Foreo Luna Fofo: beauty-advies en huidverzorging ineen, in een heel modern jasje

Huidverzorging, ik vind het soms maar lastig om te bepalen wat nu de beste routine is. De eerste vraag is bijvoorbeeld altijd wat voor type huid je hebt. Geef daar zelf maar eens antwoord op. En als je dan weet hoe het met je huid zit, dan moet je nog kiezen uit 1000 verschillende potjes bij de drogist. Welke is het beste voor jou? Het klinkt zo simpel, je huid verzorgen. Maar menig vrouw vindt het een stuk lastiger dan het klinkt. Ik ook! Nu heb ik de mazzel dat ik wel eens wat kan uitproberen. Ook deze keer: de Foreo Luna Fofo. Een persoonlijke beauty coach in de vorm van een siliconen borstel die ook nog eens een huidanalyse doet.

In dit blog lees je meer over de Foreo Luna Fofo, en hoe je een gezonde huid kan ontwikkelen.

Je koopt de Foreo Luna Fofo via de website van Foreo.

luna fofo

Foreo Luna Fofo; meten is weten

De eerste stap in huidverzorging is eigenlijk bepalen welke verzorging jouw huid nodig heeft. Wat voor huidtype heb je? Een droge huid, of juist een vettige? Het motto van Foreo is: the more you know, the more you glow. Hoe beter jij jouw huid kent, hoe makkelijker het wordt om voor de juiste verzorging te gaan. Klinkt logisch.

Natuurlijk kan je een beauty expert benaderen of het internet afstruinen om zelf onderzoek te doen. Maar misschien wil je tussentijds ook wel wat meer weten. Met de Foreo Luna Fofo haal je een hulpmiddel in huis. En het stukje technologie gaat verder dan alleen adviseren. De verzorging van je huid kan je namelijk ook aan dit beauty gadget over laten.

De Foreo Luna Fofo: beauty advies en huidverzorging ineen

Gepersonaliseerde huidverzorging met één druk op de knop. Dat klinkt al beter dan dat je zelf weer uren staat te twijfelen bij de drogist. De Foreo Luna Fofo geeft je zowel advies over jouw huid als de juiste verzorging. Hou echter in je achterhoofd dat dit geen vervanging is van professionals zoals schoonheidsspecialisten bijvoorbeeld. Iemand die je huid kan zien, voelen en die weet waar ze het over heeft is natuurlijk niet zomaar vervangbaar. Maar de Luna Fofo kan je wel helpen.

foreo luna fofo

Hoe werkt de Luna Fofo?

De Foreo Luna Fofo bestaat uit een app en de gadget. Via de app vul je een huidverzorgingsenquête in. Vervolgens gebruik je het apparaatje om de vochtbalans in je huid te meten. Zorg wel dat je gezicht vrij is van make-up. Het meten van (onder andere) de vochtbalans van je huid gebeurt met de 2 ‘gouden’ sensoren aan de voorzijde. Je eigen digitale beauty coach gaat daarna bepalen wat voor huidtype je hebt en welke verzorgingsmethode daar het beste bij past.

Vervolgens kan je de Foreo Luna Fofo gaan gebruiken om je huid te gaan verzorgen. Jouw huidanalyse bepaalt de frequentie, de kracht en de duur van pulsaties op je huid. Het apparaatje masseert de huid, reinigt die én zorgt voor hydratatie.

In 2 minuten per dag klaar met je huidverzorging

Hoeveel tijd besteed jij dagelijks aan het verzorgen van je huid? Met de Foreo Luna Fofo ben je in 2 minuten per dag klaar. Twee keer per dag een korte gezichtsbehandeling volstaat. De Luna Fofo gebruik je in combinatie met water of reinigingsmelk. Nat worden is dus geen probleem. Het is wel belangrijk dat je je make up verwijderd.

En de gadget doet (bijna) al het werk. Het enige dat jij hoeft te doen is het apparaatje met draaiende bewegingen over je gezicht te bewegen. Naderhand even afdrogen, en je huidverzorging is ook weer gedaan. Maar werkt die Foreo Luna Fofo nou echt zo handig als er wordt gezegd? Wij zochten het voor je uit!

foreo luna fofo app

Onze review van de Foreo Luna Fofo

Het klinkt ideaal, zo’n beauty expert én verzorger ineen. Maar wij wilden deze gadget natuurlijk wel even testen! Hier lees je de review.

Je eigen huidverzorgingsproducten maken met banaan doe je zo!

Allereerst download je de bijbehorende app op je telefoon zodat je huidanalyse ook daaadwerkelijk gedaan kan worden. Je koppelt de Foreo Luna Fofo heel eenvoudig door de aanknop 5 seconden in te drukken terwijl je de Luna Fofo app geopend hebt en bleutooth aan hebt staan.

Na die 5 seconden is het de bedoeling dat je de met de sensoren je huid gaat meten op verschillende gebieden. De rechterwang, linkerwang, je voorhoofd en de neus. Nadat je de instructies van de app hebt opgevolgd heeft de Foreo Luna Fofo binnen no-time de informatie van je huid opgeslagen en verwerkt. En dan kan het genieten beginnen.

Je huid schoonmaken met de Luna Fofo

Ik vind het apparaatje een fijn ding. In een split second heb ik mijn huid schoongemaakt met de siliconen borstel en voelt deze fris en licht tintelend aan. Schoonmaken na je gezichtsreiniging kan gewoon onder de kraan.

De Luna Fofo hoeft niet steeds met je telefoon gekoppeld te zijn. Na de eerste huidanalyse krijg je een behandelplan. Dat voer je gedurende 2 weken uit en daarna doe je weer een nieuwe analyse. Naar aanleiding van die analyse rolt er weer nieuwe informatie en een aangepaste huidverzorging uit voor de volgende weken.

Wil je ook met de Foreo Luna Fofo aan de slag? Zorg er dan voor dat je start met een paar keer per week en niet gelijk iedere dag. Met name omdat je nog niet weet wat de impact op je huid is met een nieuwe methode is het slim om rustig op te bouwen.

Je koopt de Foreo Luna Fofo via de website van Foreo.

De score van mijn huidanalyse was niet opperbest, check hieronder maar. Ik zal hem een tijdje gebruiken en daarna hier weer een update geven.

foreo app huidanalyse

1 gedachte over “Foreo Luna Fofo: beauty-advies en huidverzorging ineen, in een heel modern jasje”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven