Flow planners: al je afspraken én doelen op een rijtje

Hoe blijf jij op drukke dagen in de juiste flow? Het valt niet altijd mee om het overzicht te bewaren. Sterke nog, het kan soms een flinke uitdaging zijn. Loop jij ook met enige regelmaat -bijna- over? Dan is een van de Flow Planners wellicht wat voor jou.

Ik en mijn agenda kunnen het ook super goed vinden, moet ik zeggen. Hoewel ik hem nooit gewoon agenda noem: het is m’n persoonlijke Bijbel. Zou het bij jou ook totaal in de soep lopen als je het zonder planner of agenda zou moeten doen? Lees dan verder hoe de Flow Planner ons bevallen is.

flow planner review

Een strakke planning met de Flow Planners

Hoe ouder we worden, hoe voller onze agenda’s. Vooral ook omdat we opeens niet meer alleen aan onze eigen planning hoeven te denken. Hoe groter je gezin wordt, hoe drukker het leven. En het draait natuurlijk niet alleen maar om je gezin. Ook je eigen afspraken, verplichtingen én me-time zijn belangrijk, nietwaar?

Een goede weekkalender is dan ook van levensbelang om je gezinsleven op rolletjes te laten draaien. En voor al jouw eigen dingen is er de Flow Planner! Het klinkt misschien onhandig, meerdere agenda’s. Maar reken maar dat het fijn is om jouw eigen persoonlijke overzicht te hebben naast alle gezinsactiviteiten. Zeker als je een werkende vrouw bent! Dan is de dubbele agenda een consequentie. Maar je verkleint wel het risico dat je me-time compleet wordt ondergesneeuwd! Bovendien zijn de Flow Planners speciaal gericht op werkende vrouwen die naast een druk gezinsleven ook nog eens met een carrière bezig zijn.

Flow Planners: jouw persoonlijke planning en doelen op een rij

Wat haal je in huis als je voor Flow Planners gaat? Ten eerste, uiteraard, een fijne overzichtelijke agenda. Met week-, maand- en jaaroverzichten. Maar er is meer!

Met Flow Planners werk je heel praktisch naar jouw persoonlijke doelen toe. Of dat nu is op werkgebied, of op persoonlijk vlak. Door middel van vragenlijstjes is er iedere maand ruimte voor een stukje reflectie. Welke doelen heb je al behaald? En naar welke ben je nog aan het toewerken, en hoe ga je ze bereiken?

Wat is er nu zo fijn aan deze planner?

 1. Als je de planner openslaat dan vallen direct de tabbladen op die je voor iedere maand hebt. Heel handig vooruit kijken of terugblikken dus.
 2. Flow Planners heeft de combinatie van een praktische agenda, waarmee je je tijd indeelt, maar ook een creatief deel. Dat laatste maakt dat je ook aan het denken gezet wordt over wat je eigenlijk uit al die tijd wil halen. En laten we eerlijk wezen… dat is toch redelijk essentieel!
 3. Handig voor mij (en heel veel andere drukke vrouwen): de drinkreminder. Je kan dagelijks bijhouden hoeveel je gedronken hebt. Tijdens drukke werkdagen vergeet ik maar al te vaak om regelmatig te drinken. Heb jij daar ook last van? Met Flow Planners krijg je bij iedere blik in je agenda een reminder!
 4. In deze planner geeft iedere pagina 2 dagen weer waardoor er volop ruimte is om je notities op die dagen te maken. Ideaal. Daarnaast is er per bladzijde ook ruimte om taken op te schrijven en een bellijstje bij te houden.
 5. Ook érg prettig als je het mij vraagt: de boodschappenlijstjes en het maaltijd overzicht. Wil je aan het begin van de week met Flow Planners plannen wat je die week gaat eten en welke boodschappen er gedaan moeten worden? Dat kan dus.
 6. En verder kan je aan het begin van de week nog een paar weekdoelen opschrijven. Goed om jezelf te stimuleren!
 7. Al je belangrijke bonnetjes bewaar je in het plastic insteekhoesje… of je stopt er een leuk familieportret in!
 8. Op het einde van de maand heb je nog wat vrije vellen om notities op te maken en de mogelijkheid om de afgelopen maand te ‘beoordelen’ voor jezelf. Een reflectie. Uiteraard kijk je daarna vooruit naar de volgende maand en heb je een aantal vragen die je daarbij als leidraad kan gebruiken.

Voor mij zijn er een paar kleine verbeteringen

 1. De agenda is dusdanig zwaar dat het een echte thuisagenda is. Ik zie mezelf de Flow Planner niet meeslepen naar een afspraak. Aan de andere kant… als je zoveel kan vastleggen in de agenda dan kan het ook bijna niet anders dan dat de planner dit formaat moet hebben.
 2. De ringband van de planner is behoorlijk aanwezig. Ook dat kan niet anders, dat snap ik. Het nadeel hiervan is echter wel dat je aan de linkerzijde (in het begin) dus ook minder makkelijk kan schrijven omdat de dikke ringband in de weg zit. Daar hebben veel meer agenda’s en planners last van natuurlijk, maar dat blijf ik persoonlijk vervelend vinden.
 3. Prijstechnisch gezien is Flow Planners een redelijk prijzige planner (normale prijs € 44,95, bij voorinschrijving € 39,95). Je krijgt er wel veel voor terug en ik denk zeker dat bijna iedere vrouw/moeder met deze planner uit de voeten kan.
Flow Planners

Veranderingen van de nieuwe Flow Planners

De nieuwe Flow Planners die binnenkort uitgebracht worden zijn enigszins veranderd ten opzichte van de Flow Planner die ik gereviewed heb:

 1. De nieuwe Flow Planners zijn ongedateerd waardoor je ze op ieder moment kan gaan gebruiken, dat vind ik persoonlijk heel handig.
 2. De planner is inmiddels qua grootte aangepast. De nieuwe Flow Planners zijn A5 formaat, kleiner dus. Daarnaast worden er 2 pagina’s voor een hele week gebruikt waardoor de planner lichter is geworden.
 3. Waar je voorheen maandelijks kon reflecteren op hoe je maand geweest is, kan dat tegenwoordig wekelijks.

Flow Planners voor het nieuwe jaar scoren?

Is je interesse gewekt? Dan kan je de agenda scoren in de webshop van Flow Planners. Er is een nieuwe planner op komst die binnen een aantal weken leverbaar is. Je kan hem nu alvast tegen een gunstigere prijs pre-orderen. Veel plezier met de planner, en nog veel meer plezier met het nastreven van al jouw persoonlijke doelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven