Fijne zomervakantie: dit heb je nodig voor een heerlijke vakantie in Nederland

De zomervakantie komt er weer aan! Gaan jullie er op uit? Na maanden van onzekerheid en binnen zitten is het nu tijd voor ontspanning, leuke dingen doen en (hopelijk) mooi weer. Toch zijn er veel ouders die elk jaar een beetje opzien tegen die 6 lange weken, want: hoe vermaken de kinderen zich? Zeker nu ze de afgelopen periode al (verplicht) veel thuis hebben moeten doorbrengen en veel mensen ervoor kiezen om dit jaar een fijne zomervakantie in Nederland te beleven. Geen stress: wij voorzien je van genoeg ideeën om de kids een onvergetelijke vakantie te bezorgen! En mocht je niet genoeg hebben aan onderstaande leuke activiteiten dan kan je altijd nog dit blog checken tegen verveling.

Waterpret en achtertuin plezier: de leukste activiteiten voor een fijne zomervakantie

Of het nu op het strand, in het zwembad of gewoon in de achtertuin is: water is altijd een feest! Gelukkig zijn er voor alle leeftijden en elk budget genoeg activiteiten te bedenken voor uren speelplezier. En om achteraf te kunnen zeggen dat je een fijne zomervakantie hebt gehad is speelplezier een van de eerste vereisten, toch?

fijne zomervakantie activiteiten, zoals suppen

Activiteiten op het strand in je zomervakantie, ga Suppen of maak een tour met Renzy!

Naast het bouwen van zandkastelen en het plonsen in de golven zijn er nog veel meer leuke activiteiten te bedenken voor op het strand; wat dacht je bijvoorbeeld van SUPpen? SUP of Stand Up Paddling wordt steeds populairder en dat is niet zo gek; het kan van jong tot oud beoefend worden en is de perfecte combinatie van ontspanning en toch lekker bezig zijn. Wij hebben het vorig jaar nog gedaan bij RCN de Schotsman, geweldig! En het mooie is: je hebt maar 2 onderdelen nodig: een sup board en een peddel. En een opblaasbaar sup board kan je ook nog eens makkelijk meenemen. Opblazen en peddelen maar! Je kan er zo je hele fijne zomervakantie mee doorkomen op het water!

Een fijn opblaasbaar SUP board vind je hier

Of, ook gaaf: maak een tour over het strand met een elektrische auto van Renzy!

easybreath snorkelmasker, ideaal om te snorkelen

Snorkelen met het beste snorkelmasker ever!

Is je kind meer nieuwsgierig naar wat er zich onder het wateroppervlak afspeelt? Dan is snorkelen natuurlijk fantastisch. Veel kinderen vinden het echter lastig om alleen door hun mond te ademen. De Easybreath biedt hier uitkomst; dit snorkelmasker voor kinderen van 6 tot 10 jaar maakt het mogelijk om onder water net zo te ademen als aan land. Niets staat een ontdekkingstocht door de wondere onderwaterwereld nu nog in de weg.

Je vindt het Easybreath snorkelmasker hier

strand vissetje

Van al dat waterplezier word je natuurlijk wel moe. Voor de afwisseling is het dan wel zo fijn om op het strand even lekker rustig aan te doen. Schelpen zoeken en de schaaldieren ontdekken is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel leerzaam. Met dit strandvis-setje kunnen de kinderen op echte schattenjacht en hun mooiste vondsten meenemen naar huis.

onderwater parcours uitzetten voor waterspelletjes in zwembad op vakantie

In het zwembad

Is de zee te ver weg? Niet getreurd; Een zwembad is altijd in de buurt en kan ook prima zorgen voor watervermaak en een fijne zomervakantie. Lekker met vriendjes van de glijbaan of bommetjes maken vanaf de waterkant is natuurlijk altijd garantie voor pret, maar ook in het zwembad is er genoeg ander leuks te verzinnen. Neem een balletje mee, of zet bijvoorbeeld een onderwaterparcours uit. En houd een wedstrijdje wie het parcours het snelst aflegt. Zo leren de kinderen op een speelse manier steeds ietsje verder onderwater zwemmen.

De bogen voor het uitzetten van een onderwaterparcours vind je hier

fijne zomervakantie met veel speelplezier, onder andere Kulbuto

Of wat dacht je van een potje Kulbuto? Kulbuto is een spel waarbij je moet mikken met een bal in een drijvend doel. Een goede oefening om de worp te verbeteren.

Zo’n handig drijvend doel vind je bij Decathlon

fresh and black tent decathlon

Snel je tent opzetten op de camping voor een snelle start van je fijne zomervakantie

Veel mensen kiezen ervoor dit jaar in Nederland een fijne vakantie te vieren. Gelukkig heeft de Nederlandse natuur genoeg moois te bieden voor een prachtige kampeervakantie in eigen land. Voor kinderen is er vaak niets mooiers dan slapen in een tent. En helemaal wanneer ze deze niet hoeven te delen met papa en mama. Alleen dat opzetten… Niets kan het begin van een vakantie meer verpesten dan een wirwar aan tentstokken en verhitte discussies. De oplossing: een pop-up tent; Deze 2-persoons tent staat binnen 2 seconden! Zo blijft er genoeg tijd over voor ontspannender activiteiten als voetballen met de campingvriendjes. Wij hebben de fresh and black tent zelf getest en eerlijk is eerlijk… hij is ideaal!

Je vindt deze handige tent bij Decathlon

Voetballen en basketballen binnen no-time!

inklapbaar voetbaldoel

Deze kleine voetbaldoeltjes kunnen op elke ondergrond worden opgezet en zijn makkelijk te verplaatsen. Je neemt ze eenvoudig mee en ze kosten bijna niets! Zo is een fijne zomervakantie en veel speelplezier snel binnen handbereik. Zijn je kinderen meer van een potje basketbal? Ook daarvoor hebben we een inklapbare paal gevonden. Neem je zo mee voor een leuk potje baskaetbal op het strand bijvoorbeeld! Maar ook op je optit, of op het gras kan deze basketbalpaal zo opgezet worden.

inklapbaar een meeneembaar basketbaldoel

Hier vind je de inklapbare voetbaldoeltjes en de basketbalpaal

Naast ravotten op het kampeerterrein is het natuurlijk ook leuk om de omgeving te verkennen. En wat is nu leuker om dit vanaf het water te doen?! Met een kanotochtje kunnen jullie er een leuke gezinsactiviteit van maken. Een zwemvest is dan zeker voor de jongere kinderen zeker aan te raden. Zijn kano’s niet te huur op jullie camping? Geen probleem: deze opblaasbare kajak neem je makkelijk mee achterin de auto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven