7 Ideeën voor natuur fotobehang in je hele huis

Je huis drukt uit wie je bent. En in elke kamer heb je weer een kans om iets unieks en persoonlijks te laten zien, hoe gaaf is dat. Een kans om een ​​verhaal te vertellen en een sfeer te creëren. De opties zijn eigenlijk eindeloos en het is precies waar ik steeds in de verbouwingen mee bezig ben. Fotobehang maakt dat je al heel snel een bepaalde sfeer mee kan geven aan een ruimte in je huis en zelf ben ik gek van fotobehang geïnspireerd op de natuur. Vandaar ook deze inspiratiepost.

De muren bestrijken het grootste deel van je huis waar je een enorme impact mee kan creëren. Laat je de muren wit, dan geeft dat een totaal aan de sfeer dan dat je bijvoorbeeld met fotobehang gaat werken. Met fotobehang maak je direct een statement.

Fotobehang; natuur in alle ruimtes in je huis

Veel online bedrijven bieden een enorme hoeveelheid variatie en keuze als het gaat om fotobehang www.bimago.nl/fotobehang.html waar je heel creatieve ideeën mee kan uitvoeren. Selecteer eenvoudig je afbeelding uit hun online bestanden, pas de afmetingen aan aan de muur waar je het natuur fotobehang wilt plakken en plaats je bestelling. Zo makkelijk kan het gaan. Vaak kan je ook het behangplaksel nog meebestellen zoals ik ook gedaan had bij mijn Schotse Hooglander fotobehang.

Naast dat je heel veel fotobehang natuur afbeeldingen online kan vinden kan je ook bij sommige bedrijven fotobehang laten printen van een eigen foto. Hoe cool is dat dan? Naast dat je prachtige foto’s kan maken kan je er ook nog eens mee in je huis pronken. In tegenstelling tot traditioneel behang is fotobehang niet beperkt tot de smalle breedte die we kennen. Vaak heeft fotobehang bredere banen waardoor het misschien wel even wennen is met het plakken ervan, maar het wordt des te mooier. Je kan je hele muur vullen met die prachtige natuur door het fotobehang precies op lengte uit te laten meten. Of je pakt maar een deel van de muur, bijvoorbeeld achter je eettafel, dat kan ook.

Er is enorm veel aanbod van fotobehang geïnspireerd op de natuur en ik geef je graag wat prachtige voorbeelden voor diverse ruimtes in huis. Hier zijn zeven ideeën, één voor elke kamer in je huis.

Bron: Pinterest

Fotobehang in je hal

De hal van je woning is gelijk ook de entree voor de meeste mensen die bij je binnen komen. Hij wordt gezien door iedereen die in je huis komt waardoor je hier gelijk een knallende eerste indruk kan maken.

Tip: ben je niet zo van het natuur fotobehang dan is een stadsgezicht ook heel erg gaaf voor je hal. Gebruik bijvoorbeeld de New York City skyline óf je eigen stad als alternatief. In het laatste geval geef je je hal een persoonlijk tintje, super gaaf.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Natuur fotobehang in je eetkamer

Een kwijlende Schotse Hooglander is misschien niet zo lekker aan je eettafel 😉 , maar er is voldoende fotobehang met natuur die wel heel mooi staat bij je tafel. Kiest voor zwart wit of voor kleur, net waar je zelf van houdt. Bovenstaande inspiratie geeft wel weer hoeveel verschil je kan creëren met dit fotobehang en hoe verschillend natuur ook kan zijn. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een beach item compleet met kokospalm, een hut gemaakt van palmbladeren, allemaal omringd door een eindeloze strook turquoise zee. Helder en licht, ook heerlijk!

Badkamer fotobehang

Die laatste die ik hierboven besprak (het beach gevoel) zou ik zelf graag toe willen passen in onze badkamer. We hebben zelf genoeg natuur foto’s gemaakt van de zee die we kunnen laten printen op fotobehang, dus tegen de tijd dat we aan onze badkamer gaan beginnen, dan gaat dat zeker gebeuren. En kijk ook eens in dit blog naar het fotobehang in een toilet.

Wil je je lekker terugtrekken en de stress van de dag langzaam van je afspoelen? Of wil je juist in de ochtend verfrissend van start gaan? In beide gevallen past de zee uitstekend. Denk hierbij aan natuur plaatjes als bijvoorbeld zand en schelpen voor je fotobehang, of natuur in de vorm van groene bamboestengels tegen een witte achtergrond.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Fotobehang in de slaapkamer op natuur geïnspireerd

Creëer de sfeer voor een goede nachtrust met een achtergrond van Japanse esdoorn bloesem in volledige bloei. Zelf heb ik hier nog naar gekeken voor achter ons bed. De enige reden waarom we hier tot nu toe nog niets mee gedaan hebben is dat de muur dan eerst vlak gemaakt moet worden en daar had ik nog geen trek in. Ik vind deze sfeer met natuur fotobehang in je slaapkamer echt heerlijk rustgevend. Lekker geurtje erbij en heerlijk zen in slaap vallen na een drukke werkdag.

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Een eyecatcher in je woonkamer met fotobehang

Breng een bohemian stijl in je woonkamer met enkele accessoires en bovenstaande fotobehang van palmen in de natuur. Of kies je juist voor de oer Hollandse paardebloem voor een frisse look and feel. Binnen een handomdraai geef je je woonkamer een compleet andere look alleen maar door ander natuur fotobehang te gebruiken.

Fotobehang op de kinderkamer

De natuur kan je in allerlei vormen van fotobehang terug laten komen in de kinderslaapkamer. Laat ze genieten van hun alltime favourites… de dino’s, of maak de tienerkamer af door er bomenbehang op de muur te plakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven