Food Huggers: restjes bewaren zorgt voor een kleurrijke koelkast

Weggooien, daar zijn we hier in huis geen groot voorstander van, vandaar ook dat we Food Huggers gebruiken. Dat bewaren van de restes heb ik eigenlijk altijd al van huis uit meegekregen. Dat krijg je met ouders, die de oorlog nog hebben meegemaakt. Bij hen ging dat trouwens wel heel ver. Vla mét griezelige klontjes kon nog prima gegeten worden. Zelf gooi ik heus wel eens wat weg.

Maar ik probeer het zoveel mogelijk te voorkomen, ik hou van zo duurzaam mogelijk bezig zijn. Restjes, die bewaar ik. I love my leftovers! Vaak smaken ze de volgende dag nog beter ook. Bij spaghetti bijvoorbeeld.

Vind jij weggooien ook ‘zonde’? Of neem je het niet zo nauw? Hoe dan ook: bewaren wordt nu haast leuk. In ieder geval doe je het met kleur. Als je de Food Huggers gebruikt, tenminste.

Lees ook: 13 Tips om te besparen op je boodschappen

Update: december 2023

Bewaar maar met de Food Huggers!

Bewaren? Ja graag. Maar dan wel met het juiste materiaal zoals de Food Huggers bijvoorbeeld. Wèg met dat akelige zilverpapier of dat irritante plastic op zo’n lelijke keukenrol wat ALTIJD aan elkaar blijft plakken. Grrrr.

Ik gruwel er iedere keer van als ik dat spul tevoorschijn moet halen. En nee, bij mij hangt dit apparaat niet in het zicht want ik vind ze spuuglelijk. Maar goed, opgegroeid in een gezin waarvan beide ouders de 2e wereldoorlog hebben meegemaakt is weggooien geen optie.

Qua eten bewaar ik dus bijna alles. Maar bij het eten maken blijft er natuurlijk regelmatig iets over wat niet opgemaakt wordt. Een halve paprika of ui, of bijvoorbeeld een halve appel omdat dochterlief een hele appel teveel vindt.

Voorheen kwam ik weer aanzetten met mijn stukje folie. Want ik probeer mijn kids natuurlijk ook mee te geven dat weggooien echt niet nodig is. Maar nu ga ik die boodschap dus met wat extra ‘kleur’ overbrengen. Niet alleen handig, die Food Huggers, maar ook nog eens heel kleurrijk. Binnen no-time heb je een kleurige georganiseerde koelkast!

Food Huggers, i love it!

Geef mij dus maar de oplossing die Michelle & Adrienne bedacht hebben. Gemak dient de mens en daar hebben zij over nagedacht bij het ontwerpen van de Food Huggers. En buiten dat ze héél fijn werken zien ze er ook nog eens fantastisch uit!

Kan je je indenken hoe gezellig je koelkast eruit ziet met wat leftovers die voorzien zijn van zo’n mooie siliconen dekseltje? Ik wel!

food huggers

Wil je ook duurzaam je eten bewaren? Je koopt de Food Huggers hier, of bij mijn favoriete groene winkel!

Huggen die hap

De bewaarbakjes voor al jouw restjes zijn verkrijgbaar in diverse maten wat ervoor zorgt dat je direct een match hebt met bijvoorbeeld een courgette, citroen of een ui.

En heb je ze gebruikt en de andere helft van de groente ook opgemaakt? Dan slinger je ze zo in de vaatwasser. Ze passen trouwens ook prima op conservenblikjes. Geen halve blikjes meer in je koelkast met zo’n scherpe bovenkant er nog op, nee, gewoon even huggen met die hap!

Zoek je nog meer andere mogelijkheden om duurzaam je leftovers te bewaren? Lees dan dit blog om je groenten te bewaren zonder plastic.

Kijk hier maar even hoe simpel het werkt!

Lees ook: Restjes eten? Graag, als onze pubers dat toestaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven