Fresh and Black tent; hoe is die pop up tent van de Decathlon nu écht in gebruik

Eindelijk hebben we hem dan uitgeprobeerd! Even geleden schreef ik al over de pop up tent Fresh and Black van de Decathlon. Maar dat was de ‘voorinformatie’. Nu kan ik je vertellen wat ik er in het gebruik écht van vind, de Fresh and Black tent review dus. Want we hebben hem even geleden meegenomen naar het Mandala festival.

fresh and black tent opgevouwen

Fresh and Black tent van de Decathlon

Voor diegene die het blog over de Decathlon pop up tent Fresh and Black niet gelezen hebben, nog even een klein beetje informatie vooraf. Wil je er nóg meer over weten, dan verwijs ik je toch even naar het blog zelf (klik op de link), want ik ga geen dubbele info geven 😉 . In het kort:

Update: augustus 2020

Wat is er bijzonder aan de Fresh and Black tent?

  1. Het is een pop up tent en hij staat in een wip, 2 minuten ongeveer.
  2. Door het gebruikte tentdoek is hij is 17% koeler
  3. Hij verduistert voor 99%
fresh and black tent
Tussen de buitentent en de binnentent zit nog een kleine ruimte waar je bv je schoenen kwijt kunt en een toilettas

Je koopt de Fresh and Black tent bij de Decathlon voor een prikkie!

Fresh and Black tent review

En dan nu de hamvraag… is dat ook zo? Wij deden een test, op het festival terrein in Wanroij met het complete gezin. Voor de nieuwkomers… ons gezin bestaat uit 4 personen. Twee volwassenen, 1 puber van bijna 14 en een kind van 9. En we testen de 3-persoons pop up tent Quechua van de Decathlon. De Fresh and Black tent.

fresh and black tent decathlon

Goed. Je snapt hem al… dat gaat niet makkelijk worden, met een gezin van 4 personen in een 3-persoons tent. Maar we dachten … ach… het is maar één nachtje en ook nog eens op een festival. Het maakt allemaal niet zoveel uit. Toch?

Allereerst schreeuwde puberzoon ‘Ja mam, ik ga écht niet in een tent slapen hoor’. Ik weet het… ik schaam me diep… hij blijkt nóg verwender dan ik al dacht. Toen ik hem haarfijn heb uitgelegd dat we de Fresh and Black tent mochten uittesten, dat hij 13 jaar is en feitelijk gezien niets te vertellen heeft werd hij wat kalmer. Zo nu en dan moet je even duidelijk zijn, denk ik dan 😉 .

Uiteindelijk hebben we besloten dat dochter bij vrienden in de tent ging slapen zodat we de 3-persoons Quechua tent ook echt met 3 personen konden testen.

De review van de Fresh and Black

  1. Het opzetten van de tent is een eitje, 2 minuten is echt zo ongeveer het maximum, en misschien al wel overdreven.
  2. Als je tent op een festival de hele dag in de zon staat, dan kan je wel stellen dat het wel/niet koel zijn in de tent uitstekend aan een test onderhevig is. Aangezien we overdag niet in de tent vertoeft hebben en er pas rond 24.00 indoken kan ik niet helemaal met zekerheid zeggen of dat de Fresh and Black tent ook overdag een stuk koeler was. Wat ik wel met zekerheid kan stellen is dat we de volgende ochtend absoluut niet uit de tent gebrand werden. Wat normaal gesproken wel onze ervaring is. Dat deze tent koeler blijft, daar ben ik dan ook van overtuigd.
  3. Het is pikkedonker in die tent als je de rits dicht doet. Verduistering voor 99%? Ja dus (als het geen 100% is 😉 ).

Het opzetten van de tent is echt een makkie, de haringen in de grond duwen duurt het langst. Uiteraard heb je die alleen nodig als het wat slechter weer is, anders kan je ze gewoon achtewege laten bij het opzetten van je tent.

Tip: vergeet dus niet om deze kampeerlamp mee te nemen, want je ziet écht niets in de tent!

fresh and black tent zijkant
Lekker luchten aan de zijkant

Conclusie review

De conclusie is wat ons betreft dan ook dat de Fresh and Black tent een hele fijne tent is om voor korte overnachtingsmomenten te gebruiken. Of voor een lange vakantie waarbij je hem als tentje ‘erbij’ hebt. Daarnaast is hij is ontzettend handzaam. Check hierboven het ‘pakketje’ maar.

Zoals we in ons vorige blog al schreven is er geen ruimte om je spullen goed kwijt te kunnen, dat is -als je alleen deze tent bij je hebt en verder niets- niet echt handig. Een tas met kleding kan nog net achterin bij je voeten liggen, maar meer plek is er niet. Neem je tip 3 van hieronder in acht… dan lukt het natuurlijk veel beter!

Onmisbaar als je met de Fresh and Black tent op vakantie gaat

Wat ik je nog even wil meegeven zijn onderstaande tips, als je deze tent mee op vakantie neemt.

  1. Vergeet geen lamp mee te nemen die je in de tent kan ophangen, anders zie je echt niets.
  2. Vergeet de zelfopblazende kampeermatjes niet. Wij hebben op de dunste variant geslapen en dat is prima bevallen.
  3. Als je de kans hebt… bestel dan een 3-persoons tent, ook al ben je maar met zijn 2-en. Geeft net dat beetje extra ruimte wat voor meer comfort zorgt, ook al hebben wij er met zijn 3-en prima in geslapen.

Het weer opvouwen van de Fresh and Black tent

Ik kan me zo voorstellen dat je hier enigszins sceptisch in bent. Dat was ik ook. Vandaar ook dat we het voor je gefilmd hebben, dat zegt uiteraard veel meer dan een verhaal van mij. Het weer opvouwen van de Fresh and Black tent valt uiteindelijk niet tegen. Alhoewel je soms meerdere pogingen moet doen, of je moet dermate geroutineerd zijn dat je het kan dromen. Voor ons (of eigenlijk… voor Frank) was dit de eerste keer opbergen van de Fresh and Black pop up tent!

Zoals je in het filmpje kan zien gaat het niet in een keer goed met het opvouwen van de Fresh and Black tent. De tweede poging gaat een stuk beter. Nu – inmiddels een jaar later- hebben we de tent een paar keer meer gebruikt. De tent zelf bevalt écht nog steeds heel goed. Het opvouwen van de pop up tent is echter nog steeds een kleine uitdaging zo nu en dan, haha. We moeten zelf het filmpje nog wel eens terugkijken om te checken hoe het ook weer werkt.

Gebruik je de pop up tent van de Decathlon vaker? Dan is het opvouwen van de Fresh and Black tent een eitje. Het gaat namelijk echt om de handigheid die je moet hebben. Als het een routine is omdat je regelmatig gaat kamperen met deze tent dan weet ik zeker dat je hem ook echt binnen een paar minuten opgevouwen hebt.

Hier koop je de Fresh and Black tent bij de Decathlon!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven