Familievriendelijke vakantiebestemmingen: hier zijn wij graag kind aan huis

Als het warmere weer langzaam begint te komen, verdwijnen de meeste problemen als sneeuw voor de zon. Al blijft er één over: hoe gaan we de kinderen vermaken? Heb je nog geen zomervakantie geboekt, dan is er nog steeds tijd om er een te plannen voor de kleintjes. En dat dan het liefst zonder dat het plezier voor de ouders hiervoor wordt opgeofferd natuurlijk. Hier zijn een aantal makkelijk bereikbare familievriendelijke vakantiebestemmingen.

Leuk voor de hele familie! Vanzelfsprekend spreekt de ene vakantie je meer aan dan de ander, maar hou je van een combinatie van ontspanning en inspanning dan zijn onderstaande ideeën de moeite waard om over na te denken. En de kids, die vermaken zich er wel!

familievriendelijke vakantiebestemmingen

Lees ook: Vakantie met kinderen plannen, don’t try this at home

Familievriendelijke vakantiebestemmingen gezocht!

Als je nog geen gezin hebt zijn de mogelijkheden eindeloos. Tenminste, als je wat vakantiegeld gereserveerd hebt.

Maar zodra er kinderen bij komen kijken, verandert alles. Inclusief je heerlijke vrije dagen. Hou je toch zelf ook graag nog een vakantiegevoel over aan de zomerperiode, dan kan je gewoon voor een familievriendelijke vakantiebestemming gaan.

Deze bestemmingen bieden namelijk als voordeel dat er veel vermaak is voor de kinderen, waardoor er voor de ouders ook wat tijd voor zichzelf overblijft.

Wij zetten een paar familievriendelijke vakantiebestemmingen in de stad voor je op een rijtje. Check trouwens ook even onze citytrip naar Hannover met de kinderen.

Monte Carlo, Monaco

De hoofdstad van Monaco is bekend om meer dan alleen de Grand Prix – het is ook een mooie vakantiebestemming voor reizigers, of deze nu jong of oud zijn.

Zelfs voor een familievriendelijke vakantiebestemming, al zou je dat misschien vantevoren niet denken. Denk bijvoorbeeld aan een zandkasteel bouwen op Larvotto Beach. Daar zijn behalve het bouwen van zandkastelen trouwens ook andere leuke avonturen te beleven zijn, zoals bijvoorbeeld snorkelen.

Wij hebben hier een paar jaar geleden genoten van onze vakantie waarbij de oudste het snorkelen fantastisch vond.

Familievriendelijke vakantiebestemmingen in Amsterdam, Nederland

In ons eigen landje zijn er ook genoeg vakantiebestemmingen die geschikt zijn voor de hele familie, zoals bijvoorbeeld onze hoofdstad.

En hoe korter de reis, hoe beter, bij een familievriendelijke vakantiebestemming. Want kinderen worden over het algemeen niet echt gelukkig van reizen. Wat trouwens ook leuk is…een fietsvakantie plannen in Nederland!

Ben je al eens op vakantie in Amsterdam geweest met je kids? Alleen al de drukte en de extravagante mensen, daar kun je uren naar kijken. Je kunt een fiets huren en de stad ontdekken voor slechts €10 per dag, maar je kunt de kleintjes ook meenemen om te spelen in het Vondelpark.

Dit 116 hectaren grote park heeft een buitentheater met gratis voorstellingen voor de kinderen, een meertje met eenden en zes speeltuinen. Voor de meer cultureel ingestelde kinderen (en papa’s en mama’s) is er ook een overvloed aan musea te vinden in Amsterdam, waarvan het Hermitage Museum de leukste is.

Barcelona, Spanje

Een topper onder de familievriendelijke vakantiebestemmingen: Barcelona!

Barcelona biedt een mix van culturen en zandstranden. Het is één van de mooiste steden van Spanje. Met kinderen is het Centre Civic El Sortidor in Poble Sec het bezoeken waard. Elke zaterdag vindt er een leuke kindershow plaats, de “Monsters at Sortidor” show.

Je kunt ook Het Chocolade Museum bezoeken en/of het Museum van de Mammoet. Vervolgens kun je in het prachtige Park Güell genieten van een welverdiend ijsje, of van een lekkere Starbucks frapaccino, het is maar net hoe oud je kinderen zijn.

Een paar dagen in deze stad geeft je een volledig vakantiegevoel; dat geldt voor de ouders, maar zeker ook voor de kinderen.

Op vakantie naar Parijs met de hele familie

De meest bekende attractie voor kinderen in Parijs is Disneyland, maar deze stad heeft veel meer te bieden aan kinderen.

In de hoofdstad van Frankrijk kun je niet om een foto met de Eiffel Toren heen, en kinderen vinden het geweldig om lekker te ravotten in de jungle speeltuin van het Parc de la Villette. Ken je die al? Zeker de moeite waard.

Natuurlijk heb je ook in Parijs een overvloed aan musea, het Museum van de Magie is de grote favoriet.

Wil je het beste van twee werelden in deze stad? Verblijf dan op Village Nature Paris, daar heb ik een uitvoerige review over geschreven. Zo tof!

Familievriendelijke vakantiebestemmingen; York, Engeland

Londen is misschien de meest bekendste stad voor de mensen die Engeland bezoeken, maar als je de veerboot naar Hull neemt, in het noordoosten van Engeland, dan is het ook leuk om het nabijgelegen York te bezoeken.

De stad dateert uit de tijd van de Romeinen en biedt een heleboel bijzondere attracties voor kinderen. Van een Romeinse muur en het Vikingenmuseum tot het spoorwegmuseum.

Ook is er een Chocolate Story waar, je raadt het al, je van alles over chocolade leert en je de kans krijgt je eigen chocoladereepje te maken. Alleen daarom al een hit onder de familievriendelijke vakantiebestemmingen, maar dat is mijn mening.

Lees ook: Wat te doen? Het is weer vakantie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven