Maak je eigen fidget spinner van LEGO, super simpel

Je hebt de rage vast niet gemist, die van de fidget spinner. Of wel? Mocht je nog niets van deze rage onder de basisschool kinderen en kids van het voorgezet onderwijs hebben gehoord, dan lees even mijn blog hierover 😉 . Heb je er wel van gehoord en is de rage bij jullie net zo hot als hier? Dan hebben we een leuke DIY voor je. Of uhhhh… voor je kinderen eigenlijk. Maak je eigen fidget spinner van LEGO!

Lees ook: Fidget spinner rage op scholen

Hoe bouw je een fidget spinner van LEGO?

Dit blijkt nog helemaal  niet zo moeilijk te zijn als je misschien denkt. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste LEGO blokjes en elementen ‘in huis’ hebt om een fidget spinner van LEGO te maken.

Nu is het wel zo dat de type elementen helemaal afhangen van de fidget spinner die je wilt gaan maken. Er gaan namelijk al heel wat video’s rond over het onderwerp hoe je een fidget spinner van LEGO maakt. Het merendeel ervan is overigens in het Engels, dus misschien moet je je kindje dan even helpen met de vertaling. Alhoewel… kinderen zijn al handig genoeg als ze alleen de video bekijken, zonder te luisteren 😛 .

5 fidget spinners van LEGO

Een leuke video om te kijken, maar ook met nogal wat ‘gedoe’ eromheen… begin bij de 3e minuut als je de 5 verschillende fidget spinners van LEGO wilt zien die ze hier maken.

Een simpele fidget spinner via Mad Science

Deze fidget spinner van Lego is echt heel makkelijk zelf te maken. Bedacht door Mad Science en wat mij betreft een schoolvoorbeeld voor ‘fun and easy’. Bij ons op school krijgen ze overigens Mad Science lessen en wij hebben vorig jaar een Mad Science verjaardagsfeestje thuis georganiseerd voor Lotte haar verjaardag, deze lui zijn helemaal top!

Nederlandse video voor het maken van een fidget spinner van Lego

Wil je je kinderen liever zelf aan het werk zetten zonder dat ze je hulp nodig hebben dan kunnen ze met deze video prima uit de voeten. Nederlands gesproken en na het nodige geklets een prima uitleg (vanaf de 2e minuut ongeveer). Deze fidget spinner van LEGO draait ook behoorlijk goed trouwens!

https://youtu.be/DC-eppPLaRQ

Een andere leuke hype is de pop socket, ken je die al?

Hebben jullie zelf ook al eens een fidget spinner van LEGO gemaakt, of spelen jullie kids alleen met een gekochte variant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven