Frederique won het boek ‘Wereldeters’

Lang Leve Marjolein de Vlaam! Via Mamsatwork heb ik laatst het boek Wereldeters, geschreven door de dame in kwestie, gewonnen. Ik kan niet anders zeggen dan dat de kinderen en ik er heel erg van genoten hebben. Het is een boek met recepten uit verschillende landen en bij elk land leuke weetjes en mooie kleurrijke foto’s. Je weet wel, foto’s van het soort waar kinderen wel naar kijken! Er komen tien landen aan bod zoals onder andere Japan, Suriname en Zuid-Afrika.

Nu is het zo dat mijn drie kinderen andere culturen en landen behoorlijk gewend zijn maar het eten blijft altijd een knelpunt. Ik besloot om met een land te beginnen waar ze weinig over wisten en waar ze nooit waren geweest. De keuze viel op kip Tandoori uit India. We gingen samen boodschappen ervoor doen en ik bereidde ze alvast wat voor door te vertellen dat we rode kip zouden maken die avond. Ze keken bezorgd.

Terwijl ze twijfelend hun eerste hapje proefden hield ik het boek open op de foto van een olifant en begon uit het boek voor te lezen. Terwijl ze door aten stelden ze allerlei vragen naar aanleiding van wat ik vertelde. Toen ik klaar was met lezen waren zij klaar met eten. Ik was er helemaal stil van! Mij kinderen hadden de hele kip Tandoori, yoghurt saus, mango en rijst op. Het eerste experiment was een succes!!

Vanavond hebben we alweer voor de vierde keer een recept uit het boek gekookt. De kinderen kiezen nu zelf het recept en het land uit. We maken er altijd wel een klein feestje van, versieren de tafel extra mooi of in dit geval hadden we kleurplaten die met Hawaii te maken hadden uitgeprint.

Deze keer maakten we namelijk de Hawaiaanse Loco Moco. Een snel en simpel gerecht: een bergje witte rijst met daarbovenop een hamburger, daar weer bovenop een gebakken ei en over het geheel een soort van lekkere maar wel vette jus. Zware kost en ik zou het zeker niet elke dag eten maar op een koude avond als je weinig tijd hebt om in de keuken te staan is Loco Moco zeer goed te doen. Serveren met een frisse sla en exotisch fruit. Aloha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven