Vette ideeën voor een fuif in groep 8

De fuif van de gouden groep 8. Kleine meisjes worden groot. Heel groot. En veel te snel. Ineens is onze babydochter twaalf geworden en zit ze in groep 8. Twaalf jaar! Dat betekent een fuif!

Geen kinderfeestje meer waarin een leuke speurtocht wordt uitgezet. Nee, een echte fuif! Een hele vette! Met DJ en glitterjurkjes! Inspiratie nodig? Lees gerust mee!

Groep 8 staat vooral in het teken van de middelbare schoolkeuze en afscheid. Zo ook bij ons. Ons meisje heeft zo’n geweldige tijd op de basisschool, dat wens je haar op het voortgezet onderwijs ook.

Maar terwijl wij alle schoolbrochures door lazen, was onze prinses vooral druk met het organiseren van een fuif. Wanneer, met welke vriendinnen en op welke locatie ga je feestvieren?

De eerste keuze die gemaakt moest worden was met wie. Deze keuze was snel gemaakt. Samen met haar twee “besties” kwam er een fuif. In de winter.

Fuif groep 8
Stockfoto feestende kinderen door Pressmaster

De fuif in groep 8; tips om de tofste fuif ever te organiseren

De datum was geprikt. Nu kunnen er stappen worden ondernomen. Zo kun je de locatie vast gaan leggen en het thema bepalen. Want dat hoort er bij, een thema. Hierover later meer!

Gezien de datum, wordt het in ieder geval geen tuinfeest.

De vader van een van de fuifnummers stelde een ruimte in zijn bedrijfspand ter beschikking. Hoe fijn, want dat scheelt in de kosten.

Je hoeft natuurlijk niet uit te wijken naar een andere feestlocatie. Je kunt het ook thuis vieren, maar dan moet je woonkamer groot genoeg zijn. En met die grote groepen van tegenwoordig, is dit best een uitdaging.

Andere locaties waar je bijvoorbeeld kunt informeren zijn buurt-, scouting- of clubhuizen, feestzalen of cafés. Ach, het maakt niet uit waar je het viert.

Versier je de ruimte helemaal in het gekozen thema, dan wordt het zelfs in een oude schuur nog gezellig.

Hier vind je mooie thema versiering

1. Je fuif en het gekozen thema

Een hippe fuif heeft tegenwoordig dus een thema. Zo was het thema van de eerste fuif van groep 8 van dit schooljaar “Black and White”. Hiermee viel Sens8tion White als thema af.

Wij als moeders vonden deze naam fantastisch en gingen in gedachten al helemaal los op de versiering, uitnodiging en kleding. Maar goed, de meiden zijn de baas.

Zo opperden de moeders ook een heus winterfeestje. Het was tenslotte winter en wat met aprés ski muziek erbij is het helemaal feest. Maar ook dit thema kon de goedkeuring van de dametjes niet wegdragen.

Gelukkig zijn nog een hele boel andere toffe thema’s voor kinderen uit groep 8 voor hun fuif, zoals onder andere:

  • Neon-party, met deze coole kleuren dansen in het discolicht is echt een tof gezicht.
  • Sprookjes feest, verkleedt als je liefste sprookjesfiguur beleef je een magische avond.
  • Hollywood party, verkleed als je favoriete Hollywoodster of in de kleuren van de Amerikaanse vlag. It’s all amazing!
  • Beachparty, met een bloemenkrans en op slippertjes feesten tot je niet meer kunt.
  • Pyjamaparty, eerst feesten in je lievelingspyjama en daarna zo je bed in rollen.

Onze fuifnummers waren van mening dat ze met het bereiken van groep 8 en de twaalfjarige leeftijd goud hadden gehaald. Hoger kan je op de basisschool niet komen.

Hiermee was het thema bekend. Het werd een golden party. Dresscode: “a touch of gold!”

Leuke gouden slingers vind je hier en voor gouden ballonnen kan je hier terecht.

2. Online uitnodigingen voor de fuif van groep 8

Zodra de datum, locatie en het thema bekend zijn kun je de uitnodigingen maken. Belangrijk is dat je deze op tijd uitdeelt, want anders is een klasgenootje je misschien voor of zijn er kindjes die andere verplichtingen hebben.

Heb je nu een periode waarin veel klasgenootjes jarig zijn, dan is het handig om vooraf even te overleggen wie wanneer een feestje geeft.

Een uitnodiging kan zelf geknutseld worden, maar wij hadden gekozen om op internet een kaart te ontwerpen. Mét een foto van de meiden. Eén fotootje van vijf jaar geleden, en eentje van nu.

Uiteraard werd de kaart voorzien van gouden stippen en gouden letters.

Het is leuk als de uitnodiging in het teken van het thema is. Zo hangt er nu een hele leuke papieren slipper op het prikbord. Dit is de uitnodiging voor een coole beachparty.

3. Een goede voorbereiding is het halve werk

Er moet een boel geregeld worden. Muziek, de boodschappen en spellen. Als eerste is het handig om een budget vast te stellen.

Onze dames waren met z’n drietjes, dan is het budget wat groter. Laat de kinderen gerust meekijken en meedenken over de kosten.

Zo is zo’n fuif bespreking voor die groep 8-ers niet alleen reuze gezellig, het is ook nog leerzaam.

4. Muziek van lokale helden

Je kunt zelf een hele toffe playlist samenstellen. Als het budget het toelaat, kun je ook een DJ inhuren. Onze golden girls wilden dit heel graag, maar waren bang dat dit te duur was.

Tijd om duidelijk maken dat ons budget niet toereikend was om Martin Garrix in te laten vliegen. Wij contracteerden DJ Wicked, want een lokale held behoorde wel tot de mogelijkheden.

5. Boodschappen voor de fuif

Wat voor boodschappen haal je zoal in huis voor een fuif? Wij hadden drie verschillende soorten frisdrank en ranja. Wat chips en snoep maakt het feest natuurlijk pas echt compleet.

Terwijl wij dachten dat het hopeloos ouderwets was, wilden de dames ook graag een kaasje en een worstje. Eén golden mama had als verrassing prachtige cake-pops gemaakt. Uiteraard met een “touch of gold”.

De bardienst van zo’n avond kun je het beste in handen leggen van zussen en/of broertjes. Beter dan die nieuwsgierige ouders die denken dat ze 18 zijn en alle liedjes kunnen meezingen (en dansen)! 😉

6. Spelletje tijdens een fuif voor groep 8? Ja dus!

Spellen?! Ja dus. Tijdens een fuif in groep 8 worden er spelletjes gedaan. Niet alle kinderen staan de hele avond swingend op de dansvloer.

Tussendoor een spelletje zorgt voor een fijne afwisseling. Er is een spelletje, flesje draaien, wat momenteel heel populair is.

De kinderen zitten in een grote kring en draaien de fles rond. Degene waarbij de fles stopt, moet een opdracht uitvoeren die vooraf is bepaald.

De dames wilden niet dat het feest in zou kakken (van wie zouden ze dat hebben 😉 ) en niet steeds op de grond zitten.

De fles werd daarom vervangen door een grabbelton. Hierin zaten briefjes met daarop de namen van alle klasgenootjes.

Multi-inzetbaar, want bij ieder spelletje zijn deze te gebruiken. Denk aan spelletjes en opdrachten zoals “een knuffel geven aan”, “dansen met”, “kus op de wang van” en “liedje zingen”.

Maar ook limbodansen blijft leuk. En presenteer eens een quiz met vragen over de klas en school. Gegarandeerd succes.

Laat de ‘happy birthday’ achterwege en je hebt dit top feestpakket voor een fuif voor groep 8

7. De finishing touch voor je fuif

De middag voor het feest duurde lang. De golden girls konden haast niet wachten. De feestruimte werd versierd. Er hingen goudkleurige slingers en lampions.

De bordjes, bekers en rietjes hadden gouden stippen.

De DJ zette zijn draaitafel, discolampen en rookmachine klaar. Haren werden ingevlochten of in de krul gezet. Nagels werden goud gelakt en de jurkjes hingen klaar.

Jullie zullen begrijpen dat de drie fuifnummers niet voor slechts een touch of gold gingen. No way. De drie dames hadden alle drie dezelfde jurk, vol gouden glitters. Ze straalden dan ook van top tot teen!

Let’s get the party started

Bijna 20:00 uur. Partytime! De klasgenootjes van groep 8 druppelden binnen voor de fuif, allemaal met een “touch of gold”.

De DJ zette zachtjes een achtergrondmuziekje op. Het clubje was compleet en het feest werd geopend. Met confettipoppers!

Waar wij dachten hier wel wat in te moeten sturen, bleek het tegenovergestelde. Onze golden girls namen zelf het heft in handen. Of liever gezegd, de microfoon.

De grabbelton werd ingezet voor het geven van de cadeautjes. Iedereen wachtte keurig tot het briefje met zijn of haar naam uit de ton kwam en overhandigde dan het cadeautje. En wat zijn ze verwend.

Daarna werd er gedanst, gedronken en gesnoept. Veel gesnoept. De avond verliep vlekkeloos. De golden girls grepen naar de microfoon als het feest dreigde in te kakken. Samen met de DJ was het een gouden team!

Goede muziek, de juiste sfeer, iedereen had het naar de zin. Ook de juf van “het beste klasje ever” was nog even langs gekomen. Zij genoot net zo van de feestvierende kinders als wij.

Want wij ouders konden alleen maar genieten. Als je 24 kinderen zo leuk met elkaar ziet feestvieren en plezier ziet maken, dan kun je alleen maar trots zijn. Mega trots.

Klap op de vuurpijl

Het was bijna 23:00 uur. Het feest liep ten einde. Time flies when your having fun. Maar als je een gouden party geeft, mag het feestje niet als een nachtkaars uitgaan.

Daarom hadden wij als klap op de vuurpijl wat vuurwerk geregeld. Een geweldige afsluiter.

Een vuurpijl voor ieder gouden meisje! Ook hierin hoefde we de regie niet te pakken. De meisjes liepen tegen elven in polonaise naar de garderobe.

Jassen aan en naar buiten, waar het vuurwerk klaar stond. Een knallende afsluiter! Wij dachten dat het feest hiermee klaar was.

De fuif nummers van groep 8 dachten daar toch echt anders over. Zij togen toch weer naar binnen waar afgesloten werd met “Brabant’ van Guus. In een grote kring zongen ze allemaal uit volle borst mee.

Dit was het moment dat de tranen in mijn ogen sprongen. Wat zou ik graag willen dat dit klasje altijd bij elkaar kon blijven. Dat groep 8 gewoon groep 9 wordt. Nog even geen middelbare school kiezen. Maar zo werkt dat niet.

Deze fijne kinderen gaan de wereld ontdekken, ze slaan hun vleugels uit. Het fantastische verloop van deze avond liet zien dat deze kinders er klaar voor zijn!

Middelbare scholen, jullie krijgen er komend jaar een aantal fantastische nieuwe leerlingen erbij! Ze komen uit een klas met niet alleen “a touch of gold”. Nee, deze klas is goud!

Mocht je nog andere leuke ideeën hebben voor een fuif van groep 8, laat het ons zeker even weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven