De leukste foto collage maken; 10x toffe inspiratie

Sinds het overlijden van mijn vader begin ik een emofreak te worden. Ik heb dan wel geaccepteerd dat mijn ouders er beiden niet meer zijn, maar ik voel mezelf veranderen. Bij het verdelen van de spullen kon ik eigenlijk bijna nergens afstand van doen. Alles heeft zo zijn herinneringen en zelfs de lelijkste lamp wilde ik bewaren. En nu? Terwijl ik nooit iets om foto’s heb gegeven in mijn huis ben ik een collage aan het maken van allerlei foto’s van vroeger. De foto collage maken is voor mij best een uitdaging omdat ik dus nooit foto’s in huis heb gehad. Ik zoek een bepaalde sfeer en uitstraling en wil dat deze wand er echt gaat uitspringen. Op zoek dus naar Pinterest inspiratie die ik graag met je deel.

Foto collage maken aan de muur, 10x inspiratie

Het is een van mijn standaard activiteiten als ik zelf graag iets wil maken, neuzen op Pinterest. Doe jij dat ook? Ik vind het heerlijk om door de ideeën te scrollen en e mijn eigen draai aan te geven.

collage maken muur

1. Zwart wit collage maken

Dit is mijn eigen foto collage in wording. Hij is nog niet klaar, er moeten zeker nog meer foto’s bij, maar daarvoor moet ik nog door de nodige fotoboeken van papa en mama bladeren. Ik ben al wel vast gestart met de foto’s van Frank en mijzelf als kind (wie is wie?) en een trouwfoto van mijn ouders. De trouwfoto van Frank zijn ouders is in de maak en dan ga ik weer verder zoeken. Er mogen natuurlijk ook nog een aantal foto’s van de kinderen tussen, maar alleen in zwart wit. En met een (liefst) zilveren lijstje!

Mocht iemand nog zo’n ouderwets zilveren lijstje hebben in de trant van hetgeen ik hier al heb hangen en gebruik je hem niet? Ik hou me aanbevolen!

Bij het maken van de collage bedacht ik me dat ik ook heel graag een kaarsje bij de foto’s wil branden, vandaar het kleine rekje met 2 waxinelichtjes en klein plantje. In de avond steek ik die kaarsjes aan en heb ik het idee dat papa en mama er weer een beetje bij zijn. Verder staat er een okergeel bankje onder, helemaal blij met het resultaat!

2. Collage maken over een hele muur

Ik ga geen hele fotowand maken als collage, maar ik moest deze er toch bij vermelden, zo mooi vind ik het. Voor nu is het in ons huis te druk vind ik. Ik zou dit liever doen in een hele ‘kale’ kamer zodat de wand echt de blikvanger is en ik niet overspoelt wordt door indrukken. Maar mooi is het wel!

3. Fotocollage maken van maar één foto

Dat kan natuurlijk ook. Een collage maken van maar één foto zoals je hierboven ziet. Zorg ervoor dat bij het uitprinten van de foto’s je steeds een stukje overlap hebt én dat er een witranje om je foto loopt. Dan krijg je met succes bovenstaande resultaat.

4. Foto’s afwisselen met quotes

Hoe mooi foto’s ook zijn, een collage maken met afwisselend foto’s en quotes vind ik zo mogelijk nog mooier. Het geheel wordt er wat luchtiger door en de visite heeft ook echt iets om te bekijken. Deze foto’s zijn overigens gewoon leuk geplakt met masking tape. Kan je ook zo weer wisselen als je wilt. Let wel op: dit kan alleen met gladde muren!

5. Collage van foto’s die je om kan wisselen

Foto’s of kaarten, wat je wilt. Het kan allemaal in de zelf gemaakte collage hierboven. Super simpel idee, maar erg leuk vind ik om op deze manier een klein plankje te pimpen, vind je niet?

6. Collage maken op canvas

Liever een kant en klare collage? Ook dat kan. Zo kan je bijvoorbeeld niet alleen een mooie foto op canvas laten afdrukken, maar ook een hele collage op canvas laten maken. Is toch weer nét even anders en wel zo makkelijk.

7. Collage op 2 muren maken

Deze foto collage vind ik persoonlijk ook erg mooi. Door het hart over 2 muren te verdelen krijg je ineens veel meer diepte in het geheel.

8. Collage maken voor een lamp

Dit is iets heel anders natuurlijk! Geen collage maken voor aan de muur, maar voor op een lamp. Wat dat betreft is tegenwoordig de sky the limit en verzinnen ze allerlei nieuwe technieken. Heel tof!

9. Al je reizen in kaart brengen door een foto collage

Over origineel gesproken! Deze 3 D wereldkaart heeft ook echt wat bijzonders vind ik. Het advies van Pinterest was om deze te solderen/lassen (brrrrr), maar wat je ook kan doen is dat je spijkers op de juiste plek in de muur tikt en dan met een mooie draad van de ene spijker naar de andere laten gaan. Her een der een foto erbij en klaar is je collage.

 

10. Een mooie collage maken aan een wandrek

Deze collage maak je ook heel eenvoudig. Je moet alleen even het juiste wandrek op de kop zien te tikken. Foto’s, en kaarten erin, plantje erbij en klaar ben je. Wil je de echt stoere variant? Dan gebruik je roestig betongaas als wandrek in plaats van een kant en klare variant.

Tips voor het maken van een mooie collage

Wil je zelf ook een collage maken aan de muur, of misschien wel op het toilet bijvoorbeeld, dan heb je wellicht nog iets aan deze tips.

1. Collage maken met vormen

Als je de ruimte heb dan is het heel mooi om de collage in een bepaalde vorm te maken. Kies bijvoorbeeld voor een rond, een vierkant of juist een ovaal of ster ofzo.

2. Wel of geen overlap in de foto’s ?

Maak vooraf een bewuste keuze. Wil je graag dat de foto’s in de collage elkaar overlappen? Of juist niet? Ik heb er bewust voor gekozen om wat ruimte tussen de foto’s te laten. Niet overal evenveel ruimte, maar wel wat wit omdat dat iets rustiger oogt en dat vind ik prettig. Ieder zijn ding 😉 .

3. Collage vooraf maken op tafel of vloer

Afhankelijk van de grootte van de collage die je gaat maken is het handig om de foto’s vooral al te schikken op de manier die jij leuk vindt. Zo kan je makkelijker nog wat schuiven voordat je het in het echt gaat plakken of spijkers in de muur gaat slaan.

4. Begin in het midden

Om een mooie collage te maken is het het slimste om in het midden te starten en van daaruit alle kanten op te werken. Dan weet je zeker dat je collage mooi uitgelijnd is.

1 gedachte over “De leukste foto collage maken; 10x toffe inspiratie”

  1. Ik wil graag op een hele lange kale muur een collage van 300 cm x 40 cm maken (net zo breed als het kookeiland) Echter wil ik de fotolijstjes zonder te boren ophangen. Wat zijn de mogelijkheden? Het is een gladde muur…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven