Een stoere elektrische fiets of een fatbike die elektrisch is? Ik zeg doen!

Hij rijdt hier regelmatig door de straat, een elektrische fatbike. En als liefhebber van motoren kijken wij ook liefdevol naar de Fatbike elektrische fiets. En oké, ook een tikkeltje jaloers. Want wie wil zich nu niet op zo’n gave en stoere elektrische fiets verplaatsen?!

Fatbike, elektrisch en een lust voor het oog

Wij wel in ieder geval! Nu wil het geval dat wij al een aantal elektrische fietsen hier hebben staan. De Fatbike die elektrisch nog veel meer in zijn mars heeft dan de al wat oudere elektrische fietsen die wij hebben staan staat dus op onze wishlist.

Een paar jaar geleden, toen wij de eerste elektrische fiets kregen werden we door al onze vrienden voor gek verklaard en uitgelachen. Vooral ik, want ik ging hem gebruiken. ‘Men’ vond ons daar nog te jong voor en het maar een soort van overdreven.

Maar inmiddels zijn elektrische fietsen gelukkig steeds meer geaccepteerd. Zelfs diverse vrienden zijn al overstag gegaan. En nu lach ik natuurlijk 😉 .

Maar zo’n stoere elektrische fiets als de elektrische Fatbike chopper, die heb ik nog niet in onze vriendengroep gezien.

Kenmerkend voor de Fatbike

Heel typisch voor de Fatbike zijn de banden die op deze stoere elektrische fiets zitten. De dikke banden zijn ideaal om met de Fatbike ook door bospaadjes te crossen. Maar in de stad doet deze elektrische fiets het uiteraard ook uitstekend.

Kleine oneffenheden voel je in ieder geval veel minder met deze dikkere banden en het geeft de elektrische fatbike een hele sportieve uitstraling.

fatbike elektrisch, chopper model

Verliefd op het model van de chopper

Dat wij zelf gek zijn op het chopper model van de Fatbike dat is niet zo raar. Het is dat ze elektrisch zijn en wat minder vermogen hebben dan onze Harleys, maar qua looks is de Fatbike chopper helemaal onze stijl!

Voor onszelf leuk, maar ook Luc is altijd hartstikke enthousiast als de Fatbike elektrisch langs gescheurd komt, haha. Met zijn bijna 18 jaar gaat hij er in de weekenden nogal vaak op uit naar vrienden om te chillen. Hartstikke lekker natuurlijk als je dan op zo’n stoere elektrische fiets als deze caféracer kan stappen.

Bij VanSprint vind je deze chopper elektrische Fatbikes, en nog veel meer mooie chopper modellen. Hier vind je hun grote aanbod elektrische fatbikes.

Elektrische zijspan Fatbike

En om nog even de motormodellen te blijven… wat vind je van deze zijspan? Dit is toch ook een enorme knapperd? Deze zijspan kan je niet alleen voor je kinderen gebruiken, maar ook voor een grote hond is hij bijvoorbeeld heel handig!

Ga jij graag met je hond wandelen, maar moet je daarvoor eerst nog een stukje met de auto? Misschien is dan zo’n Fatbike zijspan model die elektrisch is wel wat voor jou! Is toch een stuk leuker om dan eerst samen een stuk te fietsen dan met de auto te gaan?

Daar komt nog eens bij dat veel honden een hekel hebben aan autorijden, maar zo’n elektrische fiiets wel leuk vinden. En verder ziet het er een stuk gaver uit dan een hond in een fietsmandje of zo’n duffe fietskar.

Maargoed, je kan er dus ook je kind in meenemen 😉 . En je weet in ieder geval zeker dat je met deze Fatbike, elektrisch én met zijspan enorm veel bekijks zal hebben.

Zie jij jezelf al door de stad heen cruisen of richting het strand fietsen voor een heerlijk middagje ontspannen?

Geen elektrische Fatbike, maar wel een stoere elektrische fiets?

Vind jij de elektrische Fatbike een beetje ver gaan, maar wil je wél graag een elektrische fiets? Dan zijn er gelukkig nog veel meer mogelijkheden. En ook in stoerdere uitvoeringen. Want een stoere elektrische fiets is toch nét een tikkeltje gaver dan de standaard modellen.

De stoerdere modellen van de elektrische fiets zijn de modellen waarbij de accu in het frame verwerkt zitten. Onze elektrische fietsen hebben allemaal nog een losse accu achterop. Deze accu kan je – als je op pad bent en je wilt je elektrische fiets even ergens achterlaten- eruit halen en meenemen.

Handig misschien voor anti-diefstal, maar erg vervelend als je met een accu rond moet lopen. Dat is met de elektrische fiesten die de accu in het frame hebben zitten verleden tijd.

stoere elektrische fiets
Elektrische fiets met accu in het frame, stoer ook al is het geen Fatbike
Geen Fatbike, wel elektrische en stoer

Elektrische damesfiets met accu in het frame

Deze sportief ogende elektrische fietsen zijn er voor dames en heren en ook nog eens met een extra lage instap. En in heel veel verschillende kleuren en uitvoeringen en zelfs als refurbished elektrische fiets verkrijgbaar. Gewoon zwart of wit kan natuurlijk ook. Vind hier nog meer stoere elektrische damesfietsen.

De voordelen van een elektrische fiets (stoer of niet en Fatbike of gewoon)

Ik wil je nog even meegeven dat een elektrische fiets heel veel voordelen heeft ten opzichte van een gewone fiets. En of je nu een Fatbike aanschaft of een elektrische fiets van een ander model, dat maakt dan wat minder uit.

 • Ben je niet zo’n fietser? Met een elektrische fiets pak je veel sneller de fiets
 • Je bent binnen no-time ergens anders
 • Een afstand van 30 minuten op de gewone fiets is nu een eitje op een Fatbike of andere elektrische fiets
 • Je komt niet bezweet aan
 • Ik heb er zelfs mijn auto door weg kunnen doen!
 • Stuk goedkoper dan een auto, ook in onderhoud van de elektrische fiets
 • Je kan eenvoudig files vermijden als je op de elektrische fiets door de stad gaat naar je werk
 • veel beter voor het milieu
 • duurzaam

Ben jij al gezwicht voor een elektrische fiets? Of overweeg je een Fatbike elektrisch aan te schaffen om makkelijker rond te crossen? Ik heb écht geen spijt van mijn aankoop en zoals je hierboven ziet heb ik zelfs mijn auto de deur uit gedaan. Scheelt superveel in de kosten!

1 gedachte over “Een stoere elektrische fiets of een fatbike die elektrisch is? Ik zeg doen!”

 1. ‘k Had nog nooit van die fatbike gehoord, SUPERmooi!
  Ik heb 2 elektrische fietsen maar vind recht zitten wel belangrijk. Vermoedelijk heeft FATBIKE dat ook wel. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven