Ben je op zoek naar een lekker gezond en voedzaam ontbijt, of wil je eens wat anders met de lunch dan je standaard boterham? Maak dan eens een lekkere frambozen crumble. Ik maak deze zelf in de airfryer, maar je kunt de crumble van frambozen natuurlijk ook in de oven maken, dat is geen probleem. Ik deel graag mijn recept met je zodat jij ook kan smullen van deze lekkernij!
Wil je ook mijn andere airfryer recepten zien, check dan even hier.
Frambozen crumble in oven of airfryer; eenvoudig te maken en overheerlijk!
Ben je overigens heel streng met een koolhydraatarm dieet bezig, dan is deze frambozen crumble misschien niet het slimste om te eten. Er zitten namelijk nog wel wat koolhydraten in door de havermout die ik er in gebruik. Aan de andere kant is het wel héél gezond en voedzaam en zijn het ook nog eens langzame koolhydraten, dus dat is zeker goed. Maar mocht je in ketose willen gaan dan is het niet aan te raden.
Overigens past het wél uitstekend in een gezonde levenstijl waarbij je wilt afvallen met gezond en vooral lekker eten, je moet alleen in de gaten houden wat je dan de rest van de dag eet. Maar simpel gezegd… als ik deze frambozen crumble uit de airfryer als ontbijt eet, dan heb ik zeker tot een uur of 14.00 een voldaan gevoel.
Heerlijk leren koken? Check de kookcursus van de Kookuniversiteit voor meer informatie.
Ingrediënten frambozen crumble
Dit heb je nodig (voor 1-2 personen):
- 150 gram diepvries frambozen
- 60-70 gram havermout
- 50 gram bloem
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel honing
- theelepel kaneel
- theelepel speculaaskruiden
- geraspte kokos
Zo maak je de frambozen crumble klaar in de airfryer of de oven
Haal de diepvries frambozen voor de crumble al de avond vantevoren uit de diepvries en leg ze in een schaaltje met deksel erop buiten de koelkast om te ontdooien.
Doe de havermout en de bloem in een kom en roer daar de honing en de kokosolie doorheen (je kan deze ook even opwarmen in de magnetron als hij niet vloeibaar is).
Voeg de kaneel en speculaaskruiden toe en ook het sap van de frambozen die je hebt laten ontdooien. Bij het doorroeren zal je zien dat je al klontjes krijgt.
Leeg de frambozen in een ovenvast schaaltje en doe daar het havermout mengsel overheen.
- Frambozen crumble maken in de airfryer: op 150° ongeveer 15 minuten. Check tussentijds even of hij niet te hard gaat
- Frambozen crumble maken in de ovenOven: op 180° ongeveer 20 minuten.
Variatietip: Een geschild appeltje in kleine stukjes gesneden is ook lekker erdoor!
Zo eet je de crumble op zijn lekkerst
Als de frambozen crumble klaar is dan strooi je er nog een beetje geraspte kokos over en je bent klaar om lekker te smullen! Ik eet deze crumble van frambozen gewoon zo, maar het is ook lekker om te servren bij een beetje griekse yoghurt of SKYR.
Eet smakelijk!
Wil je zelf meer leren variëren met koken, check dan eens dit artikel over een kookcursus, is de moeite waard!