Ferm Living design voor het interieur

Al zoekende naar inspiratie voor leuke dingen in huis stuitte ik op het merk Ferm Living. Niet dat ik er nooit eerder iets van gezien had, maar pas nu drong het eigenlijk tot me door hoeveel dit Deense merk aan items in haar collectie heeft zitten.

Even kort over het ontstaan van Ferm Living

Ferm Living is opgericht in 2005, door Trine Andersen. Wat leuk is, is dat dit merk ontstaan is vanuit de behoefte naar een bepaald behang dat Trine voor haar eigen huis zocht, maar niet gevonden kreeg. Trine zelf is liefhebster van grafische vormgeving met een retro touch. Dit samen laten komen in een bepaalde stijl behang was haar allereerste wens voor zichzelf. Daar bleef het echter niet bij toen bleek dat de behoefte niet alleen bij Trine aanwezig was, maar haar stijl blijkbaar kon rekenen op heel veen interesse van andere mensen.

Na het succes van haar eerst ontworpen behang duurde het niet lang voordat er allerlei accessoires toegevoegd werden aan het merk Ferm Living. En nu… jaren later is Ferm Living een Deens merk dat staat als een huis.

Ferm Living collecties

De Ferm Living collecties reiken van behang (uiteraard) tot woonaccessoires, maar ook van banken tot kinderkamer items. Het scandinavische design is ongekend populair en ik snap wel waarom. Zelf ben ik helemaal verliefd geworden op de plantenbak van Ferm Living. Die zie ik wel bij ons in huis staan als we straks klaar zijn met de verbouwing. En die bank? Ik vind de Catena Bank écht meer dan prachtig. Een plaatje om in huis te hebben en volgens mij zit hij echt heerlijk. Hij is alleen peperduur, haha, dus dat zie ik voorlopig niet gebeuren hier. Zeker niet als je de combinatie met opgroeiende kinderen en huisdieren bedenkt hier. Maargoed, hij valt dan ook wel onder de categorie design banken en daar mag wat extra’s voor gevraagd worden.

Bron: Ferm Living

Vooralsnog richt ik me voor onszelf dus wat meer op de accessoires van Ferm Living, zoals de plant box en de wall box bijvoorbeeld, die lijken me tof bij de piano. Maar ook de Paper Pulp doos vind ik gaaf. Beetje type eierdoos, maar dan leuker. Knap hoe iemand dit soort artikelen ontwerpt vind ik, dan ben je toch wel mega creatief. Ook de Hourglass bloempot (zie hierboven) vind ik prachtig trouwens, past mooi tussen onze andere zwarte woonaccessoires en de design verlichting zou ik ook wel een plekje kunnen geven.

Ferm Living winkel
Bron: Woonblog.be

Kleuren en patronen binnen de collecties

De kleuren en patronen binnen de Ferm Living collecties bevinden zich vaak in het basic segment met een scandinavische touch. Denk daarbij aan zwart, wit, grijs, houttinten, maar ook terra cotta, oud roze en blauw komen regelmatig terug als basistinten. Kijk je bijvoorbeeld naar de kussens en vloerkleden van het Deens merk dan zie je vaak dat bovenstaande kleuren veel gecombineerd worden.

furm living kussen met plant

Al met al is Ferm Living een merk met prachtig design in rustige tinten welke eigenlijk in alle ruimtes in huis passen. Zo ook in de kinderkamer bijvoorbeeld. Want wat denk jij van onderstaande toffe poppenhuis? Of dat keukentje? Die kunnen zonder problemen een mooi plekje in de woonkamer krijgen.

Ferm Living poppenhuis van hout
Ferm Living houten keukentje


Vind jij dit ook zo’n tof merk? En zo ja, heb je al iets van Ferm Living zoals bijvoorbeeld muurstickers in huis (en wat dan?) . Laat gerust een reactie achter!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven