In shape komen met een fitness hoepel, Franziska weet er alles van

Franziska reageerde op mijn artikel wat ik schreef over meer bewegen en minder eten. Ze is zelf helemaal enthousiast over haar fitness hoepel, vandaar ook dat ik haar heb gevraagd hoe haar ervaringen zijn. Met de fitness hoepel én met afvallen in het algemeen. Hieronder lees je haar verhaal.

Franziska valt ruim 23 kg af, afvallen door een fitness hoepel

Als vrouw hebben we stiekem een beetje de neiging om te streven naar perfectie. Hier herken ik me wel in: zowel privé als zakelijk. Goed voorbereid zijn, zowel inhoudelijk als aan de buitenkant. Altijd goed verzorgd, mijn outfit goed gematched, nagels gelakt… en dan kan mijn dag beginnen onder het mom van “Love the skin you’re in.”

Toen ik voor het eerst zwanger was kwam ik 23 kg aan

Toen ik 12 weken zwanger was zei een goede vriendin van mij  “Oh ja, wacht maar straks maakt het je allemaal niet meer uit! Dan ga je ook rondlopen als een moeke, ben je je maatje 34 kwijt, ben je helemaal uitgelebberd en zijn je nagels niet meer gelakt. Daarnaast kom je overhaast je afspraak binnen gelopen met het snot op je schouder”. Dit triggerde mij en daar ben ik die vriendin nog steeds onwijs dankbaar voor.

Want ik was ervan overtuigd dat mij dit niet ging gebeuren. Ik dacht, dit ga ik voorkomen door lekker te sporten (met fitness hoepel) en op mijn voeding te letten tijdens de zwangerschap. Meer dan 12 kg wilde ik echt niet aankomen. Ik was 20 weken zwanger en al 10 kg aangekomen. Daarnaast was ik moe en had ik niet veel energie meer om na werktijd nog te sporten. Maar het eten smaakte wel goed en voordat ik het wist was ik ‘dus’ 23 kg zwaarder. Uiteindelijk bleek dat ook goed voor die kleine meid in mijn buik. We hadden het blijkbaar allebei nodig. Maar toen moest het gaan gebeuren, het afvallen met fitness hoepel.

fitness hoepel

Afvallen met fitness hoepel, en verslaafd eraan zijn

Toen die kleine meid er één keer was en ik borstvoeding gaf, vlogen de kilo’s er gelukkig ook net zo snel af als dat ze eraan kwamen. Ik lette destijds wel op gezonde voeding en paste mijn eetpatroon aan met puur eten. Geen e-nummers en weinig kunstmatige suikers. Naast dat genoot ik ook weer van carpaccio en sushi. En daarnaast zo nu en dan van een prosecco of een wijntje, als dat uitkwam na de borstvoeding.

Doordat ik me gewoon fit voelde en energie had genoot ik van het lekkere weer en ging ik elke dag een uurtje wandelen. Toen de eerste 6 weken voorbij waren en ik weer mocht beginnen met sporten was de fitness hoepel mijn beste vriend en mijn nieuwe verslaving.

Wat is er bijzonder aan een fitness hoepel ?

De fitness hoepel is een hoepel die zwaarder, dikker en groter is dan een normale hoepel. Hierdoor kan je de fitness hoepel makkelijker omhoog houden. Door het verhoogde gewicht activeer je tijdens het hoelahoepen je core-spieren. Als je eenmaal in beweging bent, train je al je core-spieren dus is het een perfect en goedkoop alternatief voor een crosstrainer. Daarnaast is hij makkelijk te gebruiken als je kindje in de box ligt. Of bijvoorbeeld terwijl je tv kijkt.

Rustig aan beginnen met de fitness hoepel

Let op! Je moet het echt rustig opbouwen omdat het in het begin pijnlijk is en je er blauwe plekken van kan krijgen. Dus start met 5 minuten en bouw het rustig op. Wat ook kan helpen is een corsage of riem. Je spieren moeten immers de weg terugvinden. Voordat je het weet ben je verslaafd aan de fitness hoepel en hoepel je de hele aflevering van ‘The Sinner’, net als ik. Wedden dat je dan kan afvallen met zo’n fitness hoepel?

Welke fitness hoepel kies je voor afvallen?

Je hebt diverse hoepels waar je mee kan starten. Er zijn zogenaamde soft hoepels die helemaal glad zijn aan de binnenzijde en daardoor minder kans geven op blauwe plekken. De fitness hoepel die wel voorzien zijn met bobbeltjes aan de binnenzijde schijnen goed te zijn voor je doorbloeding en daarmee ook voor de afvoer van je afvalstoffen.

Verder dien je bij de aanschaf van je fitness hoepel op te letten welke maat en welk gewicht je kiest. Dat is namelijk afhankelijk van je eigen lichaam. De hoepels zijn verkrijgbaar met een gewicht van 0.9 kilo tot 3 kilo. Kijkend naar je eigen gewicht kom je hier ongeveer op uit:

Een fitness hoepel voor beginners:

 • tot 65 kg eigen gewicht pak je een hoepel met het gewicht van ongeveer 1.2 kg
 • van 65-85 kg eigen gewicht pak je een fitness hoepel met het gewicht van ongeveer 1.4 kilo
 • boven de 85 kg eigen gewicht pak je een hoepel met het gewicht van ongeveer 1.8 kilo

Een fitness hoepel voor gevorderen:

 • tot 65 kg eigen gewicht pak je een hoepel met het gewicht van ongeveer 1.4 kg
 • van 65-85 kg eigen gewicht pak je een hoepel met het gewicht van ongeveer 1.8 kilo
 • boven de 85 kg eigen gewicht pak je een hoepel met het gewicht van ongeveer 2.3 kilo

Je kan online gaan zoeken bij verschillende webshops, maar Bol.com heeft ook een volledige verzameling.

Waar moet je aan denken bij het hoelahoepen?

Wil je ook graag aan de slag en afvallen met een fitness hoepel? Hou dan onderstaande richtlijnen aan.

 1. Let op je houding. Je zet één voet naar voren waardoor je bekken naar voren komt. Rug recht en schouders gewoon af laten hangen.
 2. Beweeg je heup van voor naar achteren. Hierdoor gaat de hoepel mee draaien. Als je naar voren beweegt geef je wat extra kracht waardoor de fitness hoepel blijft draaien.
 3. Start met een paar minuten per dag en bouw langzaam op als je voelt dat het kan.
 4. Als je de smaak te pakken hebt en het lukt je zonder na te denken, dan kan je allerlei pasjes gaan maken. Of bijvoorbeeld gewoon je armen omhoog houden waardoor j ook die traint.
 5. Wissel af met het been wat vooraan staat. Je gebruikt dan toch weer andere spieren die je traint.

Nog even inspiratie opdoen en vrolijk worden van hoepelen met deze speciale hoepel? Check dit filmpje even!

Bio detoxkuur na de borstvoeding

Toen mijn kleine meid aan de fruit- en groentenhap zat en ik gestopt was met borstvoeding, heb ik nog een verkorte biodetoxkuur gedaan. Deze duurde 12 dagen en ik ben hiermee gestart om mijn lichaam te ontgiften, om mijn hormoonhuishouding op pijl te krijgen én mijn spijsvertering te versnellen. Ondertussen was mijn kleine meid één jaar en had ik energie voor tien. Daarnaast zat ik strakker in mijn vel dan ooit tevoren! Yes, ik had zelfs een sixpack #inthepocket #bucketlistcheck.

Zwanger van nummer twee

Toen gingen we trouwen en kreeg ik een mooi huwelijkscadeau. Zwanger van een zoontje en 26 kg erbij. De borstvoeding lukte deze keer iets minder goed. Ik vond dat enorm frustrerend, dat ik mijn zoontje minder kon bieden dan mijn dochter destijds.

Daarnaast merkte ik ook dat het niet kunnen geven van borstvoeding een grotere impact had op het herstel van mijn lijf. Ik probeerde om mijn rust en balans in het wandelen en sporten te vinden. Gelukkig konden mijn spieren zich nog herinneren waar ze ooit zaten 😉 . Binnen zes maanden en een detoxkuur verder, waren mijn spieren weer zichtbaar en was ik ook deze 26 kg kwijt. YES. Maar ik ben nog lang niet helemaal in shape hoor. Ik heb nog wat los vel en mijn sixpack is nog afwezig.

Maar ik heb wel een doel: energie krijgen, plezier hebben en lekker in mijn vel blijven. En de fitness hoepel helpt me daar bij. De fitnesshoepel blijft mijn beste vriend, het is een goed en makkelijk alternatief voor fitness aan huis en hij kan zelfs mee op vakantie.

Mijn 10 Tips om als ondernemende mama met een druk schema in vorm te blijven:

 • Wees trots op jezelf en dat wondertje wat je op de wereld gezet hebt.
 • Sta stil bij alle kleine stappen.
 • Eet bewust en puur.
 • Houd je doel voor ogen en geloof erin dat het lukt.
 • Verbied jezelf vooral niets en geniet ook van de wijntjes en de chocolaatjes, maar wel met mate.
 • Je komt geen tijd te kort, want hoepelen kan je voor de box doen terwijl je je kleintje in de box aan het entertainen bent.
 • Geen excuses waarom je niet naar de sportschool kan, de fitness hoepel kan overal mee naar toe en is makkelijk op te bergen.
 • Je kan zelfs hoepelen met een wijntje in je hand, terwijl je je lieveling serie op Netflix kijkt ?.
 • Wandelen doet ook wonderen.
 • Leg de focus op je sterke features en probeer de mindere te verdoezelen.

Cheers en tot gauw dan vertel ik je graag hoe ik moederschap met ondernemen combineer. Liefs van een ondernemende mama die voor ambitieuze mams at work het leven gemakkelijker wil maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven