Fout grapje op Facebook

Mijn telefoon geeft aan dat er een berichtje is binnen gekomen. Nieuwsgierig als ik ben kijk ik gelijk even en zie dat het van mijn zus is.

“Wat ligt jou man er sexy bij” lees ik. “Mijn man?.. er sexy bij liggen?” wat bedoelt ze in vredesnaam? Ik sms terug dat ik het niet begrijp en gelijk daarna verschijnt haar antwoord in mijn schermpje. “Kijk dan maar eens wat jouw dochter op Facebook heeft gezet!”

Ik schrik me rot en mijn brein werkt op volle toeren. Haastig open ik mijn Facebook-pagina. En ja hoor… Daar ligt hij! Nietsvermoedend lekker in het zonnetje! Op zich niet erg zou je zeggen, ware het niet dat hij de broekspijpjes van zijn toch al korte broek net iets verder heeft opgerold en het bovenlijf volledig heeft ontbloot. Wijdbeens ligt hij (met zijn armen over de rugleuningen) nat van het zweet in de hoek van onze loungebank en even doet hij me denken aan Onze Lieve Heer. Geen charmante foto. “Oh…” denk: “DIT gaat fout… DIT gaat problemen geven”, want als er iemand een hekel heeft aan dit soort media, dan is HIJ het wel!

“Die foto moet zo snel mogelijk van Facebook af” denk ik, maar tot mijn grote schrik zie ik dat diverse vrienden al hebben gereageerd. Dat gaat snel! “Haal onmiddellijk die foto van Facebook af, want  als papa dit ziet wordt hij héél erg boos” reageer ik op dit foute FaceBook bericht. Geschrokken komt mijn dochter de kamer binnen en verdrietig roept  ze: “Het was maar een grapje, mam”.

Samen halen we  de foto er af, maar zien (omdat IK heb gereageerd) dat  ook MIJN vrienden de foto hebben kunnen zien en berichtjes beginnen te plaatsen. Oh.. wat dom van mij! Het zweet breekt me uit en ook IK ben nu nat van het zweet. Tot overmaat van ramp zie ik mijn man met een boos gezicht  binnen komen. Hij had namelijk ook datzelfde sms-je van mijn zus ontvangen. “Laat zien!” roept hij boos en haastig verlaat onze dochter de kamer. Als ik zeg dat we de foto er gelijk weer hebben afgehaald en zijn dochter nu verdrietig op haar kamertje zit (omdat ze dacht dat het een leuk grapje was) wordt hij wat rustiger. Gelukkig kunnen we er achteraf om lachen en heeft mijn dochter ingezien dat je niet zomaar alles op Facebook kunt zetten.

“Wat zou je doen als papa een foto van jou op Facebook zou zetten terwijl je onder de douche staat? “vroegen we haar en toen begreep ze gelijk wat wij bedoelden.

Inmiddels weten we wat voor een grote gevolgen zo’n berichtje op Face-Book kan hebben. Het verjaardagsfeestje van een meisje uit Haren is de afgelopen maand volledig uit de hand gelopen. Één grote ravage en diverse gewonden en dat allemaal door dat ene foute berichtje op Facebook dat eigenlijk als grapje was bedoeld.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top