Feit: een man kan de strijk doen

Een online krant publiceerde onlangs een onderzoek naar strijken. Voor mij leverde dit een aantal feiten op die niet zozeer verrassend zijn, als wel vermakelijk om te lezen.

Vrouwen denken tijdens het strijken vaak aan het maken van een boodschappenlijstje (42 procent) of aan de kinderen (33 procent). Maar uit onderzoek van Philips blijkt dat elf procent ook denkt aan seks.

Nagenoeg alle Nederlanders die strijken, die hebben er een hekel aan (ongeveer 90%). Maar toch strijkt 88 procent van de Nederlanders het wasgoed. Vooral mannen pakken de strijkbout pas als het echt nodig is (wat ik persoonlijk héél verstandig vind). Maar als ze dit doen… dan denkt een kwart van hen aan seks (toch goed om te weten, want heb je al geen zin, vraag dan zeker je man niet om zijn eigen overhemd te strijken….).

Overhemden zijn schijnbaar favoriete strijkobjecten voor zowel mannen als vrouwen en een op de tien Nederlanders strijkt zelfs het ondergoed, zodat het netjes de kast in kan.

Ik kan met alle eerlijkheid bekennen dat ik in geen van bovengenoemde % val… ik strijk namelijk nooit. Maar dank wel mijn schoonmoeder op mijn blote knieën voor deze bezigheid, alhoewel ik liever niet wil weten waar zij dan aan denkt :).

1 gedachte over “Feit: een man kan de strijk doen”

  1. Wel een geruststellend idee dat ook de man de strijk kan doen.Verder hoor ikzelf bij het lage percentage dat geen hekel aan strijken heeft, vooral als je iemand blij kunt maken met mooi gestreken overhemden e.d. Met een lekker muziekje op de achtergrond (nostalgisch) is het zo gepiept. By the way, mijn echtgenoot kan supergoed ramen lappen en dát vind ik nou weer zo’n rotklus.

    XXX

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven