Enjoy the good life, glamping op zijn best bij Farmcamps

Farmcamps woonkamer tentAl twee keer eerder hebben wij met ons gezin mogen genieten van het ‘luxe’ kamperen op een eigentijdse manier. Twee keer op een boerenbedrijf met koeien. Genieten. Deze keer is de uitnodiging van FarmCamps voor glamping op zijn best. Ik kan me in ieder geval nu nog niet veel beters voorstellen.

Onze keuze is dit keer gevallen op een akkerbouwbedrijf. Hoe gaat het er daar aan toe? Wij weten het nu, nou jah, ongeveer dan hè. Het 1e weekend van onze meivakantie hebben we heerlijk genoten op de Kamperhoek in Vogelwaarde. Vooraf bedenken we wat we daar in de buurt allemaal kunnen gaan doen. Het is dichtbij Knokke, dichtbij Antwerpen, dichtbij Terneuzen. Keuze genoeg om allerlei leuke dingen te doen. En wat denk je? We zijn ‘de plak’ bijna niet af geweest!

Eigenlijk is dit precies wat we hadden kunnen verwachten natuurlijk. Want zodra je voet zet op FarmCamps grond start de ontspanning :). De kids vliegen naar de tent die voor ons bestemd is, en ook onze hond Ca$h is enorm uitgelaten. Wij logeren in Max. En tent is eigenlijk nogal een understatement. Zodra we op de veranda onder de enorme luifel staan en de tent openritsen valt onze mond bijna open van verbazing. De tent lijkt van binnen wel een huisje met al dat mooie steigerhout! Een keukenblok, achterwand, bank, speelgoedkist, tafel, banken en bedden met ‘kastjes’ aan de muren. Alles van steigerhout. Waarbij de banken gelukkig voorzien zijn van lekkere kussens voor het ultieme hanggenot. Verder ‘ontdekken’ we een fijne douche in onze tent en een toilet en een heus Hooyhuys waar de kids in kunnen spelen en slapen, van alle gemakken voorzien dus.

  Farmcamps glamping beddenWe zijn van te voren warm onthaald en hebben al een korte rondleiding gehad. De volledige rondleiding over het erf vind de volgende ochtend plaats. Wij zijn namelijk een beetje aan de late kant gearriveerd. What’s new. Flexibel als ze zijn bij de boer wordt de rondleiding dus een nachtje uitgesteld.

Farmcamps hooyhuysDe volgende ochtend krijgen we uitgebreide uitleg over allerlei verschillende soorten landbouwmachines. Wat een gave apparaten, en geavanceerd! Bij de nieuwste modellen hoeven de boeren niet eens meer te sturen, haha. Kunnen ze gewoon lekker hun krantje lezen terwijl ze aan het werk zijn, want GPS doet al het werk! Boer Huub heeft een van zijn machines (de bruine bonen machine) grotendeels zelf mee ontworpen. Overigens moet hij nog gewoon zelf achter het stuur zijn best doen, en daar is hij blij mee. De charmes van het boerenwerk zijn anders ook snel verdwenen roept hij.

Farmcamps glamping met doucheWe krijgen nog wat landbouwles in de boerenwinkel op het erf en nemen ook een kijkje in het zojuist ingezaaide maisdoolhof. Wat ons opvalt is dat ook deze familie weer zo hard zijn best doet om het gezellig te maken voor de logeerders op hun erf! De kids krijgen ieder hun paspoort en kunnen stempels verdienen door mee te werken. De moestuin moet ingezaaid en verzorgd, de tractor moet bekeken worden (en natuurlijk mogen ze mee voor een ritje), de ezel geborsteld en het zand mag naar de zandbak gebracht worden per kruiwagen. Daarnaast zaaien ze bij het maisdoolhof nog wat bieten in en wordt natuurlijk vol ijver gezorgd voor onze lieve huiskonijntjes.

Het is één groot feest.

 

 

Farmcamps, werken voor je paspoort Farmcamps, stempels verdienen Farmcamps konijntjes verzorgen Farmcamps, logeren en helpen bij de boer Ezels borstelen bij Farmcamps Farmcamps, ontspannen bij de boer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We treffen het enorm met het weer en de veranda wordt dan ook goed benut door ons. ’s Ochtends buiten ontbijten, ’s middags buiten lunchen en s’avonds bij het kampvuur met meerdere kampeerders. Gezellig! Op zondag gaan we eerst op de koffie bij de boer en worden verwend met meet heerlijke Bolus Cake. Mmmm, genoeg lekkers voor iedereen en zelfs voor een 2e ronde. Boerin Martine maakt graspoppetjes met de kids (en wij krijgen weer ideeën voor de verjaardagsfeestjes die op komst zijn) en we keuvelen wat af.

In de middag besluiten we nog even naar een dorpje in de buurt te gaan om een beetje rond te slenteren. Het is zondag en de winkels zijn open, gezellig. Ca$h gaat met een voldaan gevoel mee. Hij rent het hele weekend al tussen de velden door. Ik heb hem nog nooit zo vaak moeten roepen, haha. Pubergedrag. Maar hij geniet. We sluiten de dag af met een lekkere pannenkoek in de buurt en gaan maar al te graag weer terug naar de boerderij waar nog naar hartelust gespeeld wordt met de skelters, de trampoline en andere speeltoestellen. Met een wijntje op de veranda van onze prachtige luxe tent kijken wij geamuseerd toe.

Voor we het weten is het maandagochtend en moeten we helaas weer vertrekken. Onze lieve huiskonijntjes worden nog even dik geknuffeld en met zorg teruggebracht naar hun huisje bij de boerderij. Met het vakantiegevoel in ons hoofd en een glimlach om onze lippen nemen we afscheid van Huub, Martine en hun kinderen. Nog even gauw wat boluscake in de boerenwinkel kopen voor opa en oma en hup, hup, hup de auto in.

Doel de verlaten stadWe worden nog getipt over Doel, het verlaten dorp in België. Dit dorp ligt mooi op de route naar huis, dus daar nemen we nog een kijkje voordat we ons weer naar Brabant gaan begeven. In Doel zijn wij helemaal onder de indruk. Het lijkt wel of we op een filmset staan. Nagenoeg alle huizen staan daar leeg (op een enkeling na, waar dan op getekend staat dat het nog bewoond is) en alles, maar dan ook echt alles is bedekt onder de graffiti. Mysterieus en geweldig om te zien. In het weekend kan je daar bijna over de koppen lopen, zo toeristisch is het, maar op maandagochtend loopt er geen hond (op die van ons na dan). Indrukwekkend. Natuurlijk maken we nog even wat mooie kiekjes om vervolgens ons weekend af te sluiten met een lunch in de molen.

Doel de verlaten stad

Laat je verleiden tot een weekend, week of een volledige vakantie bij de boer en geniet met volle teugen van wat Nederland allemaal te bieden heeft. Gastvrijheid, ontspanning en inspanning, je kan het in één moeite door ontdekken bij Farmcamps. Een verblijf om niet te vergeten! Wij willen in het bijzonder natuurlijk de Kamperhoek nog even bedanken voor hun gastvrijheid, we hebben genoten!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here