De velvet trend; i love it!

Ik ben gek op velvet, al van kids af aan. Wij hadden vroeger zo’n fantastische lichtroze velvet bank met van die gedraaide franjes onderaan. Hij zat heerlijk en voelde nóg lekkerder! Die bank is me altijd bijgebleven en nu de velvet trend weer aantrekt kon ik het niet laten om wat van mijn velvet fetisjisme door te voeren in ons eigen interieur in de vorm van een fauteuil in roze velours en 2 stoelen voor bij de kaptafels in ons huis.

fauteuil velours

Fauteuil velours; een oud roze velvet loungestoel

Helemaal happy ben ik met onze overheerlijke fauteuil met velours bekleding voor in de woonkamer. Eigenlijk is hij ‘op de groei’ besteld, met het oog op de verbouwing die we graag nog eens in de woonkamer willen doen. Aangezien we niet precies in kunnen schatten hoe lang die verbouwing op zich laat wachten bedacht ik me dat de stoel dan maar vast moest komen. Zo kan ik ook de aankomende winter deze velours fauteuil alvast bij de kachel schuiven! De stoel komt overigens uit de Jesper Home collectie, welke nog veel meer bijzondere fauteuils in de collectie heeft, velvet en non-velvet.

Ik vind de Fauteuil Rebun Roze nog niet zo mooi passen bij de huidige vloer (en plinten), maar daar gaan we in de toekomst ook nog afscheid van nemen. De schedel erboven heb ik overigens van onze jaarmarkt, is het geen beauty?

Meer velours in huis voor een warme uitstraling

Als je mijn blog over het maken van een fotocollage toevallig gelezen hebt, dan heb je op die foto ook gezien dat we meer velours in huis hebben dan alleen deze fauteuil. Ik heb namelijk ook al een tijdje een okergeel bankje in huis staan. Een van de favoriete plekjes van onze poes om te liggen. Daarnaast hadden we in ons vorige huis velourse gordijnen, net als mijn ouders vroeger hadden.

Het mooiste aan velours in huis vind ik de warme en luxe uitstraling die het geeft, of je nu een fauteuil of gordijnen kiest van deze stof. Juist omdat we een redelijk industriële en moderne smaak hebben vind ik zo’n velours fauteuil een prachtige aanvulling. Daarnaast komt velours in de meest prachtige retro tinten, ook dat vind ik zo mooi aan de combinatie met industrieel.

Fauteuil in velours in de woonkamer én in de slaapkamers

Voor in de woonkamer had ik een oud roze fauteuil in velours in mijn hoofd en voor de slaapkamers bij de kaptafel wilde ik eigenlijk mooi donkergroen velvet hebben. De insteek zou zijn om twee velvet eetkamerstoelen te kopen die Lotte een op haar kamer bij de kaptafel kon hebben en eentje voor mezelf. Alleen Lotte wilde persé roze (huh waar komt dat vandaan?). Aangezien ze de perfecte stoel vond bij Allestoelen.nl -in de kleur roze- en je deze per 2 bestelt ben ik overstag gegaan. Ik heb dus ook een roze velvet stoel in mijn slaapkamer, voor bij de kaptafel die nog moet komen.

meidenkamer inrichten met nieuwe kaptafel
Update: roze velvet stoel bij de kaptafel na het inrichten van de meiden slaapkamer komt uit de Urban Lifestyle collectie

De nadelen van velours in je interieur en het verwijderen van vlekken

Een velours fauteuil of een velourse bank heeft overigens ook nadelen. De toffe uitstraling die je met velourse meubels in huis haalt is gelijk verdwenen als je een dikke vlek op je fauteuil of je bank krijgt. Ik kreeg dan ook bijna een hartverzakking toen Luc de afgelopen week 4 opgeschoten pubers mee naar huis nam tijdens een tussenuur en een ervan in ‘mijn’ velourse stoel een broodje filet americain ging zitten eten.

Gelukkig ging alles goed, maar een vlek op velourse bekleding moet wel met zorg behandeld worden:

  • allereerst voorzichtig droogdeppen met een absorberende doek
  • niet te hard duwen, want dan duw je de vlek nog meer in de stof
  • daarna reinigen met wat lauwwarm water en eventueel wat mild wasmiddel erin
  • ook hier weer niet hard wrijven want dan wrijf je de stof kapot
  • laat natuurlijk opdrogen
  • borstelen met een fluweelborstel

Naast het lastiger verwijderen van vlekken is het ook een feit dat velours op een gegeven moment kan slijten. Net als iedere andere stof uiteraard. Maar omdat velours juist een wat langharige uitstraling heeft zal het slijten ervan wellicht meer zichtbaar zijn dan bij een andere stof.

De nadelen wegen voor mij echter niet op tegen de voordelen, ik ben dan ook ontzettend blij met onze velours fauteuil en de twee eetkamerstoelen die we als kaptafelstoel gebruiken. Foto van de laatste volgt nog hoor, als ik meer van de kaptafel laat zien!

Heb jij iets van velours in huis, fauteuil, bankje of iets anders?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven