Film met hond: hondenfilms om van te kwijlen, kwispelen of keihard janken

Of je nu een hond hebt, een hond wíl of gewoon van lekker film kijken houdt… een film met hond is altijd leuk, daar krijg je nooit genoeg van toch? En dus hebben wij een fijn lijstje met beestachtig leuke hondenfilms voor je op een rijtje gezet. Hoeven jullie je in ieder geval niet te vervelen tijdens de eerstvolgende storm of regenachtige dag vol hondenweer. Dus laat nog snel even je trouwe viervoeter uit en plof dan vooral lekker samen op de bank. Met een goede hondenfilm natuurlijk! Check hieronder onze top 10, kan je gelijk even kijken naar de populaire hondennamen. En vergeet de chips en hondenkoekjes niet klaar te zetten, want dat kijkt nóg lekkerder naar deze films.

Film met hond; van vrolijke films tot huilfilms

We moeten je wel even waarschuwen. Een film met hond klinkt heel gezellig… maar vaak zijn het ook echte tranentrekkers. Zeg eens eerlijk: hou jij het droog bij het kijken naar Hachi? Aan de andere kant, met zijn allen een potje brullen, daar is ook niks mis mee. Bekijk onderstaand lijstje maar eens: welke hondenfilm is jouw favoriet?

Stockfoto van hond op bank door Pixel-Shot

Hondenfilms die je gezien moet hebben

Doe de gordijnen maar eens lekker vroeg dicht en kruip heerlijk in je mand… Eh, op de bank! Deze hondenfilms zijn stuk voor stuk het kijken waard. Van klassieker tot modern, en van animatie tot échte honden in de hoofdrol. Daar ga je toch van kwispelen!

1. Hachi

Om maar meteen met een echte tranentrekker te beginnen… Hachi is het verhaal van professor Parker (gespeeld door Richard Gere), die een pup vindt op het station. Dat is het begin van een hartverwarmende vriendschap. Maar dan slaat het noodlot toe…

Deze film krijgt ontzettend veel positieve reviews, lees hier meer

Film met hond

2. 101 Dalmatiërs

Als we het hebben over klassiekers dan mag 101 Dalmatiërs natuurlijk niet ontbreken als dé film met hond. Of je nu gaat voor de tekenfilm of voor de versie met echte hondjes… Deze film blijft genieten en is in veel verschillende versies verkrijgbaar.

Marle and me; leuke film met hond

3. Marley and me

Jennifer Aniston en Owen Wilson zijn niet helemaal voorbereid op het hoge energie niveau van hun ‘onhandelbare’ Marley. Dat levert hilarische situaties op, en drijft zijn baasjes tot wanhoop. Houden ze het vol met hun druktemaker, terwijl hun eigen gezin ook groter wordt?

Turner & Hooch, een van de klassiekers als je het hebt over film met hond

4. Turner & Hooch

Dat hondenfilms geen uiterste houdbaarheidsdatum hebben bewijst de film Turner & Hooch. De film is een échte klassieker en is al gemaakt in 1989. Toch is het nog een heerlijke kijktip voor het hele gezin.

Agent Turner krijgt een nieuwe partner. Alleen wel eentje die zijn politiewagen opvreet en zijn uniform onder kwijlt. En dat is wel even wennen…

a Dogs purpose, prachtige hondenfilm

5. A dog’s purpose

Wat is het levensdoel van een hond? Spelen? Vrolijkheid en troost bieden? Of misschien wel werken bij de politie? We volgen in A Dog’s Purpose Bailey, die in zijn baas Ethan zijn levensdoel gevonden lijkt te hebben. Als Bailey in verschillende hondenlevens steeds terug komt als een andere hond in de film, ontdekt hij dat hij zijn baasjes op allerlei manieren kan helpen. Maar hoe zit het met zijn oorspronkelijke baasje Ethan?

6. Corgi

Een animatie die niet mag ontbreken in dit lijstje films met honden! In Corgi maken we kennis met de viervoeters van de Britse Queen Elizabeth. De roedel is in goede harmonie, tot de Queen er een puppy bij neemt. Plotseling krijgt Rex álle aandacht, en dat valt niet best bij een van de andere hondjes. Via een list zorgt hij ervoor dat Rex op straat belandt. Gaat de ‘royal dog’ het daar wel redden?

7. Film met de hond Beethoven

Alweer zo’n klassieker waar je geen genoeg van krijgt. Van de film Beethoven hebben zoveel kinderen genoten dat de makers er maar films bij bleven maken. Voor wie onder een steen heeft geleefd: Beethoven is een vrolijke lobbes, maar door zijn formaat niet bepaald de gemakkelijkste huishond. Zijn familie maakt allerlei avonturen met hem mee.

8. Huisdiergeheimen (the Secret Life of Pets)

In Huisdiergeheimen spelen een heleboel vrolijke viervoeters de hoofdrol! Niet alleen honden, maar ook een vogel, een kat, een cavia… Eigenlijk komt er een hele dierentuin voorbij in deze film en niet alleen een hond. Verder geeft de film eindelijk antwoord op de vraag wat onze huisdieren uitvoeren als wij naar ons werk en naar school zijn vertrokken. Helaas komt dit clubje viervoeters daar wel door in de problemen!

a Dogs way home, hondenfilm

9. A dog’s way home; film met hond die zijn baasje kwijt is

In A dog’s way home raakt Bella gescheiden van haar baasje. Daardoor moet ze een reis van maar liefst 400 kilometer afleggen. Zal het haar lukken om haar menselijke wederhelft Lucas uiteindelijk terug te vinden?

10. Lady en de Vagebond

Tenslotte nog een pareltje van Disney die ook wel echt behoort tot de klassieke hondenfilms. Lady en de Vagebond! Een tijdloos verhaal over de romance tussen een chique rashond, en straathond Vagebond. Want zeg nou zelf: een fijne hondenfilm gaat toch nooit vervelen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven