Free a Girl, gewoon omdat het moet!

In 2012 schreven we ook al over deze actie en het wordt tijd dat we er weer aandacht aan besteden. Steeds vaker zijn er bekenden van me die zich laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter voor Free a Girl. Een fantastisch gebaar vind ik dat. Op deze manier proberen zij bewustzijn te creëren voor de meisjes in India, want in India worden duizenden meisjes gedwongen tot prostitutie en opgesloten in bordelen, in hokjes van 1 bij 2 meter.

Free a Girl, de stichting

Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Naast het bevrijden van de meisjes investeert de stichting in opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie van de slachtoffers. In de afgelopen jaren hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.300 meisjes uit bordelen in Azië.

En ieder jaar, als er weer een ‘lock me up’ actie georganiseerd wordt dan moet ik denken aan mijn eigen meisje. Hier in Nederland hebben ze een beter vooruitzicht, maar ook híer kunnen zaken misgaan. Stel je voor dat je kind bijvoorbeeld in handen van een loverboy terecht komt. Eigenlijk kan ik het me bijna niet voorstellen, maar het gebeurt. En in India gebeurt het op relatief grote schaal. Wat een verschrikkelijk leven hebben de meisjes die eigenlijk geheel afhankelijk zijn van de Free a Girl stichting. Help mee om zo’n meisje een beter leven te geven.

Free a Girl

Wil jij -net als MamsatWork- Free a Girl ook helpen om de meisjes in India uit dit verschrikkelijke leven te halen? Graag! Iedere donatie is welkom en alle kleine beetjes helpen. Je donatie kan je via de website doen. In principe maakt het niet uit bij wie je de donatie doet, want ze komen allemaal goed terecht, maar ook dit keer doet er weer een bekende mee van ons, en dat is Melissa van Allinmam. Top als je haar ook steunt!

Bekijk ook even het filmpje, ik weet zeker dat je geraakt zult zijn door de ellende, maar ook de blijdschap bij de bevrijdde kinderen en de organisatie na een evenement als deze. Het zet je weer even met beide benen op de grond.

Free a Girl… dat doen we met zijn allen!

1 gedachte over “Free a Girl, gewoon omdat het moet!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven