Drie leuke fantasy films in een box voor uren kijkplezier met het gezin

Wij zijn met ons gezin helemaal into de fantasy films. Het zijn namelijk de fantasy films die we alle vier echt leuk vinden om te kijken. Staat er dus een gezellig avondje op de planning met bankhangen? Dan zet ik het liefst zo’n soort film op om iedereen tevreden te hebben, want anders loopt er altijd iemand te mopperen 😉 .

Met de uiteenlopende leeftijden van de kinderen hier ben ik dus al heel blij dat we een type film hebben kunnen vinden die we allemaal leuk vinden om te kijken. Game of Thrones kijken we bijvoorbeeld nog niet, daar vind ik Lotte echt te jong voor, maar onderstaande fantasy films kunnen prima. Ben jij ook een fantasy liefhebber? En vind je het leuk om de films te kijken in plaats van alleen de fantasy boeken te lezen? Lees dan even verder want we hebben ook nog een leuke winactie voor je.

fantasy films

Fantasy films voor het hele gezin

Het is uiteraard een beetje afhankelijk van de leeftijd van je kinderen en hoe gevoelig ze zijn voor films, maar met Lotte (nu 9 jaar) kunnen we deze fantasy films al goed kijken. Alhoewel we HP dan wel overdag kijken en niet in de avond. De rest kan zonder problemen in de avond gekeken worden.

Buiten deze fantasy films heeft Warner Bros overigens nog heel wat andere films in hun collectie zitten, je vindt alle collecties hier.

fantasy films, the Hobbit
Stockfoto van een Hobbit huisje door Rohizawati Hamza

1. The Hobbit

Bijna iedereen kent de Lord of the Rings wel, maar the Hobbit is als fantasy film lang niet bij iedereen bekend. En dit terwijl het eigenlijk de voorloper is van TLOTR. Hieronder een korte samenvatting van de trilogie the Hobbit

De hoofdpersoon in deze fantasy films is de Hobbit Bilbo Baggins die nooit avontuurlijk is geweest. De Hobbits zijn een vredelievend klein volkje, de Hobbits worden namelijk maar ongeveer een meter lang. Samen met de tovenaar Gandalf en dertien Dwergen vertrekt Bilbo op avontuur om een schat terug te winnen die de draak Smaug van de Dwergen heeft gestolen. Tijdens de tocht vindt hij een ring, die later in The Lord of the Rings een grote rol zal spelen. Uiteindelijk wordt de draak verslagen en de schat veroverd.

 • Hier vind je de films van the Hobbit
 • Totale speelduur van deze fantasy films (trilogie): 6 uur en 54 minuten
fantasy films, the lord of the rings
Stockfoto van Frodo uit the Lord of the Rings door neftali

2. The Lord of the Rings fantasy films

En dan gaan we verder met the Lord of the Rings, óók een trilogie die dus eigenlijk een soort vervolg is op the Hobbit. Toch zijn deze fantasy films ook los van elkaar te kijken (als trilogie) omdat the Lord of the Rings een heel eigen verhaal heeft. Het boek van the Lord of the Rings wordt overigens genoemd als beste boek uit de twintigste eeuw! Eenkorte samenvatting vind je hieronder:

Wanneer de hobbit Frodo van zijn excentrieke oom Bilbo Baggings een ring cadeau krijgt, vermoedt hij niet dat dit het begin is van een groot avontuur. Van de tovenaar Gandalf krijgt hij de uitleg dat deze ring magische krachten heeft. Deze ring is namelijk gemaakt door Vorst Sauron  om er de wereld mee te overheersen. En zolang de Ring niet vernietigd is, zal die dreiging blijven bestaan.

 • Hier vind je ook de trilogie van the Lord of the Rings
 • Totale speelfilm van deze fantasy films (trilogie): 9 uur en 18 minuten
fantasy films fantastic beasts
Stockfoto van de film Fantastic Beasts door RoseChom

3. Fantastic Beasts

Waar the Hobbit en the Lord of the Rings met elkaar gelinkt zijn, geldt ditzelfde fenomeen voor Fantastic Beasts en de fantasy films van Harry Potter.

Fantastisc Beasts gaat over Newt Scamander die een hele wereld van magische wezens in zijn koffer met zich meeneemt. Hij beschouwt het als zijn taak om deze wezens te redden en te verzorgen, tot aan het moment dat hij iedereen overtuigd heeft van het belang van deze wezens zodat ze geen gevaar meer lopen. Uiteraard verloopt dit allemaal niet zonder de meest magische gebeurtenissen en problemen 😉 .

Het leukste van deze film zijn alle bijzondere beesten die hier in huis de nodige ohhhhss en aaaahhss oproepen. Een heerlijke familiefilm om te kijken.

Deel 2 van Fantastic Beasts is trouwens een maandje geleden uitgekomen in de bioscoop en zit nog niet in deze box van fantasy films.

fantasy films harry potter
Stockfoto van de Zweinstein express door Mia2you

4. Fantasy films van Harry Potter

Wij waren enorm fan van de Harry Potter boeken en ik vond het dan ook heel erg leuk om ze daarna verfilmd te zien. Wel lastig… als je de boeken hebt gelezen dan heb je een volledige voorstelling in je hoofd van hoe het er allemaal uitziet. In de fantasy films kan dat uiteraard totaal anders zijn dan in je verbeelding. Daar moet je wel even doorheen leren te kijken.

Harry Potter ontdekt op 11 jarige leeftijd dat hij magische krachten heeft waardoor hij eindelijk uit zijn benauwde woonsituatie kan ontsnappen. Hij woont tot dan toe bij zijn oom en tante omdat zijn ouders niet meer leven, maar mag gaan studeren aan Zweinstein, de tovenaarsschool.

In alle fantasyfilms (en boeken) van Harry Potter gaat het uiteindelijk om de strijd goed en kwaad in de vorm van de strijd tussen Harry Potter en Voldemort.

 • Deze fantasy films van Harry Potter vind je ook hier
 • Totale speeltijd van deze 8 fantasy films: 19 uur en 39 minuten

Ook fantasy films binge watchen?

Zijn jullie ook liefhebbers van fantasy films? Dan hebben we een leuke actie voor je. Wij mogen namelijk eenmaal de bovenstaande boxen weggeven aan een liefhebber van fantasy films. Dan krijg je dus alle bovenstaande films in één keer toegestuurd, hoe vind je die? Laat een reactie hieronder achter en je maakt kans. De winactie loopt tot 30 december 2018.

86 gedachten over “Drie leuke fantasy films in een box voor uren kijkplezier met het gezin”

 1. Hoog tijd om mijn 2 dochters kennis te gaan laten maken met deze mooie films die je gezien moet hebben en kan blijven kijken, heerlijke filmavondjes samen in het nieuwe jaar!

 2. Wat een geweldige reeks. Heerlijk, kachel aan en warme chocomel met cake. Bord macaroni op schoot en lekkere hapjes. Alles klaar voor een heerlijke middag/ avond films kijken.

 3. Wat een heerlijke actie is dit! We kunnen echt van dit soort films genieten en ze zijn erg geschikt om met de koude dagen te bingewatchen.

 4. Ow wat gaaf! Ben net bevallen van ons zoontje, mijn man en ik zouden het heerlijk vinden om lekker met zijn tweetjes op de bank een filmpje uit dit gave pakket te kijken 🙂

 5. Avatar foto
  Mirjam Hellingman

  Heerlijk om met onze drie kinderen deze prachtige fantasy films te kunnen bekijken! Ik maak graag kans op deze geweldige filmbox!

 6. Avatar foto
  mp posthuma hiemstra

  Het zou zo een mooie afsluiter zijn van 2018 en een mooi begin van 2019 zijn voor ons gezin als we zouden winnen. kan kunnen we heerlijk gezellig samen op de bank naar deze heerlijke films kijken waar wij ons dan kunnen wanen in een prachtige maar onbereikbare fantasie wereld.

 7. Avatar foto
  margo posthuma hiemstra

  dit zou zo een mooie afsluiter zijn van 2018 en een prachtig begin zijn als we zouden winnen. heerlijk avondjes film kijken met ons gezin en genieten van een onbereikbare fantasie rijke wereld

 8. net de oude bank van mijn dochter gekregen die lekker relaxt zit.en ik ga weinig naar de BIOS dus dit is een prima pakket om eens in 2019 te gaan genieten van relaxte avonden i.p.v. stress & gedoe.iedreen veel win plezier….een goede jaar wisseling en fraai gezellig en gezond 2019 gewenst

 9. Deze film, dit pakket te kunnen winnen is fantastisch. Kan ik ze kijken wanneer ik wil. Ik heb ze bijna allemaal al eens gezien behalve Fantastic Beasts, die staat nog op mijn verlanglijstje. Als het deze winter wel nog (opnieuw) gaat sneeuwen kan ik gezellig onder een dekentje deze films gaan kijken. Ben fan van zowel Lord of the Rings films en Harry Potter, net als meer mensen die gereageerd hebben. Hard duimen.

 10. Avatar foto
  Rachel Klassen

  Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nog geen enkele film of serie gezien heb en naar de verhalen gehoord te hebben missen wij heel veel. Dit is dus de kans om alles in te halen en mee te kunnen praten met alle genieters. Heerlijk met zijn alle op de bank, gordijntjes dicht, wat lekkers erbij en genieten maar.
  Vooral nu inde verlof periode komt dit heel gezellig uit

 11. Oh superleuk, ik doe graag mee! Ik vind fantasy heerlijk, lekker wegdromen in andere werelden.
  Dit lijkt me een geweldig pakket, al helemaal omdat ik alleen de eerste film van de Hobbit maar heb gezien, en vreselijk graag de rest zou kijken. En opnieuw kijken. En opnieuw kijken… 🙂

 12. Dit zijn echt geweldige films die je eigenlijk ieder jaar wilt zien. En met deze winactie is dat mogelijk. ik waag dus graag een kans.

 13. Dit vind ik zulke heerlijke films. Ik kan ze keer op keer kijken. Ik doe dan ook heel graag mee aan de verloting van dit geweldige pakket.

 14. Fantasyfilms zijn mij favoriete films 🙂 Ik weet nog goed dat ik bij het uitkomen van zowel de Lord of the Rings als The Hobbit films direct de eerste dag dat ze te zien waren in de bioscoop in de zaal zat. Ik zou mijn lieve nichtjes ook heel graag kennis willen laten maken met Middle Earth en de wereld van Harry Potter en daarom doe ik heel graag mee aan deze toffe actie :). Trouwens, ik heb er zelf ook totaal geen problemen mee om zelf ook nog 1000 keer van al deze films thuis te kunnen genieten!

 15. Te gek! Samen met mijn stiefzoon en stiefdochter kijk ik graag fantasy films. Mijn vriend houdt er helaas niet van.

 16. Het lijkt mij geweldig om deze films te winnen om deze met de feestdagen samen met mijn partner te gaan bekijken.
  Daarna nog diverse keren deze mooie fantasy films bekijken samen met mijn kleinkinderen.

 17. Wat een geweldige actie. Ik waag zeker een kansje want het zijn stuk voor stuk allemaal goede films die ik best (nog) wel een keer op een koude, donker winteravond zou willen kijken.

  1. Van harte gefeliciteerd Tim, jij bent de gelukkige winnaar geworden! Als je even een mailtje stuurt naar info@mamsatwork.nl met je adresgegevens zorgen wij dat het filmpakket zo snel mogelijk op de mat valt. Veel kijkplezier!

 18. Avatar foto
  Vivian Dubbelaar

  Zo goed gemaakt deze fantasy films! Zit je gelijk helemaal in…
  Denk dat de meiden graag met mij op de bank duiken om samen te kijken!
  Even weg van de gewone wereld…

 19. Avatar foto
  Jeannette de Jongh

  Wat een prachtige collectie hebben jullie samengesteld om te winnen, ik doe graag mee. Mijn dochter en ik kunnen hier volop van genieten

 20. Dit is nou echt een fantastische actie voor deze tijd van het jaar! Ons dochtertje heeft al de eerste film van Harry Potter mogen zien en is benieuwd naar de tweede. We zijn destijds naar de tentoonstelling geweest. Met zo’n prijs kan ik haar stukje bij beetje, naargelang haar leeftijd, kennis laten maken op tijdstippen die er geschikt voor zijn.Ook een voordeel is dan men dan bijvoorbeeld Nederlands ingesproken kan kiezen (terwijl ik zelf voor Engels ga). Zelf ziet ze eruit als een soort jonge Arwen maar ze had ook een jonger zusje van Harry Potter kunnen zijn. Daarnaast hebben we hier ’s nachts een paar steenuiltjes rond het huis vliegen. Ze maken een hoop kabaal maar post bezorgen doen ze niet. Ik zou de gordijnen openlaten tijdens de films. Misschien steken ze er iets van op! Ook houden we heel erg van Lord of the Rings. Die mag zij nog even niet zien. Nou, laat koning Winter maar komen!

 21. Wij zijn hier allemaal groot fan van Fantasy films.
  Werkelijk gaaf om die allemaal nog een keer allemaal te zien en dan lekker thuis op de bank.
  Ik ben een groot fan van Harry Potter en The Hobbit, maar die andere Fantasyfilms vind ik ook prachtig.
  Pas nog naar de laatste film geweest van The Fantastic Beasts.
  Heel erg graag maak ik kans op dat fantastische pakket.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 22. Ik kan het haast niet geloven dat jullie deze fantastische films zomaar weg geven. Dus ik ga duimen zodat we met het hele gezin misschien kunnen gaan genieten.

 23. Beste films ever! Die kan je keer op keer terugkijken zonder beu te worden. Topactie. Samen gezellig met de familie kijken. Top!! Ik doe zeker mee!?

 24. Avatar foto
  John Bottenheft

  Heerlijk Fantasyfilms kijken op een moment dat er tijd voor is met mijn gezin. Ik word altijd heel blij van dit soort films omdat er altijd mooie effecten inzitten en een verrassend complot.

 25. Wil deze graag op dvd hebben zodat ik ze nog eens kan kijken.Fantastic Beasts en de laatste twee hobbit films heb ik wel nog niet gekeken.Dus dat wordt dan genieten:)

 26. Op het moment is mijn moeder bij ons in huis. Zij heeft haar arm gebroken en kan niet alleen thuis zijn. Met dit filmpakket kan ze de dag goed doorkomen en wij kijken uiteraard met haar mee.

 27. Geweldige Films!
  Het lijkt mij fantastisch om deze films op DVD te hebben.
  Zo kunnen we de films bekijken waar en wanneer we willen.

 28. Wowwwwwwww, in ons gezin worden niet alleen de fantasyboeken verslonden maar zijn ze ook gek van fantasyfilms! Je zou ons er heel erg mee verrassen 🙂

 29. Avatar foto
  Berendina Jaasma

  Wauw,dat zou fantastisch zijn,thuis genieten van deze mooie films,onder mijn dekentje op de bank bij de warme kachel

 30. Ik vond vroeger fantasy film nooit leuk. Daar is pas verandering in gekomen toen ik de twighlight reeks en daarna de harry potter reeks heb gezien. Daardoor zijn er nu nog best wel wat fantasy films die toch al redelijk oud zijn maar die ik nog niet ken.

 31. Avatar foto
  Geraldo Boshamer

  Onze oudste 2 vinden dit vast geweldig dus wil graag meedoen met deze winactie.Wij houden wel van verhalen waar een beetje fantasy in verwerkt is. Er komen waarschijnlijk nog wel wat donkere en koude winterdagen dus met dat bingewatchen gaat het wel goed komen 😉 !

 32. Oh, heerlijk! We zijn dol op fantasy films. Vorige week nog naar crimes of grindelwald geweest. Love it! We zouden dus heel blij zijn met deze prijs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven