Fields of Joy festival, mooie line up voor ouders èn kids

Het Fields of Joy festival in Oldenzaal staat weer voor de deur. Steeds vaker ben ik zelf op zoek naar de leukste festivals om een kijkje te gaan nemen met mijn gezin. Over een dikke week is dat het Fields of Joy festival dat op 22 juli plaatsvindt.

De liefde voor muziek heerst nogal in ons gezin. De man hier in huis speelt gitaar, piano en drumt inmiddels ook. Puberende zoon drumt en dochterlief van 8 speelt piano. En ik? Ik luister 😉 . Vroeger heb ik orgel gespeeld en ik stap zo nu en dan weer achter de piano voor wat kleine stukjes, maar that’s it.

Fields of Joy festival
Fields of Joy Festival 2016, foto: Masterphoto

Waarom een festival voor kinderen?

Sinds jaren gaan wij zelf altijd naar Paaspop, een thuiswedstrijd natuurlijk omdat ik in Schijndel woon. De kinderen gaan daar nog niet meer naartoe, maar wij vinden het wel leuk om ze het festival gevoel mee te geven. Het vrije gevoel wat je op een festival ervaart vind ik enorm bijzonder. Het lounchen, luisteren naar muziek, eten en drinken en om je heen kijken naar andere pleziermakende mensen. Ik kan me eigenlijk geen betere setting bedenken om een weekenddag door te brengen, zeker niet als het een beetje lekker weer is 😉 .

Vandaar dus de ‘drang’ om wat meer leuke festivals voor kinderen te gaan bezoeken en we hebben er weer eentje gevonden. Het Fields of Joy festival. De naam alleen al!

Fields of Joy festival Oldenzaal

De line up ziet er hartstikke leuk uit en ik weet nu al dan onze kids zullen stuiteren bij Ali B, Miss Montreal, Milow, Chef’ Special en bijvoorbeeld Nielson. Daarnaast komt de Staat waar we allevier vet fan van zijn, dus qua muziek zit het helemaal goed.

Maar wat dit festival voor kinderen extra leuk maakt is dat ze er veel meer te doen hebben dan alleen naar muziek luisteren. Want eerlijk is eerlijk… alleen maar in de drukte staan en naar muziek luisteren vinden wij wel leuk, maar kinderen zijn daar wel klaar mee op een gegeven momet.

Niet dat je nu denkt dat dit festival alléén voor kinderen bedoelt is, want dat is uiteraard niet het geval. Je kan hier prima samen met je partner of vrienden vertoeven, maar mócht je met het hele gezin willen gaan, dan ben je hier wel aan het juiste adres.

Fields of Joy festival voor kinderen
Fields of Joy Festival 2016, foto: Masterphoto

Wat hebben ze bij Fields of Joy voor kinderen?

In de ‘speelhoek’ is een kinderdisco, een spingkussen en treed Lois Senger op (bekend van the Voice Kids). Maar ook in de ‘ooghoek’ hebben ze gedacht aan de kids. Met een heuse escape-room, een laser combat, zweefmolen én een reuzenrad lijkt het Fields of Joy festival de spijker op zijn kop te slaan!

Op het gebied van entertainment lopen er overigens nog veel meer artiesten rond. Wat denk je van de wasman, een instrumentenbouwer en een bodypainter? Super leuk! En hebben ze dat allemaal wel een beetje gezien dan kunnen ze altijd nog met zand en water spelen, succes gegarandeerd 😉 . Kortom, volop vermaak voor kinderen. Dat tezamen met het -met je gezin- heerlijk naar muziek luisteren en ontspannen maakt dat ik er nu al zin in heb. Wil je ook een kijkje komen nemen? Hier vind je meer info over dit festival.

Ben jij al eens met je kinderen naar een festival geweest en heb je nog leuke tips voor andere festivals? Let me know!

Zijn jouw kinderen geen festival gangers? Check dan onderstaande activiteiten voor de zomer eens:

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven