Femke Peels, working mam van week 11

Jij durft! En juist in deze tijd… Wat een lef zeg. Geen vast inkomen meer… succes hoor. Of erger: sterkte. Er is een klein aantal mensen dat ongeveer zo reageerde op mijn beslissing voor mezelf te beginnen. De meeste mensen in mijn omgeving reageerden gelukkig hartstikke positief! Ik volg eindelijk mijn hart. Ik doe nu wat écht bij me past en waar ik heel goed in ben: ik schrijf! Onder de naam Typisch Fem.

Als eigenaar van Tekstbureau Typisch Fem help ik ondernemers met taal en tekst in de breedste zin van het woord. Ik schrijf, herschrijf en redigeer teksten in allerlei vormen en maten. Webteksten, nieuwsbrieven, artikelen, advertenties of jaarverslagen: ik schrijf ze met veel plezier. Typisch Fem is en schrijft perfectionistisch, duidelijk en direct. Met mijn heldere en gestructureerde teksten zijn bedrijven verzekerd van een professionele uitstraling, het bereiken van hun doelgroep en een betere vindbaarheid op internet. Dit leidt tot een betere naamsbekendheid, een hogere omzet en klanttevredenheid. Bijvoorbeeld.

Door vanuit huis te werken en mijn eigen tijd in te delen, kan ik mijn werk nu veel beter combineren met de opvoeding van mijn drie kids. Het was superfijn en op veel momenten ideaal dat onze ouders jarenlang als oppasoma en -opa wilden fungeren, maar ik merkte dat mijn kinderen nog meer duidelijkheid, rust en regelmaat nodig hadden. En ook ikzelf wilde meer ‘in control’ zijn, dat geef ik toe. Nu ik lekker zit te werken onder schooltijd, kan ik tussendoor een wasje aan zetten zodat dat ’s middags niet meer hoeft als de kinderen met me willen buiten spelen. Of als ze naar voetbal- en hockeytraining en zwemles gebracht moeten worden en taxicentrale Peels overuren moet draaien. Als ik ongesteld geworden ben – of om een andere reden niet lekker of chagrijnig – kan ik gewoon in mijn joggingbroek op de bank ploffen en mijn laptop openklappen. En tijdens een uurtje sporten ’s morgens krijg ik vaak de leukste ideetjes voor een column of schiet me een nieuwe marketingstrategie te binnen. Mijn rollen als moeder, echtgenote, schrijfster, ondernemer, sportieveling, vriendin, dochter etc. zijn veel beter te combineren nu ik niet meer verplicht elke dag van negen tot vijf op kantoor zit.

Dat ik nu geen mand gestreken was meer vind bij thuiskomst… dat neem ik op de koop toe. Ik zit beter in mijn vel en ben daardoor veel productiever en energieker: en dat merkt mijn gezin en merken mijn opdrachtgevers! Lang leve de flexibiliteit, vrijheid en zelfstandigheid. Het voelt nu al als een van mijn beste beslissingen ooit.

Mijn drijfveren? Ik geloof in elkaar helpen. In het bundelen van krachten en talenten. Iedereen is wel ergens goed in en in een ideale wereld kunnen we allemaal doen wat we leuk vinden. Natuurlijk, we moeten dan hulp vragen van anderen en dat is best eng. En wellicht moeten we financieel wel een stapje terug doen om onze passie te volgen. Moeten we wat zekerheden opgeven en voortaan met de fiets boodschappen doen. Maar wie wordt hier slechter van? Het gaat erom geluk te vinden in het leven en als ik met dit blog een paar moeders heb geïnspireerd en gestimuleerd om hun hart te volgen, dan is mijn missie geslaagd!

Wil je meer weten over Tekstbureau Typisch Fem of reageren op mijn blog? Ik lees of hoor graag iets van je.

Femke Peels

Tekstbureau Typisch Fem

06-24701616

 

Jezelf opgeven als working mam in de spotlight? Dat kan! Kijk eens bij de andere werkende moeders voor meer informatie.

Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.

Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.

Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top