Food Challenge

De Food Challenge is voor mij ontstaan omdat ik de standaard prak meer dan beu ben! Ieder dag weer bedenken wat er nu weer op tafel moet komen, in combinatie met de stress omdat je eigenlijk druk bent met andere zaken levert bij ons te vaak een standaard portie eten op tafel op en dat ben ik zat! En dat is nog zacht uitgedrukt 😉 . Voilà, de start van de Food Challenge is geboren.

food challenge

Een Food Challenge; wat is dat eigenlijk?

Je hebt natuurlijk allerlei food challenges. En allemaal betekenen ze wat anders. Je hebt bijvoorbeeld een food challenge waarbij je gewoon vreemde dingen moet eten, die vindt Lotte helemaal fantastisch. Of een challenge waarbij je juist een x- aantal dagen koolhydraatarm moet eten. Of een food challenge waarbij je geen vlees mag eten, of totaal vegan moet gaan. Het is maar net welke challenge jij wil doen natuurlijk.

Mijn Food Challenge is dat ik (minimaal) 3x per week een recept uit een kookboek of van een website afhaal en daarmee de keuken in vlieg. Dit recept wordt dan vervolgens getest op… #tijd #smaak #moeilijkheidsgraad #kindvriendelijk. Want zeg nu zelf, hoe vaak heb jij je bijvoorbeeld aan de bereidingstijd van een recept kunnen houden? Ik zit er meestal overheen met al het snijwerk en dergelijke erbij geteld. En het is heus niet zo dat ik niet kan doorwerken hoor.

Hieronder dus een eerlijke review over al die recepten. Wil je meedoen? Je mag altijd iets insturen, graag zelfs! En heb je een eigen #foodchallenge? Laat ons dan weten wat die is!

Update: tegenwoordig maken wij gebruik van Hellofresh waardoor we standaard 3x per week een lekker gerecht koken dat geen aardappelen-groente-vlees is. Heerlijk! Ook al klopt de bereidingstijd niet altijd die ze op de recepten hebben staan, wij hebben wel heel regelmatig iets nieuws te proeven en te eten. De kinderen moeten soms een beetje wennen, maar het merendeel van de gerechten die we uitkiezen voor onze food challenge, daar zijn zij gelukkig ook happy mee. Lekker smullen zo!

Hieronder vind je gerechten die door mij gemaakt zijn waarbij ik je graag uitleg hoe ze gemaakt zijn. Uiteraard plaats ik alleen maar recepten op mijn website die ook echt lekker zijn. Check bijvoorbeeld mijn slowcooker recepten maar eens; genieten gegarandeerd!

Scroll naar boven