Fietsen!

Tot niet zo heel lang geleden had ik een hele fijne fiets. Gewoon, simpel, een damesmodel. Zo één waar voor en achter een kinderzitje op kan. In gedachten zag ik mijzelf al in een zwierig jurkje door de zomerzon fietsen met mijn kind in een – overigens nog aan te schaffen – zitje voorop. Bij voorbaat genoot ik hier al van.

En ik zit hier tevreden
met die kleine op mijn schoot.
De zon schijnt, er is geen reden
met rotweer en met harde wind
te gaan fietsen met dat kind.

Helaas vervloog die droom toen mijn fijne witte damesfiets gestolen werd. Blijkbaar was het een slecht plan om mijn brik drie dagen op het station te parkeren. Zelfs het feit dat de overige fietsen die daar stonden in veel betere staat waren dan de mijne heeft de dief niet tegen kunnen houden. Een korte zoektocht op Marktplaats leverde mij een goedkope vouwfiets op – mét versnellingen. Een vouwfiets heeft een aantal voordelen. Ten eerste was het simpelweg goedkoper. Het feit dat je het ding kan opvouwen betekent dat-ie makkelijker mee kan in de auto en dat-ie gratis in de trein mag. Wat wel heel fijn is als je zoals ik te lui bent om naar het station te lopen. Mijn fiets op het station stallen vind ik om begrijpelijke redenen niet meer zo’n goed idee.

Kennelijk was het ook niet zo’n goed idee om mijn fiets een nacht lang bij mijn werk te laten staan. Het slot hing nog om de lantaarnpaal waaraan ik het ding had vastgeketend. Dat was alles dat er nog hing; mijn vouwfiets was foetsie. Die zal ik ook wel nooit meer zien. Nu wordt het dus weer tijd om Marktplaats af te struinen op zoek naar een nieuwe fiets. Dit keer wordt het weer een gewone degelijke stadsfiets, zo één waar een fietszitje voorop kan en waarop ik dan in een zwierig jurkje door de zomerzon kan fietsen met mijn kind in een – overigens nog aan te schaffen – zitje voorop. Want een vouwfiets is best leuk en handig, maar een fietszitje kan je dan echt vergeten. Dat krijg je met de beste wil van de wereld daar niet op gemonteerd.

1 reactie op “Fietsen!”

  1. En vervang dan ook meteen je fietsslot door (a) een volwassen pitbull, (b) een Balkan style boobytrap, of (c) originele Brinkers (R) verfbom.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top