Je fotomuur aanpassen aan de seizoenen; kleine moeite, groot plezier!

Heb jij een fotomuur in huis? Of denk je er over om de perfecte fotowand te maken? Dan is het leuk om te bedenken dat je een fotomuur heel mooi aan de seizoenen kan aanpassen. Of aan een thema bijvoorbeeld. Ik noem maar even kerst. Hoe tof is het om je bestaande fotomuur aan te passen naar kerstsferen? Of bijvoorbeeld een zomerse fotomuur te maken op het moment dat het weer heerlijk weer wordt? Je kan hier zomaar je hele woonkamer mee van sfeer veranderen! Ik zal je wat voorbeelden laten zien van het aanpassen van je fotomuur in een bepaalde sfeer.

Je bestaande fotomuur aanpassen

Het mooiste is dus dat het helemaal niet veel werk is. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je wat extra posters in huis hebt in de juiste maten. Deze kan je natuurlijk online bestellen, maar je kan ook zelf wat posters maken door te handletteren bijvoorbeeld. Al doe je er maar één zelfgemaakte poster tussen, dat is toch leuk! Mocht je een cricut in huis hebben kan je ook hier nog mee aan de slag.

Ben je zelf niet zo creatief? Dan koop je gewoon leuke passende posters of kaarten (naar gelang de grootte van je fotomuur) voor het seizoen of het thema waarin je je fotomuur wilt maken.

Tip: bewaar de posters die je eruit haalt in z’n grote platte bewaarbox van de IKEA. Ook de posters die je nu eventueel nieuw koopt kunnen daar straks weer in. Zo creëer je een prachtige verzameling met foto’s, posters en kaarten om iedere keer van fotomuur te veranderen. Gaaf toch?

Een ander voordeel van het aanpassen van je bestaande fotomuur is dat je niet steeds nieuwe spijkers in de muur hoeft te slaan of gaten hoeft te boren. Je hoeft maar één keer met gereedschap aan de slag en kan daarna eindeloos van sfeer wisselen. Ik zeg: ideaal!

fotomuur kerst

Je fotomuur in kerstsfeer maken

Denk bij een fotomuur in kerstsfeer aan alles wat in het kerstthema past. Gebruik bijvoorbeeld de kleuren groen, goud en rood. Maar denk ook eens aan een mooi hert aan je fotomuur of een glimmende kerstbal op een poster. Deze hertenposter vond ik bijvoorbeeld bij Photowall, waar je allerlei posters kan vinden in diverse thema’s. Je kan er een super tof geheel van maken en je fotomuur aanpassen naar een thema, maar toch bescheiden houden! Wil je helemaal kerstig gaan, dan is een hertenschedel erbij aan de muur helemaal mooi.

rendier voor kerst knutselen

Bij gebrek aan een hertenschedel kan je ook zelf met washi tape aan de slag om bovenstaande te maken. Ik heb het zelf jaren geleden gedaan en je leest in dit artikel over knutselen voor kerst hoe je dat doet.

Tip: Als je een kerstboom zet en je hebt heel andere kleuren ballen dan bovenstaande kleuren, dan is het misschien juist wel leuk om de kleuren van je fotomuur hier ook aan aan te passen.

Bron: Pinterest Potterybarn

Urban Jungle sfeer aan je muur met foto’s en posters

Ben je in een ‘groen’ stemming? Dat kan ik me helemaal voorstellen! Een uitstekend moment dus ook om je fotomuur aan te passen en hier een jungle touch aan te geven. Heerlijk fris!

Bron: Pinterest

Je fotomuur aanpassen aan een scandinavische sfeer

Tegen de tijd dat het voorjaar begint of de zomer in aantocht is dan hebben we vaak behoefte aan frisse tinten of juist ‘licht’. Geef je een scandinavische touche aan je fotomuur dan kan je deze zomer aanpassen aan het gevoel dat in deze periode van het jaar leeft. Lekker, luchtig en vol inspirerende teksten. Je kan trouwens ook een posterwand maken als je wilt, in plaats van een fotomuur.

Easter is in tha house

En om je nog maar even te laten zien dat je vanuit eenzelfde opstelling een heel andere sfeer in huis kan krijgen hier een voorbeeldje van het ‘Easter’ thema. Dezelfde fotomuur als hierboven maar dan aanpassen met een beetje geel, een tekstje en een schattige bunny. Klaar in een wip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven