de pizza in een op 210? C voorverwarmde oven en bak hem in 20 a 30 minuten gaar. Een lekker gerecht.

    Groetjes van,
    Anneliese de Waal

  2. Mijn favoriete kookmoment is als ik bekendmaak
    dat ik mijn heerlijke pompoennotenvijgenquiche maak
    want die valt bij iedereen in de smaak!
    De pittige smaak van gorgonzola maakt het helemaal af
    en daarmee is het eten van dit lekkers absoluut geen straf!

    Quiche met vijgen en walnoten
    Ingrediënten
    Voor het deeg:
    • 200 gram hazelnoten fijngehakt
    • 100 gram broodkruim (of paneermeel)
    • 65 gram boter
    • snufje zout

    Voor de vulling:
    o 1 pompoen
    o 1 bakje walnoten (60 g)
    o 1 zakje vijgen (200 g)
    o 3 eieren, losgeklopt
    o 1 bekertje slagroom (125 ml)
    o 1 stukje Gorgonzola (kaas 185 g), in blokjes
    o Zout en peper

    Bereidingswijze
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Maak een deeg van noten, broodkruim, 50 gram gesmolten boter en zout.
    Beboter een quicheschaal en verdeel het deeg over de bodem en de randen.
    Bak het deeg 20 minuten in de oven.
    Zet de oven terug op 200 graden.
    Snijd de pompoen in parten van 1 cm.
    Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf.
    Hak de walnoten grof en snijd de vijgen in stukken.
    Verdeel over de bodem van de vorm.
    Leg de pompoen er in een waaiervorm op.
    Klop de eieren met de slagroom.
    Breng op smaak met peper en zout en schenk over de quiche.
    Verdeel de Gorgonzola over de quiche.
    Bak de quiche ca. 50 min. in de oven.

  3. Doperwten Frittata (een grote hit in Casa Charlotte)

    6 eieren
    2 eetlepels room
    250 gram diepvries erwten
    5 eetlepels gehakte munt
    Peper en zout naar smaak
    Sla
    Pistoletjes (liefst bruin)
    Ham of kaas

    Oven voorverwarmen op 180 graden Celsius. Klop de eieren los en meng de doperwten en munt erdoor. Breng het op smaak met peper en zout. Vet een cakeblik in en stort het eimengsel erin. Bak 50 minuten in de oven. Snij het in plakjes & serveer met een salade en pistoletjes belegd met een plak kaas of ham.

  4. Gehaktballetjes in pindasaus
    300 g rundergehakt
    1 ei
    5 el paneermeel
    250 g rijst
    250 g doperwten
    4 el pindakaas
    1 el ketjap manis
    2 el melk
    peper en zout
    klontje margarine
    Hoeveelheiden zijn voor 2 volwassenen en 2 kinderen
    Recept

    1. Kneed het gehakt, ei, paneermeel en wat peper en zout door elkaar. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes en leg ze klaar op een bord.
    2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Na de kooktijd moet de rijst vaak nog een kwartier staan Kun je lekker met de rest aan de slag.
    3. Bak vervolgens de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin in de boter.
    4. Intussen maak je de satésaus. Doe de pindakaas, ketjap en melk in een klein steelpannetje. Verwarm op niet te hoog vuur en roer af en toe. Wanneer de saus de juiste dikte heeft, kun je het vuur uitzetten.
    5. Kook tegelijkertijd ook de diepvriesdoperwten gaar. Ze zijn in 4 minuten klaar.

  5. Super lekker snel en makkelijk recept:
    Ovenschotel met rundergehakt, kaas en nachos…
    500 gr rundergehakt op smaak brengen met een pakje Nachos seasoning.
    De onderkant van de ovenschaal vullen met nachos, dan een laag met runderhakt.
    Daarna weer een laag met nachos en op de bovenkant veel kaas. In de oven, en klaar.. Supeeeeeer lekker!

  6. Wij koken niet graag maar bakken wel graag. Vooral pannenkoeken…mn dochtertje is hier dol op. Al probeer ik af en toe wel een gezondere variant, door er geraspte wortel en geraspte courgette aan het beslag toe te voegen 🙂

    Een recept is het niet echt… je mikt het gewoon allemaal bij elkaar haha

  7. Kook 2 kippenpoten, laat daarna afkoelen.
    Haal/trek het vlees van het bot en snij in kleine stukjes.

    Maak een liter gebonden soep van meel en een beetje tomatenpuree. Het moet iets lichter van kleur zijn als tomatensoep. Indien de kippen goed schoongemaakt voeg je wat van het kookvocht toe van de kippenpoten. En anders een bouillon met 1 liter water.
    Laten koken en de kipstukjes toevoegen.

    Tip: ik kook veel meet kip of kippenpoten en vries het in! Bespaart een hoop tijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here