Finding Dory, perfect voor een (regenachtig) vakantie dagje

Jeuj! We mogen naar Finding Dory! Of ben ik al geweest? Huh? Wat zei ik nu net ook alweer? Haha, het is maar goed dat ik nog niet zo vergeetachtig ben als die lieve blauwe Picasso doktersvis. Het schatje van Finding Nemo heeft inmiddels een eigen Pixar-film, genaamd finding Dory! En wat voor film, een 3D film met de beste openingscijfers voor een animatiefilm in Nederland tot nu toe. Dat belooft wat. En wij mochten er naar toe!

We zijn in opperbeste stemming als we bij de bioscoop aankomen en hebben er alle vier reuze veel zin in. Gaat Finding Dory ons verrassen? Ik vind het altijd lastig als de eerste film in een serie (in dit geval Finding Nemo, ons allen welbekend) zo’n topper is geweest. Dan wordt het moeilijk om hem te overtreffen nietwaar? We zullen zien.

finding dory

Finding Dory, let’s hit it!

Zodra we de zaal in mogen slaat de stemming snel om. Heeft niets met de film te maken hoor 😉 , Zoon en Dochter hebben in de auto besloten ‘hoe’ ze willen gaan zitten. Het ‘Ik wil naast mama en ik ga naast papa’ klinkt heel lief… maar je moet het in de praktijk nog maar zien waar te maken. En Zoon en Dochter naast elkaar is ook niet altijd een goed idee. Daar komt bij dat Zoon al de beste plek uitgezocht had, en niet van plan was om daar nog weg te gaan. Een stoelendans dus om alles weer naar ieders zin te krijgen. De rij achter ons zal wel gedacht hebben 😉 . Herken je dat of is dat alleen in ons gezin zo ?

finding dory

Het verhaal van de film

Afijn, na 10 minuten keuvelen start de film. Niet veel reclames van te voren dus we zitten er gelijk midden in! In een onderwater reis van onegeveer 105 minuten neemt Dory ons mee in haar leven. Van jongs af aan weliswaar en dat maakt het zo grappig, omdat je op die manier ook de kennismaking met Nemo en papa Marlin meekrijgt. Maar dan vanuit Dory’s view.

Dory is een schatje

De blauwe doktersvis heeft een hoog knuffelgehalte en de ohhhss en aahhhsss in de zaal bevestigen dat niet alleen wij dat vinden. Geen broodkruimels maar schelpjes moeten ervoor zorgen dat Dory de weg naar huis weer weet te vinden als ze klein is, want ook dan al leidt ze aan geheugenverlies, ofwel een slecht korte termijn geheugen. Haar ouders houden haar dan ook goed in de gaten en zijn nogal beschermend.

finding dory met Hank

Naarmate Dory ouder wordt neemt ze tóch de stap om net iets te dicht bij de onderstroom te komen, waar ze al zo vaak voor gewaarschuwd is. Helaas te laat… ze verdwijnt door de buizen en spoelt richting zee. Daar zoekt ze volop naar haar ouders en loopt ze Nemo en Marlin tegen het lijf.

Herkenning! Want hier zitten we weer op hetzelfde punt als de Finding Nemo film eindigde. In Finding Dory herinnert Dory zich dat ze familie heeft. Beetje bij beetje komen er flashbacks waardoor ze steeds meer hints kan opvolgen in haar zoektocht naar haar ouders. In het Zeeleven Centrum aangekomen (het aquarium en revalidatiecentrum voor zeedieren) komen er steeds meer flashbacks en ontmoet Dory zelfs haar vriendinnetje Lot van vroeger die ze herkent en waarmee ze walviszzz praat (herken je ook dat nog uit Finding Nemo?).

finding dory lot

Humor genoeg in deze film met Hank de octopus, de zeehonden en zelfs een klein uitstapje naar de tijd van nu. Een schijnbaar lesbisch stel bij de kinderwagen waar Hank en Dory in op stap gaan. Bij Disney gaan ze met hun tijd mee 😉 .

Moraal van Finding Dory

Wel, van het een komt het ander, en uiteindelijk… aan het einde van de film vindt Dory haar ouders terug! Hoe? Door de schelpjes natuurlijk! En daar heb je de moraal… waar een wil is, is een weg. En een ander statement wat ze maken (vind ik persoonlijk een hele mooie) “de beste dingen gebeuren per toeval en zijn niet gepland”.

De trailer van Finding Dory geeft een hele leuke impressie van de film, dus kijk hem zeker even!

Is Finding Dory de moeite waard?

Jazeker. Even tussen jou en mij gezegd, ieder Disney film is de moeite waard 😉 . Finding Nemo vonden wij spectaculairder, maar dat komt wellicht omdat het de eerste in de rij van ‘findings’ was. Finding Dory is echter een waardige opvolger en zorgt voor regelrecht vermaak. Heerlijk zo met de vakantie voor de deur.

Meer weten over deze leuke Disney Film, dan kijk je natuurlijk even op de Disney site! En er komt nog meer leuks aan van Disney! In November komt namelijk Vaiana uit, de nieuwste Disney film over een tropisch avontuur.

Winactie Finding Dory kaartjes

We hebben 2 kaartjes te verloten. Laat een reactie achter hieronder, op facebook of op instagram en deel ons facebookbericht of de instagrampost. Winactie loopt tot 26 juli 2016.

 

finding dory

56 gedachten over “Finding Dory, perfect voor een (regenachtig) vakantie dagje”

 1. Later deze week gaat het regenen. We hebben al een bezoek gepland voor Corpus, maar zoeken nog een andere leuke bezigheid. Aangezien we op 3 minuten van de bioscoop afwonen, is het voor ons geen probleem om in de stromende regen naar de bios te sprinten.

 2. Wat fantastisch voor Dory, nu haar eigen story!!
  En de leukste avonturen beleeft in zee, daar wil ik wel heen & neem graag iemand mee 😀
  Ze is een kleine lieve schat en houdt van vissen enzo. Dus we zouden ontzettend blij zijn met dit prachtige cadeau. Hoop dat we geluk hebben en ik win, vandaar dat ik een rijmpje verzin.
  Fingers crossed, of is dat vinnen crossed 😉

 3. Avatar foto
  Annelaure van Zomeren

  Oh wat leuk! Finding Nemo is de favoriete familiefilm hier thuis. Natuurlijk willen we deze opvolger ook zien en we zouden heel blij met deze kaartjes zijn! 🙂

 4. Avatar foto
  Diny Frijters

  Het lijkt me zo leuk om deze film te gaan kijken! Finding Nemo is natuurlijk een klassieker dus ben heel benieuwd naar dit vervolg.

 5. Avatar foto
  Bianca Fenna

  Super leuke film, we hebben de trailer gezien. De meiden willen er graag heen, maar dat lukt financieel even niet. Vandaar dat ik het op deze manier probeer en kan ik ze toch verwennen.

 6. Dit zou leuk zijn voor mijn kleindochter.
  Zij is dol op Finding Nemo en heeft die film bij mij gezien. Nu Finding Dory nog.
  Het was een hele leuke film, dat vond ik ook. Mooi gemaakt.
  Samen met oma naar de film, ja dat vindt zij cool, zoals ze altijd zegt.

 7. Ik doe graag mee. Kinderen van mijn vriendin willen vast mee met me. Alleen in n rolstoel als je alleen lichamelijk gehandicapt bent roept weer vragen op in de bioscoop. En met wie moeten de mensen aan de kassa dan praten als er geen andere volwassene bij is ?

 8. Ik en mijn dochter zijn al geweest, maar manlief en jongste dochter zouden ook nog graag gaan. Zou een leuk uitje voor hun tweetjes samen zijn

 9. ha Joyce, leuke actie, ik zou hier graag met mijn 3 kinderen heen willen (ja ook die pubers vinden dit nog leuk, echt 😉 ….)

 10. Deze film staat bovenaan mijn verlanglijstje. Disney is geweldig en Finding Nemo vond ik 1 van de leukste Disney films. Ik doe graag mee!

  Facebook is liked & shared 🙂

 11. onze kleinkinderen beginnen het filmgebeuren te ontdekken….
  Dory lijkt ons zo’n prima gelegenheid om daar leuk in te rollen.

 12. jaaaaaa! als het zo heet is buiten, dan is de beste plek de bios, zeker met zo’n koele film als finding Dory

 13. Avatar foto
  Tamara van der Smissen

  Daar zou ik mijn kleine boef erg mee kunnen verrassen.
  Al van kinds af aan een fascinatie voor dieren die in het water leven.
  Later wil hij dan ook in een dierentuin of bij een aquarium gaan werken in Amerika, want die hebben de grootste…
  #dreams…….
  ZOu leuk zijn hem een leuke droom te bezorgen na het zien van Finding Dory in de bioscoop.

 14. Avatar foto
  Cobi v Braak

  Dit zou een geweldig uitje zijn voor mijn jongste zoon en mij hebben we nog wat leuks in de vakantie

 15. Avatar foto
  Anita te Gussinklo

  Lijkt me een superleuke opvolger van Finding Nemo 9destijds ook in de bios gezien)
  Ik eb de actie gedeeld op Facebook.

 16. Mijn dochter is nog te jong om mee te gaan naar de bioscoop, ik zou heel graag met mijn neefje gaan. Het is een tijd geleden dat we samen iets leuks ondernomen hebben.

 17. Lekker naar de bioscoop als het een dag slecht weer is of juist super warm. Het lijkt ons een hele leuke film en misschien vind zoonlief de zin in het zwemmen een beetje terug hihi. Hij is super gefrustreerd dat het hem niet zo goed lukt maar… waar een wil is is een weg!

 18. Justin wil zo graag naar deze film… Of ik hem ook zo leuk ga vinden dat weet ik nog zo net niet… Maar voor Justin doe ik mee 😉 want hij wil wel heel erg graag, alleen al even samen met mama…..

 19. Erg gaaf. dochter elise heeft pas finding nemo gezien en wil nu heel graag met mama naar finding dory en deze mama gaat maar wat graag mee! ik volg via fb. liefs melissa

 20. Jaaaaa, ik & mijn kids vinden Finding Nemo zo ont-zet-tend leuk, dus wij zijn ontzettend benieuwd naar Finding Dory!

  Groetjes Femke, Lola & Elzo

 21. Avatar foto
  elisabeth maria martina

  de vakantie zou voor mijn kleindochters niet leuker kunnen beginnen
  oma lies zou heel graag deze leuke filmkaartjes willen winnen

 22. Avatar foto
  Heidie van der Steeg

  Dat lijkt ons SUPERLEUK. Een film die leuk is voor zoon van 6, dochter van 4 en ook voor mama (leeftijd geheim ?). Niet alle kinderfilms zijn leuk om mee te kijken maar Finding Dory lijkt me inderdaad wel erg leuk, ook voor mezelf. Na al die ellende in de wereld even heerlijk ontsnappen in een mooie Disneyfilm, daar word je als groot mens ook blij van. De vakantie begint hier in het zuiden a.s. vrijdagmiddag. Wat zou het gaaf zijn als we 2 kaartjes winnen om naar deze film te kunnen gaan.

 23. Jaaa onze zoon Finn wil heel graag naar deze film. Van hem mogen ze zelfs wel in zijn zwembad komen logeren?!!!

 24. Avatar foto
  Sonja Hubregtse

  Dory gaat met Marlin en Nemo weer avonturen beleven,
  Alleen vraagt Nemo zich af waar Dory is gebleven..
  Ze is plotseling weg gegaan,
  Bij Marlin en Nemo vandaan.
  Ze wil graag weten wie ze is,
  Haar familie is haar gemis.
  Ze gaat op onderzoek uit,
  Dat is haar eigen besluit.
  Ze gaat naar het Instituut waar ze is geboren,
  Maar zal ze daar goed nieuws gaan horen?!
  Haar vrienden helpen haar vast heel goed,
  En zien spannende avonturen tegemoet.
  We zijn erg benieuwd wat ze mee gaat maken,
  En of ze niet in de problemen zal raken.
  We hopen daarom deze kaartjes te mogen winnen,
  Dan kan het spannende avontuur gaan beginnen !
  Wij zouden deze film graag in de bios kijken,
  Of ze haar familie gaat vinden, moet nog blijken…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven