Franse films die het kijken zeker waard zijn: 10 mustsees

Ben jij ook zo’n liefhebber van Franse films, dan hebben we hier 10 mustsees om te kijken voor je.

De wijn, de kaas en niet te vergeten de overheerlijke croissants. De natuur, de prachtige steden en de taal die klinkt als muziek. Ben jij ook helemaal verknocht aan Frankrijk? Dan hebben we nog een Frans pareltje waar je ongetwijfeld van kan genieten. En, mooi meegenomen: je hoeft er niet eens voor naar Frankrijk. Franse films hebben de laatste jaren steeds meer succes, ook in Nederland. En dus hebben we een lijstje met oudere en nieuwere Franse films voor je samengesteld om te kijken. Dus tag je Francofiele vrienden, en maak er een gezellige filmavond van! Offe, een soirée cinéma natuurlijk.

Franse films kijken, met een lach en een traan

Of je nu houdt van komedies of liever een echte tranentrekker kijkt… De Franse filmwereld is van alle markten thuis. Dus ga er maar eens goed voor zitten, want de keuze is reuze!

Mis je nou nog een Franse filmtopper in ons lijstje? Geef hem even door, dan voegen wij de film toe.

franse film Intouchables kijken

1. Intouchables

Met stip op 1 in dit lijstje: Intouchables. Dé Franse film waar we met zijn allen verliefd op zijn geworden. Straatschoffie Driss was aanvankelijk gewoon op zoek naar een verplichte sollicitatie voor zijn uitkering. Maar verlamde miljonair Philipe ziet zijn potentie, en geeft hem een kans om echt in de zorg te gaan werken. Dat levert hartverwarmende situaties en een prachtige film op.

De 10 franse films die je gezien moet hebben

2. Amélie, een klassieker onder de Franse films

Amélie is een ‘oudje’ in dit lijstje met Franse films. Maar een echte klassieker! Amélie is een jonge vrouw die het liefst op zichzelf is. Tot ze op een dag een ‘schat’ vindt in haar appartement, jaren geleden achtergelaten door een klein jongetje. Ze besluit het aan de eigenaar terug te geven, met als kanttekening dat als hij er gelukkig van wordt, ze zich voortaan meer met anderen zal gaan bemoeien. En die beslissing zet het leven van Amélie volledig op zijn kop.

Franse film die de moeite waard is

3. Le huitième jour

Harry is een zakenman die vooral met zijn werk bezig is. Bij toeval ontmoet hij George, een jonge man met het syndroom van down die op zoek is naar zijn moeder. Harry besluit, aanvankelijk met behoorlijk wat tegenzin, om George op weg te helpen. Dat levert in le huitième jour een verrassende vriendschap op, en een heerlijke film.

Franse film die je op Netflix kan kijken

4. Je ne suis pas un homme facile

Hoewel je op Netflix niet heel veel Franse films tegenkomt, staat dit pareltje er gelukkig wel op! Een echte kijktip. Zeker als je geïnteresseerd bent in stereotypes, gender en de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Mooie franse films kijken

5. La famille Bélier: aanrader als je van muzikale Franse films houdt

De 16 jarige Paula is de enige in haar gezin die kan horen. Dat betekent dat ze volop mee helpt om de kaasboerderij van La famille Bélier draaiende te houden. Maar dan blijkt dat ze een talent heeft dat voor haar familie niet te begrijpen is. Ze kan zingen als de beste. Maar hoe overtuigt ze haar gezin van het feit dat ze deze droom wil gaan volgen, terwijl zij haar niet eens kunnen horen zingen?

Franse films die de moeite waard zijn

6. Un long dimanche de fiancailles

Mathilde en Manech zijn in Un long dimanche de fiancailles onafscheidelijk, totdat de eerste wereldoorlog uitbreekt en Manech naar het front wordt gestuurd. Twee jaar later ontvangt Mathilde het bericht dat haar verloofde is gesneuveld in de strijd. Maar Mathilde weigert hem op te geven en begint een zoektocht naar de waarheid. Wat is er met Manech gebeurd?

Bijzondere franse film

7. Normandie nue

Een kijktip voor alle boeren die van Franse films houden! In Normandie nue komen de boeren in een klein Frans gehucht namelijk ook voor zichzelf op. De melkprijzen kelderen en vlees zou ongezond zijn. En de boeren, die zijn het zat. De burgemeester bedenkt een wel erg uniek plan om zijn dorp, en de boeren, weer op de kaart te zetten. Maar kan hij de rest van het dorp wel zover krijgen om met zijn allen naakt op de foto te gaan?

Een klassieke franse film

8. Les choristes

Ook een echte klassieker onder de Franse films, en daarom mag hij zeker niet ontbreken in dit lijstje: Les Choristes. De film gaat over een tuchtschool waar het op zijn zachtst gezegd niet heel gezellig is. Clément Mathieu, de nieuwe ambtenaar, besluit zijn vroegere beroep weer te gaan uitoefenen en besluit de jongens muziekles te geven. Daardoor wordt alles anders.

een aanrader als je van franse films houdt

9. Bienvenue chez les Ch’tis

Na een blunder op zijn werk als postbode wordt Philippe overgeplaatst naar ‘Le nord’. In Frankrijk staat dat ongeveer gelijk aan een overplaatsing naar de hel. Althans, dat denken Philippe en zijn vrouw. Hij vertrekt richting zijn nieuwe werk en laat zijn zoon en echtgenote zo lang in het zonnige zuiden. Maar het noorden blijkt toch een stuk minder vreselijk dan verwacht. Eén probleem: het huwelijk van Philippe was nog nooit zó goed nu zijn vrouw medelijden met hem heeft… Bienvenue chez les Ch’tis is een heerlijke komedie en echt een aanrader als je van Franse films houdt.

Een prachtige franse film om te kijken, demail tout commence

10. Demain tout commence

Alweer zo’n fijne film met Omar Sy, de hoofdrolspeler uit Intouchables. In demain tout commence speelt hij een zorgeloze man, die plotseling een heleboel aan zijn hoofd heeft wanneer een ex-vriendinnetje zijn baby dochter bij hem achterlaat. Samuel blijkt een geboren vader en geeft zijn dochter het beste leven dat hij kan. Maar dan staat jaren later opeens moeder Gloria op de stoep. Ze wil haar kind terug…

3 gedachten over “Franse films die het kijken zeker waard zijn: 10 mustsees”

  1. Ik hou van Franse films. Vorige week Je ne suis pas un homme facile gekeken. Hilarisch! Ik heb van dit lijstje een paar films nog niet gezien. Ik ga ze opzoeken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven