Fogo; the fear of going out, een f*cking nieuwe ‘health ziekte?

Heb je er ook al van gehoord? Of misschien heb je er zelf wel last van! Een op de vijf vrouwen heeft namelijk last van FOGO; fear of going out! Nu hoor ik je denken… waar komt die krankzinnige eigenschap vandaan? Nou dat zal ik je vertellen.

FOGO, pas op voor dit drama

FOGO is voor vrouwen die het lastig hebben met zichzelf. Die naast alle gezonde sapjes die ze drinken en bleekselderijstengels die ze eten zich niet meer aan het gewone eten durven te wagen. Mijn gevoel zegt dat het met name de jongere vrouwen zijn, maar wellicht heb ik het mis. Meisjes en vrouwen die geïnfecteerd zijn met het Sylvie, Yolanthe en Doutze virus waarbij ze alles, maar dan ook alles, doen en laten om in eenzelfde ‘lijn’ te komen met bovengenoemde dames.

Dezelfde ‘gezonde’ gloed op het gezicht, dezelfde uitstekende jukbeenderen, vanzelfsprekend hetzelfde lijntje zonder grammetje vet en dezelfde prachtige witte tanden. Om dit te bereiken keren zij zich af van het ongezonde. Stortten ze zich iedere dak in een sporthal op toestellen die de laatste calorieën van die dag verslaan waardoor ze weer in de ‘min’ komen qua telling. En blijven thuis.

fogo fear of going out

Waarom?

Ze blijven thuis omdat ze van gekkigheid niet meer weten hoe ze zich normaal sociaal moeten gedragen. Ze durven geen bitterbal meer aan te raken en zelfs niet aan een in vegetarische olie gebakken frietje te ruiken! Zo bang zijn ze dat hun gezonde levensstijl ten gronde richten en daarom hebben ze last van FOGO.

Dat deze vrouwen eens een schop onder hun reet moeten krijgen, een eigen identiteit moeten ontwikkelen, met anderen moeten praten, daar mag niet aan getwijfeld worden. Het doorslaan met gezonde voeding is de grote boosdoener volgens velen, maar persoonlijk mis ik hier toch ook dingetje. Iets wat ze karakter noemen.

Weg sociale leven

Het normale denken schiet er bij in bij deze vrouwen. Een van de geïnterviewde meisjes gaf aan dat ze als gevolg van haar FOGO in haar studententijd maar twee keer op stap was geweest. Nu, achteraf,  heeft ze daar spijt van. En zou ze willen dat er eens iemand tegen haar gezegd had dat ze ook moest genieten. Ja, duhuh! Ik denk dan alleen maar HOE DAN? Kijk om je heen vrouw! Praat met anderen en zie dat de wereld niet alleen bestaat uit dat ene paprikaatje en dat glas water, kom op zeg!

Imperfectie is het nieuwe perfectie

Het is maar goed dat er op internet ook genoeg mensen zijn zoals jij en ik, die niet alleen maar de prachtige plaatjes delen, niet alleen maar streven naar perfectie. Vrouwen die ook de shit achter ‘het leven’ laten zien. Want wij, wij zijn hier niet schuldig aan de FOGO. Nee, het zijn (volgens onderzoek) de perfecte plaatjes op alle social media die de oorzaak zijn.

Onzekere meisjes en vrouwen trekken zich teveel aan van alle sportfreaks en health predikers, raken geen enkel ongezond stukje eten meer aan en durven op een gegeven moment geen stap meer buiten de deur te zetten. Bang om geconfronteerd te worden met het gewone leven. Met de gewone mens. Én met hun eigen instabiliteit. Bang dat ze geen ‘Nee’ kunnen zeggen en als gevolg daarvan het een keer naar hun zin zullen hebben. Uit hun dak zullen gaan. Bang om de volgende dag met een lichte hoofdpijn te constateren dat het errug gezellig was en zich voor te nemen dat ze dat vaker zullen gaan doen.

Want hé… je zal toch maar eens genieten van het leven… daar is het niet voor bedoelt…

FOGO, mijn gezin en ik

Zoals je hierboven kan lezen heb ik geen last van FOGO. Mag ik graag eens een wijntje drinken. Daarnaast ben ik niet vies van een paprikaatje, maar gaat ook een stukje taart er maar al te graag in. Ik ben geen fanatiek sporter, maar zo nu en dan laat ik me van mijn beste kant zien. Eigenlijk ben ik ‘maar’ een gemiddeld mens. Met mijn nukken. Net als ieder ander. Maar gelukkig heb ik geen last van FOGO, dat dan weer niet…

En ben ik ook nog eens retetrots op mijn meisje, die zich ondanks haar imperfectie voelt zoals ze is… een prachtmeid. Die geen litteken weg hoeft te laten shoppen om mooi op de foto te staan, want ‘mam, dat hoort bij mij‘. Kijk. Dat. Is. Karakter.

Lees ook: nieuwe schoolfoto retoucheren

Wat vind jij van deze ‘ziekte’ ?

 

5 gedachten over “Fogo; the fear of going out, een f*cking nieuwe ‘health ziekte?”

  1. O wow, dat is een mooie om eens mee te strooien: “oh ik heb vandaag zoooo’n last van FOGO!” Gelukkig ben ik te oud en te dik om daar echt mee te zitten, anders kwam ik nooit ergens. 😀 Maar serieus, ik ben zo blij dat er vroeger geen social media waren van alles. Beoordeling vond plaats door klasgenoten IRL en evt de buurvrouw en verder niet.

  2. Ergens heb je zeker wel gelijk, de prachtige social media foto’s liegen er niet om! Haar extensions, wimper extensions, dikke laag plamuur op het gezicht, tanden bleken, overdreven bezig zijn met sport en afkeer voor ongezond eten: ik houd mijn hart soms vast en vraag me dagelijks af of het overeenkomt met de realiteit, als je idd geen sterke karakter hebt dan verval je al heel snel in een (minderwaardigheids-) complex.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven