Fantasy boeken, de Rode Letters met stip in mijn lijst

Ik ben een boekenfan maar ik lees véél te weinig. Gewoon te weinig tijd, dat is de enige reden die ik kan bedenken. Het boek van Anne Bishop -waar ik via een persbericht op gewezen werd-  triggerde echter direct mijn leeslust. Fantasy boeken, is dat wat voor mij? Nou, na het lezen van het eerste exemplaar in reeks die Anne Bishop kan ik daar volmondig ‘JA’ op antwoorden.

Wat een fantastisch boek is het boek ‘Rode Letters’ van Anne Bishop. Een boek van ruim 500 pagina’s wat me van het begin tot het einde heeft geboeid. En nu het uit is baal ik eigenlijk. Gelukkig is er nog een deel 2. Ik kan niet wachten om met ‘Zwarte Veren’ te beginnen.

fantasy_boeken

Fantasy boeken, hoe, wat, waarom?

De enige reeks in Fantasy boeken die ik gelezen heb lijkt me Harry Potter. Waarschijnlijk vanwege de hype op dat moment 😉 . Destijds vond ik dat wel aardig, maar daarna heb ik eigenlijk nooit meer specifiek naar Fantasy boeken gezocht. Met de reeks van Anne Bishop is dat anders. Wegleggen van het boek is bijna onmogelijk. Ik werd van het begin tot het eind in de wereld van Meg Corbyn en de Anderen meegezogen.

Het verhaal van Rode Letters

Meg Corbyn is bloedprofeet. Een wat? Ja, daar begint het al 😉 . Ze is een Cassandra Sangue, een bloedprofeet. Zij is in staat om profetieën op te roepen als ze in haar huid gesneden wordt. Deze profetieën vertellen in puzzelstukjes de toekomst waardoor Meg een enorm waardevol object is voor haar beheerder. Ze is echter ontsnapt. In het Stadspark -waar de Anderen leven- kan ze langzaam haar plek vinden en wordt ze in de loop van de tijd gezien als ‘iemand van hun’. Het begin is angstig en onbekend voor Meg, maar met al haar onwetendheid en haar hart op de juiste plek weet ze vrienden te maken met de vampieren, de weerwolven en alle andere Anderen.

Totdat haar beheerder van vroeger weer opduikt. Meg is voor hem een fortuin waard en hij is niet van plan om haar nog langer haar eigen leven te laten leiden. De wereld van de mensen en de Anderen wordt volledig op zijn kop gezet als de beheerder een aanval laat uitvoeren op het Stadspark. Hoe gaat dit aflopen? Krijgt de beheerder Meg weer in zijn bezit?

Fantasie: jezelf verliezen in een boek

Door de tot in detail omschreven personages en alle details over de leefwereld van de Anderen waan je je zelf in de wereld van Meg. Het is maar zelden dat ik geen enkele regel in een boek oversla, maar dat was in dit boek zeker niet het geval. Iedere letter van ‘Rode Letters‘ is gelezen. De Anderen, en dan met name Simon en Sam, de weerwolven, zijn niet beangstigend, maar roepen door hun gedrag juist een ‘feel good’ gevoel op. Hun gedrag lijkt op een mix van mens en wolf/hond. Ik had zelfs met regelmaat het gevoel een stuk gedrag van mijn eigen hond erin te herkennen. De romantiek druipt er niet vanaf en dat vind ik prettig. Maar een licht romantische ondertoon laat merken dat er meer is om naar uit te kijken en dat is dan wel weer prikkelend.

Een van de meest meeslepende Fantasy boeken waarvan de ruim 500 pagina’s je niet hoeft af te schrikken. Je bent er zo doorheen. Voor mij een reden om een avondje series kijken opzij te zetten en lekker met een kop thee op de bank te kruipen. Ik hoop dan ook dat deel 2 me op dezelfde manier laat kijken naar Fantasy boeken en dat ik weer in dezelfde wereld terug gezogen word. ‘Untill we meet again’ … en dat zal niet zo lang duren want ‘Zwarte Veren’ ligt al klaar!

Winnen?

Ook zo’n Fantasy boeken fan? Doe dan mee met onze winactie. Wij mogen een exemplaar van Rode Letters en een van Zwarte Veren weggeven. Vul onderstaande formulier in en vertel ons in een reactie op de Facebook post waarom jij deze boeken moet winnen. De winactie duurt tot 14 juli 2015.

Deze winactie is inmiddels verlopen. De winnaar heeft bericht gehad.

Lees ook: Dé mustreads op het gebied van romans, thrillers en history boeken

1 gedachte over “Fantasy boeken, de Rode Letters met stip in mijn lijst”

  1. En boek 3… boek 4 komt in maart en boek 5 wordt op dit moment geschreven.
    Ik ben begonnen aan haar boeken toen ze nog niet echt bekend was, laat staan vertaald naar het Nederlands, in de tijd dat er nog maar vier Black Jewels boeken waren. Al haar series zijn geweldig, vaak onderling totaal verschillend in stijl en onderwerp. Wacht niet tot een Nederlandse uitgever eindelijk het licht ziet en lees ze in het Engels, echt de moeite waard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven