Frittata maken: in een handomdraai klaar en je likt er je vingers bij af

Vandaag was weer zo’n dag… wat zullen we nu weer eens eten? In het weekend maak ik me nooit zo druk om het eten, maar doordeweeks wil ik toch wel een gezonde maaltijd op tafel zetten. Die liefst snel in elkaar geflanst is, omdat we nog meer te doen hebben, zeg maar. Maar ik heb er wel een hekel aan als ik ‘verzand’ in de standaard eetpatronen, zoals aardappelen-groenten-vlees. Saai, saai, saai vind ik persoonlijk. Wel lekker zo nu en dan, maar niet te vaak. In zulke gevallen heb ik altijd een ‘nood-recept’ achter de hand. Frittata! Dat kan je makkelijk zelf maken, is gezond en overheerlijk… Al zeg ik het zelf 😉 .

Lees ook: Gezellig eten met kinderen? Mijn avondmaal lijkt wel een warzone!

Fri-watte?

Fri-watte, hoor ik je denken? Is dat iets met friet ofzo? We zouden toch verantwoord en gezond gaan koken? Beste lezer: maak je niet dik. Frittata heeft helemaal niets met patat te maken. En het is trouwens ook heel wat gezonder, dus zeker een verantwoorde (snelle) maaltijd.

Bij weinig tijd en toch wel trek staat er bij ons van tijd tot tijd Frittata op het menu. Eenvoudig, en boordevol vitamines! Frittata is gemaakt met een basis van eieren. Dus als je daar niet van houdt dan kan je maar beter verder zoeken…

Het is een Italiaans recept en lijkt een beetje op een boerenomelet. Maar dan nóg gevulder. Met de ingrediënten die jij lekker vindt. Niet zo ervaren met het maken van dit gerecht? Dan vindt je hieronder een recept.

Frittata recept

Benodigdheden:

  • 6 eieren
  • 1 prei
  • een doosje champignons
  • 1 paprika
  • handje diepvriesdoperwtjes
  • handje mais uit blik
  • geraspte kaas
  • knoflook
  • peper en zout

Bereidingswijze

Zet je oven op grill stand en verwarm deze voor.

Je start met het wassen en snijden van de groentes. Prei, champignons en paprika gaan in de pan om even aan te bakken. Breng ze een beetje op smaak met zout, peper en knoflook. Daarna mogen de diepvrieserwtjes erbij en de mais. Terwijl laat je een pan warm worden om de eieren in te doen. Laat de eieren licht bakken en roer er doorheen. Als het mengsel begint te stollen gooi je het over in een ingevette ovenschaal. Over het eimengsel gooi je de groentes uit de pan en daarover de kaas.

Dan het geheel 5 minuutjes onder de grill, totdat de kaas bruin wordt en het ei volledig gestold is. Aan tafel! Wij eten het graag met gekookte rijst. Eet smakelijk! Enne, laat ons even weten wat je van het recept vond 🙂

Lees ook: Tafelklets! Houden we het wel een beetje gezellig aan tafel?

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven