Fudge maken; 7 heerlijke fudges die snel klaar zijn

Fudge maken doe je nadat je dit blog hebt gelezen voortaan gewoon zelf. Het is echt zo simpel om te maken dat je hier geen expert voor hoeft te zijn en ook niet veel tijd in hoeft te steken. Je kan zelfs de ingrediënten standaard in huis hebben om ervoor te zorgen dat je bij onverwachts bezoek toch iets bijzonders op tafel kan zetten. Het maken van de fudge zelf duurt maar 15 minuten, dus dat stelt niets voor. Daarna moet het nog wel 1,5-2 uur in de koelkast staan, dus hou dat nog even in je achterhoofd.

Hoe maak je de fudge?

Allereerst begin ik even met de standaard wijze waarop je de fudge kan maken. Hieronder geef ik je dan nog een aantal variaties van hele lekkere fudges die je als eerst kan uitproberen in de keuken. Als je er eenmaal een paar hebt gemaakt kan je zelf ook heel makkelijk gaan experimenteren, want je kan er alle kanten mee op!

Basis ingrediënten:

  • 400 gram chocolade
  • 30-40 gram (room) boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • toppings voor je fudge (niet persé nodig, wel leuk)

Fudge maken in een pannetje

Voor diegene die geen slowcooker hebben heb ik hier ook de bereidingswijze voor het maken van de fudge in de pan toegevoegd.

Maak brokjes van de chocolade en doe die in een pannetje op een zacht vuur samen met de gecondenseerde melk en de boter. Laat dit geheel op een zacht vuurtje smelten en blijf voortdurend roeren om het niet aan te laten branden. Als alles door elkaar geroerd en gesmolten is dan kan je de fudge uit het pannetje in een vorm gieten om hem vervolgens in de koelkast af te laten koelen en te laten ‘stollen’. Zo heb je in no-time je fudge gemaakt.

Tip 1: gebruik bakpapier in de vorm zodat je na het maken de fudge makkelijk uit de vorm kan halen als hij klaar is.

Tip 2: Gebruik je toppings? Dan doe je die er direct na het smelten en het in de vorm gieten bovenop zodat de topping nog een beetje blijft plakken aan je fudge.

Fudge maken in de slowcooker

Ik gebruik zelf graag de slowcooker om fudge te maken, gewoon omdat ik die dan iets minder in de gaten hoef te houden. Toch is het ook hier slim om wel in de buurt te blijven. Zet de slowcooker op high en binnen 10 minuten is alles gesmolten en klaar voor gebruik. Tussendoor ook een beetje roeren.

Lekkere fudges; 7 heerlijke recepten

Met onderstaande fudges kan je jezelf en je gezin heerlijk verwennen! Super easy om te maken dus, dat heb je hierboven al gelezen.

Tip 3: Maak deze lekkernij ook eens om als cadeautje weg te geven. Stop de brokjes in een leuk zakje, lintje erom en klaar ben je! Als ze horen dat je die fudge zelf gemaakt hebt zullen ze er helemaal happy mee zijn!

slow cooker fudge

1. Heerlijke chocolade fudge maken

Dit recept voor slowcooker fudge heb ik zelf eerder al gepost én geprobeerd. Overheerlijk, en zeker de moeite waard om te proberen als je voor het eerst fudge wil maken.

kokos fudge maken met speculaas en witte chocolade

2. Kokos fudge met speculaas en witte chocolade

Deze heerlijke kokos fudge is gemaakt door een vriendin van me. Diana maakte deze kokos fudge door de gewone gecondenseerde melk te gebruiken zoals hierboven bij de basis ingrediënten staat. Daarbij heeft ze alleen witte chocolade gebruikt, speculaas verkruimeld én kokos snippers toegevoegd. Ziet er lekker uit hé!

sinterklaas fudge maken met pepernoten en mini marshmallows

3. Sinterklaas fudge met pepernoten en mini marshmallows

Deze Sinterklaas fudge heb ik onlangs gemaakt. Ook een makkie.

Ik heb er bij het maken ervan voor gekozen om 200 gram witte chocolade en 200 gram melk chocolade met zeezout te gebruiken. Als toppings heb ik pepernoten en mini marshmallows toegevoegd.

oreo fudge maken
Bron: Pinterest

4. Oreo fudge, ook lekker!

Bij Eefkooktzo vond ik deze Oreo fudge die er ook overheerlijk uitziet, vind je niet? Zij gebruikt iets minder chocolade bij het maken van deze fudge (300 gram), maar wel 175 gram Oreo’s die erdoor gaan. Ik weet zeker dat onze kids deze ook helemaal fantatsisch gaan vinden.

pindakaas fudge om zelf te maken
Bron: Pinterest

5. Pindakaas fudge

Ik weet niet zo goed wat ik er van moet denken, van Pindakaas fundge, maar deze ziet er op het plaatje wel te gek uit! Ik denk dat ik zelf deze fudge wel eens wil maken, maar dan gewoon alleen met karamel, zonder de pindakaas. Een karamel fudge lijkt me heerlijk en deze toppings vind ik echt te gek.

snickers fudge maken
Bron: Pinterest

6. Snickers fudge maken

Op Pinterest vond ik ook deze heerlijke snickers fudge. Alleen al van het plaatje word je vrolijk toch? Dat wordt smullen met het hele gezin van dit recept van Ashley Willems. Gemaakt van pure chocolade, 100 gram gezouten pinda’s en salted caramel taartvulling van Dr. Oetker.

caramel fudge maken
Bron: Pinterest

7. Caramel fudge van scratch af aan maken

De fudges die je hierboven zag, die zijn allemaal gemaakt met de basis ingrediënten zoals ik die hierboven beschreven heb. Super makkelijk en erg lekker. Deze caramel fudge van MadebyEllen is echter anders gemaakt. Je gebruikt hierbij geen chocolade repen, maar suiker, Mayple syrup, melk, gecondenseerde melk, veel boter en nog wat zaken. Je maakt hem dus met losse ingrediënten. Kost wat meer tijd, maar ook verslavend lekker. Je vindt het volledige recept op haar website.

Alle voorbeelden opslaan? Pin dan onderstaande afbeelding om te bewaren

zelf fudge maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven