Femmycycle; de one size fits all herbruikbare menstruatiecup

Nooit meer maandverband of tampons kopen, dat klinkt toch fantastisch? En daarvoor hoef je niet langer op de overgang te wachten… 😉 De Femmycycle menstruatiecup, een herbruikbare menstruatie cup, is het duurzame alternatief tijdens je menstruatie. 

Tampons en maandverband zijn niet alleen duur… Ze zijn ook nog eens níet duurzaam. Alsof je menstruatie nog niet vervelend genoeg was 😉 . In dit blog lees je meer over het alternatief: de menstruatiecup.

Lees ook: Menstruatieklachten – aanstellerij voor de een, helse pijn voor de ander

De menstruatiecup: one size fits all

De Femmycycle menstruatiecup is gemaakt van soepel, veilig, medisch siliconen. Makkelijk in gebruik en one size fits all. De cup past zich aan lichaamsvorm aan en kan lang achterelkaar gedragen worden. Heb jij al eens een menstruatiecup gebruikt?

Het kan een grote stap zijn. Zeker als je er al jaren aan gewend bent ‘gewoon’ tampons of maandverband te gebruiken. Maar als je de menstruatiecup van Femmycycle eenmaal geprobeerd hebt is de kans groot dat je nooit meer wat anders wilt! Nou ja, behalve misschien überhaupt nooit meer ongesteld worden 😉 .

Femmycycle: niets houdt je nog tegen

Je kunt met de menstruatiecup alles doen wat je normaal ook doet. Sporten, slapen, zwemmen een dagje naar de sauna. Je gaat er niet ineens heel blij van op je fiets zitten en je haar gaat er niet van dansen, zoals je in tv-reclames wel eens ziet. Wat het wel doet, is je menstruatiebloed opvangen in plaats van absorberen zoals bij maanverband en tampons.

Makkelijk en duurzaam

De Femmycycle menstruatiecup is makkelijk in te brengen, te verwijderen en makkelijk schoon te maken. Zo kun je hem steeds opnieuw gebruiken. De menstruatiecup is hygiënisch en herbruikbaar waardoor je geld en afval bespaart. Hij gaat ongeveer 5 jaar mee, een enorme besparing voor het milieu en je portemonnee. Dat is nog eens groen menstrueren!

Heb jij het ook zo gehad met die tripjes naar de supermarkt? Of is manlief er klaar mee steeds naar de juiste tampons te moeten zoeken 😉 ? Dan ben je nu eindelijk van dat gedonder af. Wij zouden zeggen: probeer het gewoon maar eens uit. Hieronder lees je waar je de Femmycycle kan kopen.

Waar koop je de Femmycycle?

Je vindt de Femmecup bij www.greenjump.nl. De online winkel met eco, bio en fair trade producten voor baby, kind en jou. Naast de Femmecup heeft Green Jump wasbaar maandverband en inlegkruisjes. Ook is er bij Green Jump bijvoorbeeld natuurlijke make-up. Daar wordt je groene hart vast heel blij. Dan zit je toch nog net zo blij op je fiets als de menstruerende dames in de reclame!

Lees ook: Hoe overleef ik… mijn menstruatie?

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven